Ataskaita apie „Leopard 2A6M“ tankus Vokietijos kariuomenėje sukėlė audringą reakciją: „kas atsakingas už tokią katastrofą“? (Video)  (12)

Vokietijos spauda lapkričio 16 d. pranešė, kad vokiečių kariuomenė susidūrė su rimtomis problemomis. Šįkart į skandalo sūkurį pateko Bundesvero sausumos pajėgos. Pasirodo didelė dalis tankų jau seniai nebėra pasiruošę kovoti. Dar blogiau, didelė dalis jų galėtu nebent vadintis tankais pagal tai kaip buvo pagaminti, nes jau senai nebeturi ginkluotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvelgiant į popierinius skaičius, Vokietijos sausumos pajėgos ne tik atrodo, bet ir pačios jaučiasi užtikrintos. Jos ginkluotos pasaulyje pripažintais „Leopard 2A6M“ tankais. Tai bene pati naujausia jų modifikacija. Turimais tankų skaičiais rikiuojasi Europos valstybių pirmose gretose.

Matyt todėl mielai juos pardavinėja kitoms valstybėms jau panaudotą techniką. Vien tankų per paskutinius 15 metų pardavė ne mažiau kaip 700 vnt: Indonezijai, Lenkijai, Suomijai, Singapūrui. O nugyventus tiesiog nurašė į metalo laužą. Pasilikdami apie 300 vnt. Tikėdamiesi šį skaičių kiek papildyti naujesnėmis ateities versijomis.

Tad ką gi sužinojo žurnalistai? Ne rezerve užkonservuoti, o aktyviai tarnybai palikti 244 tankų. Iš jų 7 vnt. paskirti įvairiems testams, 53 vnt. neginkluoti, 89 vnt. stovi remonte, nes jiems sutaisyti trūksta dalių. Konkrečiai kokių informacija nepateikta.  Tad tik 95 tankai šiuo metu galėtu riedėti į kovą.

Visą šią informaciją lyg niekur nieko pateikė savo ataskaitoje gynybos ministerija. Vis tik ne visi vokiečiai tokie ramūs. Bundestago (Vokietijos parlamento) gynybos komiteto pirmininkas Wolfgang Hellmich sureagavo aštriau. Jį cituojantis gynybos temomis rašantis tinklalapis janes.com pateikia tokius išsireiškimus: „kas atsakingas už tokią katastrofą?“, „kaip kariai turi treniruotis, būti pasiruošią perdislokavimui, kai trečdalis technikos sugenda per treniruotes ir negalima jų niekaip pataisyti?“

Vokiečiai prisimena savo ne itin sėkmingą karių dislokavimą Malyje, kai šių metų rugpjūtį dislokuoti kariai skundėsi įrangos trūkumu, o dulkių pažeistas nukrito Vokietijos pajėgų sraigtasparnis „Eurocopter Tiger“. Mes galime prisiminti neseną atvejį su povandeniniu laivu, po kurio tiesiog remontui užsidarė visas povandenininkų skyrius. Iki bus su kuo plaukti.

 

Parengė Arnas Mulokas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Arnas Mulokas
(40)
(7)
(33)

Komentarai (12)