Pastatas-transformeris - inovatyvus statinys su judančiu fasadu taps turistų traukos objektu (Video)  ()

2013-aisiais buvo paskelbta, kad britai „Heatherwick studio“ ir „Foster + partners“ kartu projektuos „Bund finance centre“ – įvairios paskirties statinį Šanchajuje, Kinijoje. Po ketverių metų jau galima pasižiūrėti, kaip atrodo realizuotos architektų idėjos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

420 tūkst. kv. metrų kompleksui priklauso ir du 180 m aukščio bokštai. Pastatų ansamblyje įrengti biurai, viešbutis, meno ir kultūros centras, suprojektuotas pagal tradicinių kinų teatrų schemą – atviroje erdvėje. Prireikus čia galima rengti vaidinimus, produktų pristatymus ir panašiai.

Aplink visuomenei pritaikytą aikštę kuriasi įvairios prabangių prekių parduotuvės, rašo designboom.com. Įdomiausia komplekso detalė – judanti širma, kuri pasukama atsižvelgiant į tai, kokio pobūdžio renginys vyksta pastate. Pasukus užtvarą atveriama balkone esanti scena ir vaizdai į Šanchajaus rajoną Pudongą.

Fasadą dengia trys iš vamzdelių sudaryti sluoksniai. Iš viso šiai širmai išlietos 675 magnio lydinio detalės, kurių ilgis įvairuoja nuo 2 iki 16 metrų. Architektams tai priminė tradicinius kinų nuotakų galvos apdangalus, rašo archdaily.com.

Naujas turistų traukos objektas - pastatas su judančiu fasadu

„Prie vartų į Šanchajaus senamiestį, prie pat upės kranto, kur švartuosis laivai iš viso pasaulio, ilgus metus stovėjo nepaliesta neįprasta vieta“, – kai pirmąjį kartą buvo praneša apie projektą, kalbėjo Thomasas Heatherwickas.

„Užpildant paskutinę laisvą erdvę Šanchajaus Bunde vadovavomės kinų ambicija ne kartoti tai, kas jau kažkur kitur pasaulyje yra, bet ieškoti naujų būdų sujungti fenomenalios Kinijos architektūros ir kraštovaizdžio paveldą“, – tęsė Th.Heatherwickas.

Iškilę garsioje Bundo dalyje pastatai tarsi padeda tašką žymiausioje Šanchajaus gatvėje. Pats pastatas kurtas tikintis, kad sujungs senamiestį, Bundą ir naująjį finansinį rajoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()