„Intel Empire“ į mobiliųjų lustų rinką sugrįžta su naujuoju „Spreadtrum SC9853i“ procesoriumi  ()

2012 metais buvo pristatytas pirmasis išmanusis telefonas, kuris naudojo kompanijos „Intel“ sukurtą procesorių. „Xolo X900“ turėjo tapti mobiliosios „Intel“ eros pradžia, eros, kuri turėjo diktuoti madas šiame segmente. Tačiau didžiulės „Intel“ investicijos nepasiteisino ir gamintojui nepavyko įsitvirtinti mobiliųjų procesorių rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Intel“ yra itin populiarus procesorių gamintojas, tačiau 2016 metais jis buvo priverstas paskelbti, jog nutraukia mobiliųjų procesorių gamybą. Nepaisant to, jog dėl savo pažangių technologijų ir produkcijos našumo „Intel“ yra vienas lyderių tarp procesorių gamintojų, tačiau „Android“ įrenginiams konkurencingų lustų jiems sukurti nepavyko.

„Android“ platformoje „Intel X86“ procesoriams didžiausią konkurenciją sudaro ARM. Jau ne vienerius metus ARM skiria didelį dėmesį į energijos sąnaudų mažinimą, o „Intel“  didžiausią dėmesį skiria procesorių našumui, tačiau dėl šios priežasties kenčia baterijos tarnavimo laikas.  Kaip bebūtų, ši „Intel“ problema jau praeityje, po to, kai mobiliųjų lustų serija buvo sujungta su „Intel Atom“.

„Intel Atom“ procesoriai pasižymėjo tuo, jog naudodavo pakankamai mažai energijos, tačiau daugumai procesorių nusileisdavo savo našumo rezultatais. Tačiau visi gamintojo bandymai buvo tik ketinimai pasivyti rinkos lyderius, o galiausiai tai baigėsi pasitraukimu iš šio segmento. Tačiau „Intel Empire“ nusprendė sugrįžti, o tam sukūrė ir visiškai naują strategiją.

Nors „Intel“ technologijos yra itin pažengusios į priekį, tačiau tai sėkmės mobiliųjų lustų gamyboje šiam gamintojui dar negarantavo. Vis dėlto kompanija nusprendė grįžti į šią rinką ir visų dėmesį atkreipė metų pradžioje Barselonoje vykusioje „Mobile World Congress“ parodoje kur pristatė bendrą projektą kartu su kompanija „Spreadtrum“. Parodoje buvo pristatytas mobilusis procesorius „Spreadtrum SC9853i“. Ir panašu, kad su šiuo lustu planuojama įsitvirtinti vidutinės klasės įrenginių segmente.

„Intel“ ir „Spreadtrum“ tikisi sudaryti konkurenciją „Mediatek“ ir „Qualcomm“ kompanijoms vidutiniame segmente, o naujasis lustas yra puiki to pradžia. Ir nors nuo šio procesoriaus pristatymo praėjo jau ganėtinai nemažai laiko pagaliau pasirodo kalbos apie pirmąjį išmanųjį telefoną su naujuoju „Spreadtrum SC9583i“ lustu.

5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška pasižymėsiantis „Leagoo T5c“ veiks su jau minėtų „Spreadtrum SC9853i“ procesoriumi. Šis procesorius yra sukurtas naudojant 14 nm „Intel“ platformą. Naujasis lustas, nors ir skirtas biudžetinės arba vidutinės klasės įrenginiams, tačiau turėtų pasižymėti geru veikimo ir energijos saugojimo santykiu. Kartu su „Spreadtrum“ procesoriumi įrenginys pasižymės 3 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties.

„Leagoo T5c“ kaina turėtų būti 129,99 JAV dolerių, tačiau vos kelių mygtukų paspaudimu Jūs galite sutaupyti beveik visą šią sumą. Specialiame „Leagoo“ puslapyje Jums reikia užsiprenumeruoti gamintojo naujienlaiškį apie šį telefoną ir galbūt Jums pasiseks jį įsigyti vos už 1,99 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()