„Boston Dynamics“ parodė naują intriguojantį robotą (Video)  (10)

Robotų gamintojai „Boston Dynamics“, anksčiau priklausę „Google“, o praėjusiais metais parduoti Japonijos telekomui ir technologijų gigantei „SoftBank“, „YouTube“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame nufilmuota nauja, dar pažangesnė jų gaminamų „SpotMini“ roboto versija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie robotai pirmą sykį visuomenei buvo pristatyti 2016-ųjų birželį, atrodė gana nerangūs ir neišbaigti.

Naujasis „SpotMini“ atrodo jau nebe taip groteskiškai, panašėja į komerciškai prieinamą gaminį. Robotas vaizdo įraše taip pat jau atrodo neįtikėtinai plastiškas. Jis pribėga prie kameros, pasisukinėja ir nubėga tolyn. Nors judesiai gali atrodyti labai paprasti, iš tiesu toks pasisukinėjimas reikalauja net kelių šio roboto sąnarių judesių. Kiekvieną krustelėjimą roboto kompiuteris turi suderinti taip, kad „SpotMini“ bėgtų efektyviai, nedarydamas klaidų.

„SpotMini“ vaizdo įraše

Atrodo, „Boston Dynamics“ per tuos metus pavyko pasiekti didžiulį proveržį judesio technologijose. Šis robotas jau labiau panašus į gyvūną, o ne senamadišką robotą. Beje, šis vaizdo įrašas, įkeltas lapkričio 13 dieną, jau yra peržiūrėtas daugiau nei du milijonus kartų.

Tai - tik trumpa ištrauka, per daug neatskleidžianti apie „SpotMini“ galimybių. Akivaizdu, kad greitai sulauksime geresnio, išsamesnio roboto pristatymo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(59)
(0)
(59)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: