Bus tikra bomba iš Kinijos? „iPhone X“ klonas vos už 300 JAV dolerių  (4)

Santykinai nedidelės Kinijos įmonės „Leagoo“ pavadinimas tikriausiai bus girdėtas ne visiems. Bet tie, kuriems garsus prekės vardas nėra svarbus, o pati svarbiausia telefono techninė charakteristika ir kaina, šį vardą tikrai žinos. O dabar vardas taps pažįstamu ir tiems, kurie be galo geidžia „iPhone X“, tačiau neišgali jo įsigyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias šios įmonės gaminys - „Leagoo S9“ - skirtas būtent tokiems žmonėms – su dideliais norais, bet smarkiai ribotu biudžetu.

Jame realizuota iš esmės viskas, kuo išsiskiria „iPhone X“: ir smarkiai suploninti rėmeliai aplink ekraną, ir tas išskirtinės formos iškirpimas ekrano viršutinėje dalyje, ir dviguba kamera ant nugarėlės. Na, o kad idėjos nebūtų vagiamos tik iš „Apple“, „Leagoo“ maždaug pusmečiu aplenkė „Samsung“ ir nusivogė jų būsimo flagmano pavadinimą.

Anot gamintojo, telefonas kainuos tik nedidelę „iPhone X“ kainos (Lietuvoje – nuo 1170 eurų) dalį: 300 JAV dolerių (tiesa, kol kas išlieka klausimas, kokia šio įrenginio kaina bus įveikus muitų ir kitų mokesčių barjerus kelionėje į Europos rinkas).

Tiesa, įvertinus technines charakteristikas paaiškėja, kad kaina nėra tokia jau fantastiškai maža: įrenginyje bus montuojamas „MediaTek P40“ (jį reikėtų lyginti su vidutinės klasės „Qualcomm Snapdragon 670“ platforma), nors 6 GB darbinės ir 128 GB nuolatinės atminties tikrai nėra prasti rodikliai.

Ekranas – 5,85 colių įstrižainės AMOLED matrica, už „iPhone X“ stiliumi sumontuotų kameros lęšių – du 16 MP raiškos jutikliai.

Daugiau informacijos apie šį telefoną nėra, mat „Leagoo“ jo oficialiai dar netgi nepristatė, nors didelės raiškos nuotraukas ir kai kurias technines charakteristikas žurnalistams jau išsiuntinėjo. Tačiau akivaizdu, kad telefono tikslinė rinka yra žmonės, kurie nori „iPhone X“, tačiau jo neįperka.

Vieninteliai šio įrenginio vizualiniai (ir atitinkamai funkciniai) skirtumai, lyginant su „Apple“ gaminiu – pirštų atspaudų skaitytuvas ant nugarėlės ir šiek tiek storesnis ekrano rėmelis apatinėje dalyje. Na, ir šiuos du beveik identiškus gaminius bus galima atskirti pagal logotipą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(9)
(-6)

Komentarai (4)