„Aston Martin" rinkai siūlys tokį elektrinį sedaną, kokio „Tesla“ tikrai negamina: skelbia, kad bus išskirtinis ir pranašesnis už bet kurį „Tesla“ elektromobilį  (21)

Britų gamintojas „Aston Martin" ruošia elektrinį sedaną, kuriam negalės prilygti jokio kito gamintojo produkcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos vadovas Andy Palmeris pareiškė, kad „RapidE“ pavadintas naujasis modelis bus išskirtinis ir pranašesnis už bet kurį „Tesla“ elektromobilį. Jo teigimu, „Tesla“ yra rimtas konkurentas tokiems prabangių automobilių gamintojams, kaip „Mercedes-Benz“, BMW ar „Audi“. Tačiau A. Palmeris įsitikinęs, kad „Aston Martin“ aukštesniame lygyje.

Jo teigimu, dauguma „Model S“ pirkėjų renkasi aukščiausios komplektacijos modelius. Anot jo, tai reiškia, kad klientams netrūksta pinigų, tačiau pasiūla yra ribota. „Jie nėra mūsų konkurentai. Mes orientuojamės į žmonės, kurie ieško kažko geresnio nei „Tesla“. Tokiems klientams turbūt nereikalingas didesnės galios režimas“, – kalbėjo A. Palmeris.

Kompanijos vadovas pridūrė, kad elektrinio „Aston Martin“ dinamika prilygs šios kompanijos benzininiams modeliams, tačiau automobilis bus patikimesnis. „RapidE“ sedanas bus gaminamas ribota 155 egzempliorių serija.

Pirmieji automobiliai klientams turėtų būti pristatyti 2019 metais. Kalbama, kad su vienu įkrovimų pirmasis elektrinis „Aston Martin“ galės nuvažiuoti mažiausiai 300 kilometrų, o automobilio kaina sieks maždaug 220 tūkst. eurų. Tiksli elektros motoro charakteristika kol kas nepateikiama, tačiau remiantis neoficialiais duomenimis, jo galia sieks nuo 800 iki 1000 AG.

Baterijas sedanui gamins britų inžinerijos kompanija „Williams Advanced Engineering“, tačiau pirminis „Aston Martin“ planas buvo visai kitoks. 2016 metų vasarį automobilių gamintojas skelbė, kad paruošti „RapidE“ serijinei gamybai jiems padės kinų technologijų firma „Leco“. Tačiau neseniai ši kompanija pasitraukė iš projekto, todėl „Aston Martin“ nusprendė surinkti ne 400, o 155 elektromobilių.

Taip pat buvo pakeista ir pristatymo rinkai data, nes anksčiau buvo planuoja, kad modelis debiutuos 2018 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(10)
(-1)

Komentarai (21)