Tokio reginio pas mus dar nebuvo: kitą savaitę į Lietuvą atvyksta tikras dirbtinio intelekto šedevras Sofija, jau gavusi Saudo Arabijos pilietybę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

goshtiz 2017-12-17 11:51
Jeigu pradesime robotus vadinti "jis" ar "ji", suteikti pilietybes ir teises tada nesiskuskim kai patys tas teises prarasime... Gal kas sumanesnis atsakys i klausima: KAM VISO TO REIKIA? Kam mums tie robotai kai ir taip truksta padoraus darbo. As pries - o jus?
Xdmin 2017-12-17 13:21
Kas tau yra padoresnis darbas? Man tai robotu kurimas ir pritaikymas juos daryti darbus, kad nebereiketu mums patiems daryti juodus darbus - pakeisti zmones-robotukus fabrikuose/gamyklose, karinese, gelbejimo operacijose. ir t.t. Taip, daug zmoniu praras darbus, bet atsiras kazkokia pasalpu sistema juos islaikyti, robotu saskaita. Zmones tures daugiau laiko, masinio vartojimo prekes stipriai atpigs, o nagingi zmones gales uzsidirbti gamindami individualius uzsakymus, kuriu gamyklos niekada nepakeis.
apvalus 2017-12-17 14:51
Siaip, nieko naujo nepasakysiu, bet kai robotai is tikruju perims vairuotoju, gamyklu darbuotoju ir t.t. darbus, bus tam tikru neramumu visuomeneje, nes tiketina, kad visi paramos/pasalpu mechanizmai gerokai veluos. goshtiz - naujųjų luditų atstovas
goshtiz 2017-12-17 15:40
Taip. Tuo klausimu esu luditas. Nematau kaip tie vairuotojai ir kt. paprasti darbuotojai imsis "individualiu" uzsakymu ir sugebes konkuruoti su atpigusiomis paslaugomis ir produktais. Sako uzdes mokescius robotams - liuks. Bet kaip dabar tu mokesciu korporacijos nemoka taip ir toliau nemokes. Visa valdzia biznio kiseneje. Mano nuomone atskira tarp top 1% ir visu musu likusiu tik dides. Bet yra ir kita medalio puse - tas faktas kad robotus vadiname vardais ir priskiriame jiems lyti. Robotai yra daiktai, jie belyciai. Daugumai komentuojanciu turbut sunku suprasti kame reikalas. As i tai ziuriu kaip visuomenes pratinima prie transhumanizmo. Kai zmogus sujungiamas su robotu - Neurolink projektas ir kt. technokratu slapi sapnai. Na kas gi gali nutikti blogo jei paliks imanoma sujungti zmogaus samone su kompiuteriu ar netgi dirbtiniu intelektu ir taip isplesti zmoniu galimybes? Tuoj pagydysime visus paralyzuotus, aklus, kurcius ir senus zmones. Gyvensim amzinai ar ne? O ka jeigu tik turtingieji tures priejima prie sitos technologijos? kas tada? As tai isivaizduoju banda aviu suvarytu i garda....
goshtiz 2017-12-17 15:55
Dekui uz nuomone. Is dalies sutinku su tavo mintim kad dauguma fabrikuose dirbanciu nekencia savo darbo ir noretu kazko geresnio. Bet esme tame, kad tie robotai pakeis ne vien fabriku darbuotojus ir vairuotojus, po 20-40m su dirbtinio intelekto pagalba galbut nebereikes nei daktaru nei inzinieriu (kurie megsta savo darba).
Xdmin 2017-12-17 16:46
Inzinieriu ir mokslininku reikes dar daugiau, nes robotus reikes ir kurti ir aptarnauti. Nors ir atrodys jog jie patys viska padaro, vistiek bus vieta kur reikes zmogaus isikisimo. Gydytoju ir seseliu manau vistiek reikes, tiesiog robotai palengvins ju darba. As uz robotus pramoneje, bet ne kaip piliecius, nes nematau prasmes prikurti papildomu "gyventoju" kai ir esamu uztenka.
scepticism 2017-12-18 11:33
va cia mano tikejimo i transhumanizma israiska. goshtiz'as tikriausiai manes nekencia
goshtiz 2017-12-18 14:40
Jei su kazkuo nesutinku nereiskia kad to nekenciu. As tiesiog stengiuos buti zmogumi. Kiekvienam savo. As nebandau pakeisti niekieno nuomones, tiesiog ieskau kur butu galima padiskutuoti tokiomis temomis. Gal ir as viena diena pasidarysiu tokia tatuiruote - niekada nesakau niekada.