Į Lietuvą atvežtas „amžinasis variklis“ ir žurnalistinis tyrimas su mokslininkų komentarais, kas gi čia yra iš tikro (Video)  (24)

Kas gi nenorėtų namie turėti tokį elektros generatorių, su kuriuo būtų galima visiškai atsisakyti energetikų pramonės teikiamų paslaugų ir elektrą gamintis pačiam. Be jokio kuro, be jokių šalutinių produktų, be jokių sąnaudų? Tikra revoliucija! O kad nereikėtų toli ieškoti, ši revoliucija, pavadinta „Infinity MG10“, bus atvežta ir į Lietuvą, kone prie pat mūsų durų. Bet...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet tam, kad įvyktų ši revoliucija, jos organizatoriams visų pirma reikės iš sosto išversti vis dar galiojančius fundamentalius fizikos dėsnius. Na, bent jau energijos tvermės dėsnį, aiškinantį, kad energija iš niekur neatsiranda ir niekur neišnyksta, bet gali keisti savo formą.

Ką siūlo?

Redakciją pasiekusiame generatorius reklamuojančiame straipsnyje tvirtinama, kad jau ateinančių metų kovą „Lietuvoje ir visame pasaulyje bus pristatytas unikalus elektros generatorius, varomas tik nuolatiniais magnetais“, kuris suteiks nemokamą ir amžiną elektros energiją kiekvienam.

„Ši nauja technologija iki 90 proc. sumažins apšvietimo, šildymo, aušinimo ir transportavimo sąnaudas“, tvirtinama pranešime.

Tame pačiame pranešime generatorių sukūrusios įmonės atstovu Lietuvoje įvardijamas Vitalius Prascienius, o „veikimo principus“ ir pritaikymo galimybes išaiškina bendrovės „Energita“ inžinierius Vaidotas Balčiūnas, su „Infinity MG10“ supažindintas pagal techninę dokumentaciją ir rodant filmukus, esą, demonstruojančius šio generatoriaus veikimo principus.

Interneto filmukuose apie šį generatorių taip pat galima pamatyti, kaip jis iš pradžių įsukamas naudojant energiją iš įprastinio elektros tinklo, bet tada būna atjungiamas ir, besisukdamas dėl galingų neodimio magnetų, pats gali tiekti energiją net keliems energiją naudojantiems įrenginiams vienu metu – daugybei elektros lempučių, ventiliatoriui, elektriniam šildytuvui.

Gamintojų teigimu, 10 kWh magnetiniai generatoriai elektrą gamina 24 valandas per parą, todėl ypač tinka šaltiems ūkininkų sandėliams, viešbučiams ar svečių namams, ligoninėms (kaip atsarginis elektros šaltinis), namams atokiose vietovėse, salose, bitkoinų monetų kalyklose ir panašiai.

Pranešime cituojamas V. Prascienius teigė: „Gyvenančiam mažame bute šio generatoriaus gal ir nereikia, tačiau turinčiam namą tai užtikrins saugų gyvenimą. Žmogus visą gyvenimą turės nemokamą ir nepriklausomą energiją, kurią galės panaudoti namo šildymui, maisto gaminimui, nepriklausomai nuo stichijų, gamtos ar techninių nelaimių. Jis galės šildyti baseiną, įkurti savo sodą ir visus metus auginti vaisius ir daržoves, gaminti savo produkciją, įkurti savo SPA.“

Susisiekus telefonu jis atskleidė ir generatoriaus kainą: 15 000 eurų. Tiesa, su sąlyga, kad pinigai rudenį, o generatorius pavasarį. Esą, pinigai reikalingi tam, kad įmonė galėtų vykdyti gamybą neaukojant kokybės, kaip kad siūlė paslaptingi investuotojai, norėję „pigiai pagaminti generatorius, kurie veiktų tik trejus metus“.

Genertatorių reklamuojančiame pranešime V. Balčiūnas cituojamas taip: „Šis magnetinis generatorius atsipirks per kelerius metus, nes žmogui ar įmonei nebebus mokesčių už dujas, elektrą ar šildymą. Jis suteiks nemokamą energiją ir nepriklausomybę nuo energijos tiekėjų bei gamtos sąlygų. Kiekviena bendrovė sunaudoja labai daug energijos ir taip pat yra nuolat priklausomos nuo tiekėjų, o jei naudoja dujas, ir nuo jų dažnai svyruojančių kainų. Geriausia tai, kad generatoriui beveik nereikės priežiūros. Ir sujungus juos kelis bus galima patenkinti labai didelius elektros galingumo poreikius. Manau, tai tikrai reikšmingas išradimas.“

Tačiau netrukus po šio straipsnio publikacijos pats inžinierius elektroniniu paštu susisiekė su redakcija, tikino, kad jo citata yra „žurnalisto interpretacija“, todėl jos publikavimas yra nekorektiškas ir, grasindamas perleisti bendravimą advokatams, reikalavo citatas išimti ar pakeisti jas teisingomis.

