Pentagonas skambina pavojaus varpais: Rusija ir Kinija kuria tokį ginklą, kuris galėtų pakeisti jėgų balansą pasaulyje  ()

Pentagonas paskelbė apie Rusijos ir Kinijos kuriamą bendrą kosminį ginklą. Anot amerikiečių generolo J. Hyteno, Rusija ir Kinija kuria ginklą, kuris gebės nuo žemės numušti JAV palydovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir Kinija kuria ginkluotę, gebančią sunaikinti taikinius kosmose, pavyzdžiui, amerikiečių palydovus, užtikrino JAV kariuomenės strateginės vadavietės vadas Johnas Hytenas, skelbiama CNN.

„Jie kūrė ginklus, kuriuos galėtų valdyti iš žemės kosmose, testavo juos,“ – pasakojo generolas. Jo teigimu, tai yra ir ginklai, kuriantys trikdžius, ir tokie ginklai kaip lazerinės patrankos.

„Jie net ir neslepia to“, – pažymėjo jis.

J. Hytenas tvirtina, kad Rusija ir Kinija tokį ginklą kuria tam, kad „mestų JAV ir jos sąjungininkėms iššūkį, pakeistų jėgų balansą pasaulyje“.

„Mes negalime leisti tam nutikti“, – pridūrė jis.

Generolo teigimu, palydovai yra vienas iš svarbiausių kosmoso pajėgų aktyvų, nes tik dėl jų gali funkcionuoti branduolinio smūgio perspėjimo sistema.

Anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viename iš Gynybos ministerijos susirinkimų pareiškė, kad Rusija, kaip ir kitos šalys, „ginkluotėje naudoja pačias naujausias technologijas, pačius šiuolaikiškiausius mokslo išradimus – tai lazeriai, viršgarsiniai ginklai, robotų technologijos“.

Maža to, Karo akademijos Strateginės raketinių pajėgų filialo papulkininkis Aleksejus Solodovnikovas žiniasklaidai paskelbė, kad Rusija kuria naują viršgarsinį strateginį bombonešį, kuris teoriškai turėtų gebėti suduoti branduolinius smūgius iš kosmoso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(30)
(12)
(18)

Komentarai ()