„Xiaomi“ žinojo, ką daro: „Red Dot“ apdovanojimas ir jokių rimtų konkurentų pagal kainą ir kokybę (Apžvalga, Video)  (1)

„Xiaomi Huami Amazfit Heart Rate Smartwatch“ vilioja pirkėjus ryškia išvaizda, funkcionalumu, gera baterija ir puikiais atsiliepimais. Visgi, sąlyginai nedidelė kaina gali kelti ir įtarimų dėl gaminio kokybės. Todėl labai įdomu paskaityti, ką apie šį įrenginį mano Review-hub.co.uk ir Androidtipster.com apžvalgininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas

Xiaomi Huami Amazfit Heart Rate Smartwatch“ arba tiesiog sutrumpintai „Xiaomi Huami Amazfit“ išvaizda yra tikrai ryški, todėl labai traukia akį. Tai gali būti ir trūkumas, ir privalumas. Apvalaus ekrano kraštai taip pat yra užapvalinti, aštrių kampų čia nerasite. Tai - labai lygus ir liesti malonus įrenginys. „Xiaomi Huami Amazfit“ turi dviejų spalvų termoplastiko apyrankę, kuri yra minkšta, patogi ir nesukelia alergijos. Visgi, žurnalistai atkreipia dėmesį, kad šio išmanaus laikrodžio apyrankę yra labai lengva pakeisti - šis darbas užtruks vos porą minučių.

Jei mąstote kaip mes, tikriausiai jau spėjote pagalvoti ir apie patikimumą. Apyrankė turi patvarų tradicinį užsegimą, o pats korpusas yra atsparus vandeniui (IP67).

„Xiaomi“ taip pat didžiuojasi keramine stikliuko apsauga, kuri turėtų padėti išvengti erzinančių smulkių įbrėžimų. Žurnalistai teigia, kad šią apyrankę nešioti labai patogu, o pats dizainas dar yra pelnęs ir garsų „Red Dot“ apdovanojimą.

Programinė įranga

Teigiama, kad pradėti naudoti „Xiaomi Huami Amazfit“ yra labai lengva. Kad išnaudotumėte visą įrenginio potencialą reikėtų į telefoną parsisiųsti „Amazfit Pace“ programėlę.

Žurnalistai teigia, kad programėlė yra funkcionali, ja lengva naudotis, tačiau ji yra gana nuobodi - pasak apžvalgininkų, joje trūksta motyvuojančių bruožų, nors gal kai kam kaip tik patiks jos minimalizmas ir funkcionalumas.

Laikrodyje jau instaliuota 19 laikrodžio pagrindinio ekrano dizainų. Tiesa, ne visi jie veikia vienodai gerai dėl kontrasto, tačiau pasirinkus tinkamai simbolius ekrane pavyks įžiūrėti ir prastoje šviesoje.

Ekranas gali būti įjungtas ir nuolat - tai patogi funkcija, patinkanti daugeliui pirkėjų. Jei jau kalbame apie funkcijas, verta pažiūrėti, ką dar gali šis įrenginys.

Funkcijos

Tikriausiai jau net nereikia sakyti, kad „Xiaomi Huami Amazfit“ skaičiuoja žingsnius, rodo sudegintas kalorijas, nueitą atstumą, matuoja širdies ritmą, skatina pajudėti, seka miego ritmus, pateikia pranešimus ir žinutes iš telefono ir taip toliau.

Žurnalistai sutinka, kad visas šias funkcijas „Xiaomi Huami Amazfit“ atlieka gerai. Vienintelis priekaištas yra tas, kad kartais laikrodis mano, jog naudotojas pabudo, nors jis to ryte neprisimena. Gali būti, kad šiuo požiūriu „Xiaomi Huami Amazfit“ nėra visiškai tikslus.

