Štai kas lydės Putino „Kortežą“ - Rusijoje pristatytas modernaus, bet keisto dizaino motociklas (Video)  (6)

Oficialiai koncernas „Kalašnikov“ nebuvo įtrauktas į aukščiausiems Rusijos valdininkams skirtų automobilių projektą „Kortežas“. Visgi panašu, kad militaristinė kompanija sugebėjo įsiūlyti valdžiai savo produkciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tikslu šio kompanijos inžinieriai sukonstravo didelį palydos motociklą.

Neįprasto dizaino motociklas buvo pažymėtas senu „Iž“ prekės ženklu, kuris pastaraisiais metais buvo pamirštas. Prototipai buvo pristatyti Maskvoje vykusioje parodoje su skambiu pavadinimu „Rusija žvelgia į ateitį“.

Joje be kitų svarbių svečių lankėsi ir prezidentas Vladimiras Putinas, kuris taip pat apžiūrėjo ir motociklą. Pirmą kartą šis motociklas buvo demonstruojamas rugpjūčio pabaigoje vykusiame forume „Armija 2017“.

Naujienų agentūra TASS skelbia, kad pirmoji serija motociklų bus pagaminta 2018 metų pradžioje. Kaip tik tuo metų turėtų būti surinkti ir pirmieji projekto „Kortežas“ sedanai bei limuzinai.

Sunkųjį „Iž“ motociklą varo benzininis 150 AG galią ir 180 Nm sukimo momentą išvystantis motoras. Jo gamintojas neatskleidžiamas, tačiau žinoma, kad tai ne rusiškas agregatas. Tokia trauka leis sunkiam, net 510 kilogramų sveriančiam motociklui nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti per 3,5 sekundės.

Maksimalus išvystomas greitis sieks 250 km/val. Tai jau ne pirmas pelningas sandoris su valstybės institucijomis, kurį užsitikrino „Kalašnikov“. Rugpjūčio mėnesį kompanija paskelbė apie Maskvos policijai skirtų elektrinių motociklų gamybą.

Naujojo „Iž“ motociklo pristatymas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(14)
(-9)

Komentarai (6)