„Doogee Mix 2“: tiesiog puikus ekranas vidutinės klasės įrenginyje ir keletas niuansų su kameromis (Apžvalga)  ()

Išmaniųjų telefonų ekranai – karščiausia šių metų tema, kuri sukėlė nemažai pasikeitimų rinkoje. „Apple“ pristatė visiškai kitokį „iPhone“, daugybė kitų gamintojų pasiūlė savus variantus, kurie atitiktų šių dienų madas – kuo siauresni rėmeliai, kuo didesnis ekranas vis mažėjančiame korpuse. Populiariųjų gamintojų modeliai kainuoja išties daug, tačiau pakankamai neblogų variantų galima rasti ir Kinijoje.

Kiek anksčiau rašėme apie Kinijos kompanijos „Doogee“ pirmąjį beveik berėmį išmanųjį telefoną „Doogee Mix“, o šįsyk turėjome galimybę išbandyti atnaujintą ir gerokai patobulintą antros kartos modelį – „Doogee Mix 2“. Ir rezultatai mus tikrai nustebino. Tačiau apie viską nuo pradžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Doogee Mix 2“ dizainas – tikras pirštų antspaudų magnetas

Sužinojus, jog mus pasieks „Doogee Mix 2“ iš pradžių kilo minčių, jog tai bus itin sunkus išmanusis telefonas, nes pirmtakas jo – tikrai ganėtinai sunkus. Tačiau pirmąsyk pradarius dėžutę buvome šiek tiek nustebinti. Nors įrenginys pasižymi 5,99 colių įstrižainės ekranu, bet sveria palyginus ne daug – maždaug 215 gramų.

Taip, nors šis išmanusis yra pakankamai didelis ir sveria pakankamai daug – laikyti jį rankoje išties patogu, o ir svoris puikiai pasiskirstęs po visą korpusą bei sudaro įspūdį, jog yra gerokai lengvesni nei iš tikrųjų. Pažvelkime į patį telefoną dizainą. Visų pirma reikėtų paminėti, jog testavimo metu naudojome juodos spalvos modelį, kurio nugarėlė pasižymi itin dideliu tepumu.

„Doogee Mix 2“ pasižymi metaliniu korpusu, o nugarėlė – stiklinė. Būtent dėl stiklo ji yra tikras pirštų antspaudų magnetas. Tiesa, tik gavus telefoną jis turės apsauginę plėvelę nugarėlėje, todėl rekomenduotumėme ją pasilikti ir nenuklijuoti. Verta paminėti ir tai, jog dešinėje telefono briaunoje įmontuoti trys mygtukai – du garso reguliavimui ir vienas įjungimui. Viršutinėje dalyje rasime SIM kortelių lizdą, o nugarėlėje – dvigubą kamerą, po ja pirštų antspaudų jutiklį, o šiek tiek šone – dvigubą LED blykstę.

„Doogee Mix 2“ ekranas – didelis žingsnis į priekį

Itin dažnai kiniški išmanieji telefonai neišsiskiria savo ekranais. Tiems, kurie neskaitė pirmojo „Doogee Mix“ modelio apžvalgos priminsime, jog pastarasis turėjo HD raiškos ekraną, o vaizdas jame buvo pakankamai vidutiniškas ir niekuo neišsiskiriantis. Tačiau gamintojas naujojo „Mix 2“ ekraną išties patobulino.

Kaip jau minėjome, „Doogee Mix 2“ pasižymi 5,99 colių įstrižainės 18:9 ekranu, o pats ekranas pasižymi Full HD (1080 x 2160) raiška. Nors specifikacijos ekrano yra ganėtinai šabloniškos, tačiau vaizdas ekranas – išties stebinantis. „Mix 2“ pasižymi ryškiu, detaliu vaizdu ekrane, o žinant kiek kainuoja šis išmanusis telefonas – ekranas išties yra itin puikus ir bene geriausias šioje kainos grupėje.

Tiesa, „Doogee Mix 2“ anonsuojamas kaip beveik berėmis išmanusis telefonas, tačiau tai nėra visiška tiesa. Taip, telefono rėmeliai nėra itin stori, tačiau jie vis dėlto yra ir juos pastebėti tikrai nėra sunku. Žinoma, galbūt kažkiek būtų naivu tikėtis, jog už kelis šimtus JAV dolerių gausi me išties berėmį telefoną.

„Doogee Mix 2“ veikimas – greita, tvarkinga ir paprasta

Kinijos kompanija „Doogee“ šiemet mėgina sukurti savo vartotojo aplinką „Android“ operacinei sistemai, tačiau panašu, jog pagaliau šių tikslų atsisakė ir pradėjo naudoti minimaliai modifikuotą „Android“ versiją. „Doogee Mix 2“ veikia su „Android 7.1.1“ operacinės sistemos versija ir iškart galiu pasakyti, jog atnaujinimo į naujesnę versiją tikėtis būtų itin naivu.