O telefonu 15min inžinierius sakė štai ką: „Technologija tikrai įdomi. Reikia pamatyti, pačiupinėti. Principas nėra visiškai naujas, bet komercializuoto mes nesame aptikę kol kas niekur. Ši technologija bus pirmoji, kuri bus paleista į masinę gamybą ir prekybą“.

Paklaustas, ar generatoriaus veikimo principas nesikerta su energijos tvermės dėsniu, V. Balčiūnas sakė: „Šimtą kartų susidūrėme su tais kausimais – perpetuum mobile, amžinasis variklis. Galite padalinti žmones į dvi stovyklas ir jie ginčysis iki begalybės. Ir kol nėra realiai veikiančio daikto, tol negaliu palaikyti nei vienos, nei kitos pusės. Bet pagal tai, ką mačiau – kokią dokumentaciją man rodė ir kokią mačiau filmuotą medžiagą – panašu, kad kažkokie klausimai toje srityje yra išspręsti.“

Kas gi tie siūlytojai?

Visų asmenų, kurie atsiųstame pranešime siejami su „Infinity MG10“, gyvenimo istorijose galima aptikti labai spalvingų detalių. Štai V. Prascieniaus vardas prieš aštuonerius su puse metų buvo linksniuojamas televizijos naujienų ir pramoginėse laidose, mat ryžosi į Prezidentūrą pateikti prašymą išskirti teritoriją, kurioje galėtų statyti ambasadą ateiviams.

Teritorijos ambasadai, kurioje turėjo būti įrengti septyni miegamieji, negavus ir triukšmui dėl vadinamosios raelininkų sektos veiklos Lietuvoje aprimus, V. Prascienius ėmėsi „Theta gydymo“ praktikos, 2014 m. įsteigė interneto svetainę „Theta centras“, kurioje siekiama skatinti moksliniais tyrimais nepagrįstos gydymo praktikos populiarumą Lietuvoje, organizuojami seminarai, rengiami šio gydymo metodo „praktikai“.

Šio gydymo pagrindas, anot praktikuotojų, yra „paciento minčių keitimas“, taip paskatinant organizmą patį išgyti.

Paklaustas, kodėl moksliniuose recenzuojamuose fizikos žurnaluose nebūna moksliškai pagrįstų publikacijų apie magnetinius generatorius, V. Prascienius dėl to apkaltino „sistemą“, kuri neleidžia publikuoti revoliucinių darbų, kaip, atseit, kažkada naftos pramonė neleido vystyti elektromobilių, nors „Tesla“ kažkaip sugebėjo prasimušti. Tikriausiai tokiais pačiais principais galima paaiškinti ir kodėl medicinos žurnaluose nėra klinikinių tyrimų apie gydymo theta bangomis efektyvumą.

Inžinierius V. Balčiūnas nei ateivių į Žemę kvietė, nei bandė žmones gydyti minčių galia, bet taip pat nėra visiškai moksliniais faktais pagrįstos inžinerinės praktikos atstovas. Jis dirba įmonėje „Energita“, kuri prekiauja elektros energiją taupančia įranga „Ultra“.

Prekiauja ne visada sėkmingai – pardavus šią įrangą plastiko štampavimo bendrovei „RGE Baltic“, pirkėjai už ją nesumokėjo, o pateikus teisinį ieškinį dėl apmokėjimo dar gavo ir priešieškinį, kurį išnagrinėjus buvo priimtas sprendimas areštuoti ne „RGE Baltic“, o „Energitos“ turtą.

V. Balčiūnas tikina, kad parduotoji „Ultra“ įranga veikė korektiškai, tačiau „RGE Ultra“, pasikeitus investiciniams planams, nusprendė už ją nesumokėti, tuo tarpu „RGE Baltic“ vadovė Živilė Černiauskienė 15min telefonu tikino, kad su investicijomis šis klausimas visiškai nesusijęs – tiesiog jiems parduota „Ultra“ įranga neveikia, o plačiau situacijos komentuoti nenorėjo, nes bylos nagrinėjimas iki šiol nėra baigtas ir galutinis teismo sprendimas dar nepriimtas.

Fizikos mokslų daktaras Sergejus Orlovas, išanalizavęs „Ultra“ įrangos pristatymą, parengtą „Energitos“, 15min išaiškino, kodėl ji neveikia ir veikti negali.

„Pristatymo įžanga atrodo teisinga. O tada staiga įvyksta kvantinis minties šuolis ir prasideda kalba apie superlaidumą elektros laiduose. Bet visų pirma, kambario temperatūroje veikiančių superlaidininkų dar nėra. Antra, jeigu jų ir būtų, tam, kad jie veiktų reikėtų pakeisti visą elektros instaliaciją, nes jeigu visi laidai variniai, tai apie kokį gi superlaidumą gali eiti kalba?“, – teigė S. Orlovas.

Pasidalinkite su draugais
(32)
(21)
(11)

Komentarai (24)