Visgi, pati geriausia ir labiausiai viliojanti „Xiaomi Huami Amazfit“ funkcija yra GPS sekiklis. Jis leidžia sekti savo nubėgtą maršrutą ir jį pasižymėti. Tiesa, žurnalistai teigia, kad „Xiaomi Huami Amazfit“ užtrunka kelias minutes, kol prisijungia prie palydovo - verta įjungti šią funkciją, o tik tada pradėti mankštintis. Vėliau laikrodis padės jums bėgti, reguliariai primindamas apie nubėgtą atstumą ar per aukštą širdies ritmą. Teigiama, kad ir bėgant „Xiaomi Huami Amazfit“ ekraną yra labai lengva įžiūrėti.

Verdiktas

„Xiaomi Huami Amazfit“ yra labai geras išmanusis laikrodis, iš esmės turintis tik vieną minusą reiklesniems vartotojams - funkcišką, bet nuobodoką programėlę. Jei ji būtų labiau integruota su kitomis sporto programėlėmis, ji būtų geresnė, tačiau dabar ja naudotis nėra labai įdomu. Kitą vertus, jei esate minimalizmo šalininkas ir nemėgstate pertekliaus ten, kur to nereikia, ši programėlė bus privalumas, o ne trūkumas. 

Viskas kitas yra tiesiog puiku- GPS funkcija yra labai naudinga sportuojantiems, ekranas yra pakankamai ryškus, nors jokių rekordų ir nemuša, o 280 mAh baterijos pakaks ilgam laikui net su įjungta GPS funkcija.

Šiek tiek kontroversiškas dalykas yra dėl kainos. Paprastai Kinijoje „Xiaomi Huami Amazfit“ kainuoja apie 100€ ir lyginant absoliute prasme pagal medžiagų kokybę, dizainą, atsparumą (IP 67 reitingas, papildomos korpuso apsaugos), funkcijų gausą, gamintojo žinomumą, tai vienas iš pačių pigiausių aukštosios klasės išmaniųjų laikrodžių rinkoje.

Visgi, žurnalistai įspėja, kad jei GPS jums nėra tokia svarbi funkcija ir ekrano spalvos jums nėra būtinos, rinkoje rasite daugybę kitų išmaniųjų laikrodžių, kurie atliks beveik tą patį už kur kas mažesnę kainą. Pažiūrėkime, kaip yra iš tikrųjų. 

Pavyzdžiui, visai neseniai pristatytas klasikinio dizaino išmanusis laikrodis CF006 atlieka beveik visas „Xiaomi Huami Amazfit“ funkcijas, turi IP 67 sertifiktą, tik neturi papildomų korpuso apsaugų bei GPS modulio ir kainuoja viso labo €20,20. Visgi reikia turėti mintyje, kad CF006 yra idealus prie solidžios aprangos, tačiau mėgstantiems rimtesnius žygius į gamtą, geriu rinktis „Xiaomi Huami Amazfit“. Plačiau apie šį įdomų ir pigų laikrodį rašėme straipsnyje Kinai moka stebinti: itin stilingas išmanusis laikrodis su OLED ekranu, cinko lydinio korpusu, metaline apyranke ir daugybe funkcijų už 20€.

Norite išmaniojo laikrodžio su „Xiaomi Huami Amazfit“ funkcijomis ir GPS laikrodžiu? Dabar su nuolaidomis siūlomas „Ourtime X01 Air“ yra tai, ko reikia, o kainuoja 44€. Tik bėda, kad jis neturi IP sertifikato, tad rizikuojate jį kišdami po vandeniu. 

Su GPS moduliu ir apsauga nuo vandens pigiai kainuojančių laikrodžių jau nėra daug - vienas iš geresnių variantų gali būti „CACGO K98H“ už 51€, tačiau turi tik dalinę apsaugą nuo vandens (IP 54), o pagal išvaizdą ir medžiagų kokybę jis aiškiai atsilieka nuo „Xiaomi Huami Amazfit“. 

Tad akivaizdu, kad atidžiau patyrinėjus rinką, pasimato, jog „Xiaomi Huami Amazfit“ yra vertas savo kainos, o tiesioginių konkurentų beveik neturi. Neskaitant tų atveju, kai tiesiog nereikia kai kurių jo funkcijų - tuomet tikrai verta paieškoti pigesnio analogo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai (1)