Pažvelkime iš pradžių į vartotojo aplinką, kuri kaip jau minėjome, yra nežymiai koreguota. Į akis krinta keletą dalykų – norėdami atsidaryti meniu su visomis Jūsų įrašytomis programėlėmis – pakanka pagrindiniame lange su pirštu perbraukti iš apačios į viršų. Išties itin patogu. Lyginant su pirmos kartos „Mix“ modeliu – nebeliko naujienų srauto valdiklio, kurio nebuvo galimybės išjungti, tačiau tai susiję su tuo, jog „Doogee“ pagaliau atsisakė savo eksperimentų su programine įranga.

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, jog telefonas neturi fizinių navigacijos mygtukų, todėl jie atvaizduojami ekrano apačioje. Gamintojas suteikia galimybę juos paslėpti, kuomet Jums jie nereikalingi, o nustatymuose galima rasti ir galimybę pakeisti jų pozicijas. Šiuo atveju viskas pakankamai patogu ir paprasta. Pažvelkime į pačio telefono veikimą.

Tiems, kurie nežino – priminsime, jog „Doogee Mix 2“ veikia su „Mediatek Helio P25“ procesoriumi, o jo stabilų veikimą užtikrina 6 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties. Šios specifikacijos jau tikriausiai yra lyg šablonas daugumai Kinijos gamintojų, tačiau ne retai gamintojai turi problemų optimizuojant programinę įrangą su geležimi ir bendras rezultatas nebūna geras. Panašią problemą ne kartą turėjo ir „Doogee“, tačiau naujojo „Mix 2“ veikimas – pagirtinas. Tiesa, panašiai gerai veikė ir pirmos kartos modelis, tačiau jis turėjo daugiau programinės įrangos klaidų.

Taigi, naršymas tarp langų „Doogee Mix 2“ yra itin sklandus, programėlės pasileidžia ganėtinai greitai, o ir sudėtingi žaidimai veikia be didesnių problemų (dar pridėjus tai, jog vaizdas ekrane ganėtinai dailus – žaisti žaidimus gana smagu).  Tiems, kurie domisi sintetinių testų rezultatais galėtumėme pasakyti, jog „Antutu“ testuose šis įrenginys surenka maždaug 48 tūkst. taškų, o tai ganėtinai geras rezultatas šioje kainų grupėje.

„Doogee Mix 2“ saugumas – pirštų antspaudų jutiklis ir, žinoma, veido atpažinimas

Veido atpažinimo technologija „Android“ telefonuose nėra jokia naujiena. Tačiau po to kai „Apple“ pristatė naująjį „iPhone X“ – ši mada sugrįžo ir vėl. „Doogee Mix 2“ nugarėlėje turi pirštų antspaudų jutiklį, o dėka priekinės kameros – ir veido atpažinimo funkciją. Nieko nuostabaus, žinant tai, jog kinai mėgsta vaikytis naujausių madų, o ypatingai stengiasi pasiūlyti tą patį ką siūlo ir didieji gamintojai. Pažvelkime į to rezultatus.

Pirštų antspaudų jutiklis „Doogee Mix 2“ telefone yra vidutiniškas – veikia pakankamai sparčiai ir tiksliai. Iš esmės „Doogee“ šiuo klausimu išlieka pakankamai stabili ir visuose šiemet bandytuose telefonuose šis jutiklis veikia kone identiškai. Papildomai plėstis tikriausiai ir nevertėtų, nes pirštų antspaudų jutiklis tikrai atlieka savo darbą – jis nėra geriausias rinkoje, tačiau tikrai gerokai aukščiau nei vidutiniškas.

Tačiau didžiausia mada šių metų pabaigoje – veido atpažinimo technologija. Taip, šiuo atveju čia nėra didelių stebuklų ir viskas atlikta gana paprastai. Priekinė kamera užfiksuoja Jūsų veido nuotrauką ir vėliau arba atrakina Jūsų telefoną arba ne. Prieš keletą metų testuojant kitą kinišką telefoną su šia funkcija – teko nusivilti, tačiau šįsyk buvome nudžiuginti.

„Doogee Mix 2“ išsaugojus Jūsų veidą vėliau geba jį atpažinti pakankamai gerai – tikslumo šiek tiek trūksta, tačiau viskas vyksta ganėtinai greitai. Taip, Jums iš pradžių reikia paspausti įjungimo mygtuką ir tik tada telefonas galės atpažinti Jūsų veidą arba ne. Veido atpažinimas trūksta maždaug sekundę ar kitą, tačiau tikrai tai neprailgsta. Retkarčiais iš pirmo karto nepavyksta Jūsų atpažinti, tačiau papildomai bandymai taip pat vyksta itin greitai. Verta paminėti ir tai, jog užfiksavus savo veidą esant geram apšvietimui – vėliau neturėsite problemų savo telefoną atrakinant ir tamsoje.

Apibendrinant šiuos du saugumo parametrus – „Doogee Mix 2“ vertas komplimentų. Jokių didelių stebuklų gamintojas šiame išmaniajame nesiūlo, tačiau tai kas yra siūloma veikia pakankamai sparčiai ir tiksliai. O tai yra išties gerai.

„Doogee Mix 2“ kameros – keturios, tačiau įspūdį palieka vos viena

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai tiesiog pašėlo dėl keturių vaizdo jutiklių integravimo. Jeigu du jutikliai nugarėlėje – jokia staigmena, tai analogiškas variantas priekinėje įrenginio dalyje – jau šis tas naujo. Tačiau, kaip visada, pradėkime nuo pagrindinių kamerų konfigūracijos. „Doogee Mix 2“ nugarėlėje įmontuoti du jutikliai – vienas jų 16 MPx raiškos, o antrasis 13 MPx raiškos.

Išties keista, tačiau nuotraukų kokybė nėra labai gera. Tai yra tipinė problema, kuri kamuoja kone visus „Doogee“ išmaniuosius telefonus – nors kamera veikia pakankamai greitai, tačiau reiklesnius vartotojus dažniausiai erzina dėl fokusavimo, detalumo, kontrasto ir viso kito.

Įdomu ir tai, jog dažniausiai tokio tipo telefonai turi problemų fotografuojant tamsoje ar prieblandoje, tačiau „Doogee Mix 2“, beje, kaip ir jo pirmtakas, turi problemų fiksuojant akimirkas ir dienos metu. Žinoma, nuotraukos padaromos, mažiau reiklūs vartotojai gal net nieko ir nepastebės, bet lyginant su kitais panašios kainos produktais, skirtumas jaučiasi ir ne į gerąją pusę. Greičiausiai tai programinės įrangos problemos, kurios niekaip neapleidžia „Doogee“ įrenginių. Tačiau turime ir gerą naujieną.

Kaip jau minėjome, kad išmaniojo telefono priekinėje dalyje įmontuotos dvi kameros. Pirmoji jų – 8 MPx įprastinė kamera, tačiau daugiausiai dėmesio vertas antrasis jutiklis, kuris taip pat yra 8 MPx raiškos, tačiau jis geba fiksuoti plataus kampo nuotraukas. Įdomu ir tai, jog šia kamera užfiksuotos nuotraukos pasižymi ir geriausia kokybe.

Visas fotografijas užfiksuotas „Mix 2“ modeliu galite rasti čia.

Pernelyg nesiplečiant galima pasakyti tai, jog „Doogee Mix 2“ turi daug kamerų, tačiau kokybės nėra labai daug. Daugiausiai komplimentų verta tik plataus kampo priekinė kamera, o visa kita reikalauja papildomo gamintojo dėmesio, kurio greičiausiai šis telefonas gali ir nesulaukti.

„Doogee Mix 2“ baterija – geras, tačiau nestebinantis rezultatas

4060 mAh talpos baterija palaiko „Doogee Mix 2“ veikimą. Baterijos talpa tikrai pakankamai didelė, tačiau ir pats telefonas yra pakankamai nemažas. Palyginimui, priminsime, jog „Doogee Mix“ pasižymėjo 3380 mAh talpos baterija, tačiau pats telefonas buvo gerokai mažesnis. Kaip bebūtų, pagal baterijos tarnavimo laiką abu šie įrenginiai yra itin panašūs.

Šio modelio pirmtakas be didesnių problemų atitarnaudavo visą dieną, o tuo pačiu pasigirti gali ir „Doogee Mix 2“. Testavimo metu gana intensyviai naudodavausi telefonu ir, išjungus maitinimą apie 7 valandą ryto, jį įjungti tekdavo maždaug apie 23 valandą vakaro. Rezultatai ganėtinai analogiški pirmtakui, tačiau, kaip bebūtų, yra pakankamai geri.

„Doogee Mix 2“ išvados – pirkti ar ne?

Apibendrinant šitas išmanusis telefonas vertas daugiau pagyrimų nei pastabų. Tikrai puikus ekranas, pakankamai solidus veikimas, pirštų antspaudų jutiklis, veido atpažinimo technologija. Taip, tai ne pirmas „Doogee“ išmanusis telefonas, kuris kiek nuvilia dėl savo fotografavimo galimybių. Tačiau tai svarbu tiems, kurie daro daug nuotraukų - retaia fotografuojantiems kameros tikriausiai nekels jokios problemos. 

Tad žvelgiant į kainą - tai tikrai dėmesio vertas pasirinkimas su ganėtinai nemažai privalumų.

Kaip jau minėjome, šį išmanųjį telefoną galima įsigyti už mažiau nei 200 eurų. Internetinėje parduotuvėje „Bangood“ šiuo metu „Doogee Mix 2“ skelbiama akcija, tad jį galite įsigyti už labai gerą kainą - 172€, o štai Gearbest jis kainuoja 203€.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: