Per sniegynus ir pelkes - kaip per sviestą: rusai sukūrė neįprastą vikšrinį visureigį su superautomobilius primenančiomis durelėmis (Video)  (6)

Naberežnyje Čelnai mieste įsikūrusi „Kom“ grupės kompanija neseniai baigė tobulinti naują visureigį. Skelbiama, kad „Rusak-3918“ pavadintas modelis nebus vienetinis – jau artimiausiu metu prasidės jo serijinė gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša portalas st-kt.ru, pirmieji visureigiai klientams bus pristatyti dar šiais metais. Kiekvieno jų kaina sieks mažiausiai 1,5 mln. rublių (22 tūkst. eurų).

Plauks kaip motociklas

Neeilinės transporto priemonė skirta kelionėms per sniegynus ir pelkes. Pravažumą užtikrins dvigubi vikšrai, kuriuos suks iš „Lada Granta“ paskolintas 1,6 litro benzininis 98 AG galios variklis.

Įdomu tai, kad nors iš „Niva“ visureigio paimta greičių dėžė buvo sumontuota gale, motoras patalpintas priekyje. Tai buvo padaryta norint palikti vietos bagažinei. Serijinės komplektacijos modelis taip pat turės papildomą agregatą, panašų į tą, kuris naudojamas vandens motocikluose.

Taip pat siekiama užtikrinti didesnį greitį judant vandens paviršiumi. Apatinė šio visureigio dalis sukonstruota panašiai, kaip valties. Iš plieno vamzdžių suvirintas rėmas padengtas aliuminio plokštėmis.

Neįprasto dizaino durys

Kitaip nei dauguma vikšrinių transporto priemonių, „Rusak“ turės ganėtinai civilizuotai atrodantį saloną, kurio dauguma detalių buvo paimtos iš „Niva“ visureigio.

Taip pat jis bus valdomas ne dviem svirtimis, o turės įprastą vairo ratą. Efektingai atrodo ir lyg sportiniame automobilyje į viršų pakeliamos visureigio durys. Abiejose pusėse jos yra tik vienos ir suteikia galimybę patekti ant priekinė ir galinės sėdynių.

„Rusak-3918“ video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai (6)