Su nuolaidomis siūlomo „Leagoo T5c“ procesorius „Spreadtrum SC9853i“ palygintas su aukštos klasės konkurentais – „Snapdragon 835“, „Kirin 970“ ir „Mediatek Helio P23“: stebinanti ryšio sparta (VIDEO)  (2)

Kinijos gamintojas „Leagoo“ dar prieš mėnesį itin aktyviai reklamavo savo naujuosius išmaniuosius telefonus – „Leagoo S8“ ir „Leagoo S8 Pro“. Tačiau kompanija nežada sustoti ir išleido dar vieną naują vidutinės klasės išmanųjį telefoną. „Leagoo“ pristatė kiek pigesnę anksčiau išleisto „T5“ modelio versiją. Tačiau pigesnis – nereiškia, jog bus prastesnis: tai labai įdomus modelis, kuriam pagal kainą ir parametrus turbūt iš vis nebus lygių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu ta viena iš karščiausių naujienų mobiliųjų telefonų tarpe - „Leagoo T5c“ į prekybą atėjo tik prieš kelias dienas ir anonso proga jam vis dar galioja solidi nuolaida - kol kas „Leagoo T5c“ kainuoja viso labo 85€.

Kaip didžiausią šio išmaniojo telefono pranašumą gamintojas pažymi jo procesorių. Naujasis „Leagoo T5c“ veikiasu „Spreadtrum SC9853i“ lustu ir taip taps pirmuoju įrenginiu, kuris naudoja būtent šią mikroschemą. Nors pats telefonas pasižymi vidutinės klasės įrenginiams būdingomis savybėmis, tačiau pats procesorius – gali lygiuotis ir su flagmanais.

Šis procesorius yra sukurtas naudojant 14 nm „Intel“ platformą bei pasižymi aštuoniais branduoliais, kurie veikia 1.8 GHz taktinių dažnių. Kalbant apie ryšio modemus – „Spreadtrum SC9853i“ palaiko LTE Cat-7 , Cat-13 technologijas, o tai leidžia parsiuntimo greičiui pasiekti net 300Mbps,  parsiuntimo – 150 Mbps greitį naudojantis 4G+ duomenų perdavimo ryšiu. Būtent modemo darbą „Leagoo“ nusprendė palyginti ir su populiariausiais procesorių gamintojais.

Naujasis „Spreadtrum SC9853i“ buvo palygintas su tokiais lustais kaip „Qualcomm Snapdragon 835“, „Huawei Kirin 970“ bei „Mediatek Helio P23“. Ir nors lyginant grafines ar spartos galimybes be abejones pastarieji trys procesoriai yra pranašesni, tačiau jų modemo darbas dažniausiai net ir nusileidžia naująjam „Spreadtrum SC9853i“. Testavimo metu buvo siunčiamasi daugiau nei 800 GB dokumentų bei buvo atliekami daugiau nei 3000 minučių pokalbiai tam, jog surinkti kuo tikslesnę informaciją.

Parsiuntimo greitis

Kaip matote paveikslėlyje – darbinėje aplinkoje naujasis „Spreadtrum SC9853i“ lenkia visus tris konkurentus, o ypatingai didelę persvarą turi prieš bene galingiausią lustą lentelėje – „Qualcomm Snapdragon 835“.

Tačiau kitose viešose vietose „Spreadtrum SC9853i“ šiek tiek nusileidžia tiek „Huawei“ sukurtam procesoriui, tiek ir „Qualcomm“ flagmanų lustui. Tiesa, kaip bebūtų „Spreadtrum“ lenkia prasčiausiai pasirodžiusį „Mediatek“ mobilųjį procesorių.

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, jog „Spreadtrum“ lusto modemas puikiai veikia ir magistralėse ar greitkeliuose bei pagal atliktus testus lenkia visus tris savo konkurentus. Tiesa, rezultatai kiek prastesni važiuojant mažesniu greičiu, tačiau ne itin smarkiai atsiliekama tiek nuo „Kirin 970“, tiek ir nuo „Snapdragon 835“ lustų.

Balso skambučių testas

Atlikti testai parodė, jog darbinėje aplinkoje, t.y. ofise ar konferencijų salėje, pokalbių metu „Spreadtrum SC9853i“ modemo perduodamas signalas yra geresnės kokybės nei kitų trijų konkurentų.

Vis dėlto jeigu keliaujate greitkeliais – šis lustas turi ir trūkumą, nes neleis Jums mėgautis HD kokybės pokalbiais ir tai yra vienas iš nedaugelio aspektų, kuriuose „Spreadtrum“ kūrinys nusileidžia visiems savo konkurentams. Tačiau įprastinių pokalbių kokybė yra pakankamai gera.

Kaip galite matyti lentelėje – „Spreadtrum SC9853i“ ganėtinai vidutiniškai pasirodo ir letesniuose keliuose. Vidutiniai šio testo rezultatai rodo, jog „SC9853i“ lustas suteikia panašų rezultatą kaip „Mediatek“, tačiau prastesnį nei „Kirin 970“.

Naujasis lustas, nors ir skirtas biudžetinės arba vidutinės klasės įrenginiams, tačiau gali drąsiai būti lyginamas su populiariausiais ir galingiausiais „Android“ išmaniuose telefonuose naudojamais procesoriaisi. Na, bent jau jų modemai tikrai gali būti lyginami. Gamintojas siūlo pažvelgti ir į šio išmaniojo telefono veikimą, o vaizdo reportaže pateikia ir „Antutu“ testo rezultatus – „Leagoo T5c“ surinko beveik 51 tūkst. taškų.

„Leagoo T5c“ išsiskirs 5,5 colių įstrižainės „Sharp“ Full HD ekranu. Kartu su „Spreadtrum“ procesoriumi įrenginys pasižymės 3 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties. Visą šio išmaniojo veikimą palaikys 3000 mAh talpos baterija, kuri taip pat palaikys ir 5V2A greito įkrovimo funkciją. Taip pat skelbiama, jog nugarėlėje šis telefonas turės du vaizdo jutiklius – pagrindinis pasižymės 13 MPx raiška, o antrasis – 2 MPx raiška. Kolkas daugiau informacijos apie šį išmanųjį telefoną nėra skelbiama.

Primename, kad nuo gruodžio 4 d. iki gruodžio 10 d. “Leagoo T5c” galima įsigyti už 85€, vėliau kaina kils iki minėtos 109€ sumos. Įsigyti išmanųjį telefoną už šią kainą galite „Gearbest“ internetinėje parduotuvėje. Norėtume atkreipti dėmesį į tai, jog šio pasiūlymo laikas yra itin ribotas ir jis baigs galioti jau gruodžio 10 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(1)
(4)
(-3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: