Ko verta didelė „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE“ vaizdo plokštė: rimtas pavojus „RX Vega 64“? (Apžvalga)  ()

Reikia manyti, kad „nVidia“ įspūdžiai pamačius ką atsinešė taip ilgai lauktos (netgi pačios „nVidia“) AMD „Vega“ architektūros vaizdo plokštes sutapo su internautų bendra nuomone. „RX Vega 64“ buvo greitai nurašyta ir vienintelis susidomėjimas, kurį teberiboja modifkuotų plokščių pasiūla, naujos kartos AMD spartintuvais pradėjo laikytis ant „RX Vega 56“ modelio, nežymiai atsiliekančio nuo flagmanės „Vegos“, bet tuo pačiu šiek tiek lenkiančio tiesioginę konkurentę GTX 1070.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne visi galėjo susigaudyti, kad „RX Vega 56“ turi pranašumą prieš „Founders Edition“ GTX 1070 versiją, spartintiems partnerių modeliams, kurių realus branduolio Boost taktinis dažnis paaugęs ~150 MHz ar net daugiau, ištirpdant „RX Vega 56“ pranašumą. Čia – blogiausias scenarijus. Geriausiu, bet tuo pačiu blogiausiu AMD pusei, dalyje nepalankių žaidimų „Vega“ turi pripažinti nežymų pralaimėjimą.

Sekdama internautų nuomonę „nVidia“ nesiima jokių darbų prieš „RX Vega 64“, kuri žengia koja kojon su GTX 1080 FE ir nelabai ką padaro prieš agresyviau spartintus modelius, o vietoje pastangų prikaustyti visos žiūri dėmesį prie fakto, kad pirkėjas už labai panašią kainą renkasi teoriškai turintį būti spartesniu standartinį „RX Vega 56“ variantą vietoje GTX 1070 su pakeltais taktiniais dažniais ir efektyvesne AIB partnerio aušinimo sistema, imasi patikimesnio metodo neužleisti pozicijų 500 – 600 eurų zonoje. Tam „sukuriama“ GTX 1070 Ti. Kaip ir GTX 1070 bei GTX 1080 ji paremta tuo pačiu GP104 branduoliu, tačiau visos trys vaizdo plokštės turi skirtingą aktyvių CUDA branduolių ir TMUs blokų skaičių: GTX 1070 – 1920/120, naujoji GTX 1070 Ti – 2432/152 ir GTX 1080 – 2560/160.

Nenorėdama sužlugdyti savo pačios GTX 1080 pardavimų, kadangi naujoji GTX 1070 Ti sparta, nepaisant mažesnių branduolio ir atminties dažnių, labiau linksta į pastarosios pusę nei į paprastos GTX 1070, „nVidia“ savo partneriams, kurie jau rado apėjimą, uždraudė gamyklinį paspartinimą. Nėra jokių abejonių, kad resursų buvo atrakinta tiek, jog „RX Vega 56“ pagal gryną spartą nebūtų konkurencinga „Titanium’ui“, tačiau mums knibžda mintis, kad tų resursų gali pakakti netgi dabartiniam AMD flagmanui. Nesužinosime nesuvedę „Asus ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“ ir „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ (Advanced Edition).

Pakuotė ir komplektacija

Pripratusiųjų prie „Asus“ stilistikos žvilgsnius sunku pritraukti kažkuom dar kartą. Aušinimo grandyje atliktų sprendimų aprašymai matyti ne kartą ir ne du, kaip ir „VR Ready“, „AURA Sync“, ROG lipdukai. Tačiau akys užsikabina už užrašo „Advanced Binned“, kuris gali turėti dvi reikšmes. Pirmu variantu „Asus“ taip tiesiog identifikuoja „Advanced“ modelį nuo ne „Advanced“. Vizualiai jie nesiskiria, skiriasi tik Boost dažnis taikant „OC“ profilį (1759 MHz vs 1721 MHz). Antru atveju šis užrašas gali turėti tiesioginę prasmę, kas reikštų, jog į „Advanced“ modelius montuojami šiek tiek didesnius maksimalius dažnius galintys pasiekti „Pascal“ lustai.

Kas šiai premium vaizdo plokštėms nėra išrasta ypatingų aksesuarų, tačiau pora medžiaginių „Velcro“ surišėjų leidžia „Asus“ bent šiek tiek išsiskirti. Tuo pačiu „Asus“ tikisi, kad naudojamas maitinimo šaltinis neskaičiuoja 2-ą dešimtį ir turi bent vieną 6+2-pin jungtį, todėl į komplektacją perėjimų neprideda.

Žvilgsnis iš arčiau

Viena šalia kitos dabar jau trys vizualiai nesiskiriančios arba minimaliai besiskiriančios „Asus“ vaizdo plokštės. Taip galima teigti tol, kol trijulė neatsukama priekiu arba galu į stebėtoją. Tai padarius turime dvi iš tiesų savo išvaizda identiškas vaizdo plokštes:„Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ ir„Asus ROG STRIX GTX 1080 Ti OC“. Tai 2,5 pločio aušinimo sistemą gavę vaizdo spartintuvai, trečiajam, t.y. ROG STRIX GTX 1070 OC, turint paprastesnį aušinimo sprendimą, kuris užims tik du PCI išplėtimo lizdus. Pirmoji mintis tokia, kadROG STRIX GTX 1070 Ti AE gavo ant GTX 1080 Ti montuojamą aušintuvą, ir toks spėjimas yra visiškai teisingas. Reikia pridurti, kad identišką karščio šalinimo sistemą naudoja ir„Asus ROG STRIX RX Vega 64 OC“.

Kas atspėjo, kad „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ yra pačioje dešinėje?

Dviejų plokščių identiškumą patvirtina fiziniai išmatavimai. Ilgis siekia beveik 30 cm, plotis 5,25 cm, o aukštis 13,4 cm. Paskutinis skaičius parodo, kad naudojama aukštesnė modifikuota montažinė plokštė, todėl kompaktiškų korpusų savininkams būtina atkreipti dėmesį ir į savo dėžutės plotį. Korpusai, talpinantys masyvius CPU aušintuvus, turi didesnę tikimybę priglausti irROG STRIX GTX 1070 Ti AE. Matinis juodo plastiko gaubtas, kurio šonuose išvedžiotos su AURA pašvietimo technologija suderinamos RGB LED juostelės, dengia iš dviejų dalių sudarytą masyvų radiatorių.

Jame išdėstyti šeši chromuoti karščio vamzdeliai (iš galinio rakurso vieno nesimato), kurie „subėga“ į ideliai nupoliruotą pagrindą turinčią „MaxContact“ varinę plokštelę. Tai yra geriausias įmanomas naudojant didelį skaičių termo vamzdelių ant nedidelio ploto (314 mm²) GP104 lusto.

Lyginant su „Founders Edition“ modeliu VRM grandinė yra patobulinta. Ji sudaryta iš 6+1 fazių konfigūracijos. Šešios fazės tenka branduoliui, viena - atminčiai. „Asus“ pasinaudojo galimybe į paliktą tuščią vietą pridėti papildomą branduoliui skirtą fazę. Pati montažinė plokštė buvo perrinkta iš pagrindų, pridedant daugiau filtruojančių kondensatorių ir panaudojant rinktinius „Super Alloy Power II“ komponentus.ROG STRIX GTX 1070 Ti AE vaizdo plokštės VRM grandinė aušinama šiek tiek kitokiu būdu nei tas buvo daromaROG STRIX GTX 1080 Ti OC vaizdo plokštėje. Čia nebėra „die-cast“ plokštelės, kuri surinkdavo šilumą nuo MOSFET tranzistorių ir jungtimi metalas į metalą ją perduodavo radiatoriui.ROG STRIX GTX 1070 Ti AE atveju radiatorius tiesiogiai per termo paduką liečiasi su VRM tranzistoriais. Atsisakiusi „die-cast“ plokštelės „Asus“ turėjo pasirūpinti atskira plokštele „Micron“ GDDR5 moduliams aušinti. Tiesa, ji kažkodėl neuždengia visų aštuonių atminties modulių. Nežymiai montažinę plokštę perdengiančiame gaubte sumontuoti trys 90 mm skersmens „Wing Blade“ mentelių dizaino ventiliatoriai. Jie turi IP5X sertifikatą, garantuojantį didesnį atsparumą dulkėms, be to, neeikvoja savo rutulinių guolių resursų ir neakumuliuoja dulkių, nes nepradeda suktis, kol branduolio temperatūra nepasiekia 55 °C.

Nugarinė iš metalo pagaminta plokštelė nesiliečia nei su GPU, nei su VRM zona - ji atlieka tik apsauginę ir estetinę funkcijas, kadangi joje integruotas RGB LED apšviečiamas ROG ženklas. „Asus“ pasirinko maitinimą tiekti per vieną 8-pin jungtį. Bendras galimas maksimalus energijos suvartojimas siekia 225 W, kai iš dėžutės ištrauktos vaizdo plokštės TDP reitingas 180 W. Maitinimo lizdas parinktas optimaliai atsižvelgiant į neišnaudotus šios vaizdo plokštės resursus. Galinėje PCB dalyje sumontuota pora 4-pin „FanConnect II“ lizdų. Prie jų jungiami sisteminiai ventiliatoriai, kurių sūkiai „GPU Tweak II“ įrankio pagalba valdomi pasirinktinai arba pagal VGA, arba pagal CPU temperatūras, o taip pat galima susikurti ir savo individualią sūkių kreivę. „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ neturi papildomos RGB galvutės, kurią matėme ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“ ir ROG STRIX GTX 1080 Ti OC modeliuose.

Jeigu „Founders Edition“ „nVidia“ sprendimu neturėtų DVI jungties, neabejojame, kad „Asus“ ją būtų sugrąžinusi. Dabar tarp HDMI ir DisplayPort tebuvo atstatyta lygybė. „Asus“ atėmė vieną DP ir pridėjo papildomą HDMI, galutiniame variante turint po dvi HDMI ir DisplayPort išvestis. 1.4 versijos DP jungtys garantuoja 4K@120 Hz, 5K@60 Hz arba 8K@60 Hz palaikymą, tačiau tam reikės dviejų kabelių.

Specifikacijos, OC režimas

Kaip jau minėjome, „nVidia“ uždraudė savo partneriams gamykliškai BIOS lygmenyje keisti GTX 1070 Ti taktinius dažnius, taip apsidrausdama, jog visos iš savų dėžučių, iš kurių nė viena negali turėti OC prierašo, ištrauktos GTX 1070 Ti turės vienodus, pačios „nVidia“ nustatytus, dažnius ir negalės grasinti GTX 1080. AIB partneriai neliko sužavėti palikta laisve modifikuoti vien tik aušinimo sistemą, todėl greitai rado būdą kaip bent iš dalies apeiti „nVidia“ draudimą. Tam buvo pasitelkta programinė įranga, „Asus“ atveju juodą darbą atlieka „GPU Tweak II“. Nesunku nuspėti, kad padidintus dažnius „Asus“ sudėjo į profilį, pavadintą „OC“. Branduolio Boost dažnis nuo gamyklinių ir tu pačiu visoms GTX 1070 Ti būdingų standartinių 1683 MHz keliamas iki 1759 MHz. Viskas atliekama vieno mygtuko paspaudimu - aktyvuojamas „OC“ profilis vietoje „Gaming“. Korekcijos visiškai neliečia GDDR5 atminties, kurios taktinis dažnis išlieka 8008 MHz.

Yra ir trečiasis „Silent“ profilis, kuris galios limitą sumažina iki 90 %, o Boost dažnį iki 1657 MHz.

Galios limitą maksimaliai galima padidinti 20 %, kas reikš, kad vaizdo plokštės TDP sieks 216 W. Prisiminus, kad PCIe lizdas ir 8-pin maitinimo jungtis kartu praleidžia 225 W, galima daryti išvadą, kad dar vienas papildomas 6-pin maitinimo lizdas šiai vaizdo plokštei būtų nereikalingas.

CUDA branduolių ir TMUs konfigūracija tarp GTX 1070, GTX 1070 Ti ir GTX 1080 skiriasi, kadangi aktyvuotas skirtingas SM (angl. streaming multiprocessor) blokų skaičius GP104 luste. Vienas toks blokas talpina 128 CUDA branduolius ir 8 TMUs vienetus. GTX 1080 turi pilnai aktyvuotą GP104 branduolį, kuriame iš viso yra 20 SM blokų. GTX 1070 vaizdo plokštėse atjungti penki SM blokai, kai GTX 1070 Ti vaizdo spartintuvuose nuspręsta išjungti tik vieną. Dėl šios priežasties GTX 1070 Ti galutinis aktyvių CUDA/TMUs skaičius yra gerokai artimesnis GTX 1080 nei GTX 1070. Logiška, kad taktiniai „Titanium'o“ branduolio Boost ir atminties dažniai nesiekia GTX 1080. GTX 1070 ir GTX 1070 Ti dalinasi identišku Boost dažniu (1683 MHz), kai GTX 1080 kyla iki 1733 MHz, be to, pastarojoje vaizdo plokštėje montuojama spartesnė GDDR5X atmintis, dirbanti 10 000 MHz dažniu taip sukuriant didesnį nei 60 GB/s papildomą duomenų srautą. Abu GTX 1070 šeimos modeliai lieka naudoti GDDR5 atmintį. Jos taktinis dažnis mažesnis, tačiau dėka mažesnių vėlinimo laikų šios vaizdo plokštės geriau tinka kripto valiutų kasimo darbams. Nepaisant to, kad ant popieriaus GTX 1070 Ti pagal visas paminėtas specifikacijas nusileidžia GTX 1080, TDP reitingas tarp šių vaizdo plokščių nesiskiria - 180 W. Tai gali būti susiję su mažiau pažangia ir didesnį poreikį elektros energijai turinčia GDDR5 tipo atmintimi.

 

  GeForce GTX 1070 FE Asus ROG Strix GTX 1070 Ti Gaming AE GeForce GTX 1080 FE Asus Radeon RX Vega 64 STRIX OC
Branduolys GP104 GP104 GP104 Vega 10
Gamybos technologija 16 nm FinFET 16 nm FinFET 16 nm FinFET 14 nm FinFET
Aktyvių SM blokų skaičius 15 19 20 -
Stream/CUDA procesoriai 1920 2432 2560 4096
TMUs 120 152 160 256
GPU dažnis

 

1506 MHz

 

1581 MHz (Silent)

1607 MHz (Gaming)

1683 MHz (OC)

 

1607 MHz

 

 

? MHz (Silent)

? MHz (Gaming)

? MHz (OC)

 

GPU Boost dažnis

 

1683 MHz

 

1657 MHz (Silent)

1683 MHz (Gaming)

1759 MHz (OC)

 

1733 MHz

 

 

1630 MHz (Silent)

1630 MHz (Gaming)

1630 MHz (OC)

 

Atminties magistralė 256 bit 256 bit 256 bit 2048 bit
Atminties dydis 8 GB GDDR5 8 GB GDDR5 8 GB GDDR5X 8 GB HBM2
Atminties dažnis 8008 MHz 8008 MHz

 

10 000 MHz

 

 

950 MHz (Silent)

950 MHz (Gaming)

950 MHz (OC)

 

Atminties pralaidumas 256,3 GB/s

256,3 GB/s (Silent)

256,3 GB/s (Gaming)

256,3 GB/s (OC)

 

320 GB/s

 

486 GB/s (Silent)

486 GB/s (Gaming)

486 GB/s (OC)

ROPs 64 64 64 64
TDP reitingas 150 W 180 W 180 W ? W

 

Pastovus Boost dažnis, temperatūros, triukšmas

Realų branduolio Boost dažnį nustatome 20-iai minučių paleisdami „Unigine Heaven“ sintetiką. Naudojame maksimalius galimus nustatymus ir 4K raišką. Su aktyvuotu „Gaming“ profiliu „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ įsibėgėja iki 1911 MHz, tačiau pastovus Boost dažnis šiek tiek mažesnis - 1873 MHz. Palyginimui, ant popieriaus Boost dažnis tik 1683 MHz, kai praktikoje jis netgi 190 MHz didesnis. Džiugu matyti, kad pastovumą rodanti raudona linija yra visiškai lygi. Apkrovos metu laikomas absoliučiai stabilus 1873 MHz dažnis.

Aktyvuotas „OC“ profilis Boost dažnį kilsteli beveiki iki 2000 MHz atžymos. Testavimo pradžioje jis siekia 1987 MHz, tačiau laikui bėgant stabilizuojasi ties 1949 MHz. Vienas pelės paspaudimas leidžia iš „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ išgauti 76 MHz.

Papildomi 76 MHz temperatūros prasme nieko nekainuoja, kadangi po 20-ies minučių, naudojant tiek „Gaming“, tiek „OC“ profilius, „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ įšilo iki tų pačių 60 °C. Ramybės režime „Asus ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“ sugeba ilsėtis išliekant 4°C vėsesne (aplinkos temperatūra abiem vaizdo plokštėms identiška, 17-18 °C), tačiau skirtumas, „Radeon“ nenaudai, apkrovus vaizdo plokštes tampa milžiniškas, net 18 °C. Priminsime, kad „Asus“ naudoja tą patį aušintuvą, todėl galime įsitikinti kiek mažiau šilumos išskiria GTX 1070 Ti už savo konkurentą.

Priedo, „Vega“ architektūros vaizdo spartintuvas netgi aušinamas aktyviau. „Asus ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“ ventiliatoriai sukasi ~1450 RPM intensyvumu, kai „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ aušinimo sistemos judanti dalis pasiekia vos 1100 RPM. Iš to seka logiška išvada, kad GTX 1070 Ti dirba tyliau. Vos per 1000 RPM persiritantys ventiliatoriai garantuoja, jog „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ net apkrauta yra virtualiai negirdima. Visiška tyla prilygsta ~40,4 dBA.

Testavimas

Žaidimai su maksimaliais in-game nustatymais testuojami dukart nustačius 2560 x 1440 rezoliuciją, po to suskaičiuojant fps vidurkį bei 1 proc. ir 0,1 proc. mažiausių fps reikšmių vidurkius su OCAT arba FRAPS įrankiais. Integruoti testavimo įrankiai nenaudojami, „real game“ sesija trunka 120 sekundžių. Ten kur yra palaikymas, naudojamas DirectX 12 arba „Vulkan“ API.

Testavimo sistemą sudarė:

    • Procesorius: Intel Core i7-6700K @4.2 GHz su HT
    • Pagrindinė plokštė: Asus ROG Maximus VIII Extreme Assembly
    • RAM atmintis: G.SKILL Trident Z DDR4 2x 8 GB 3600 MHz CL16
    • Vaizdo plokštės: Asus ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC (Crimson 17.10.1 Beta)
  • Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE (ForceWare 388.59 WHQL)
    • SSD kaupiklis: OCZ Vector 150 120 GB
    • HDD: Seagate Surveillance 6 TB 7200 RPM
    • Maitinimo šaltinis: Corsair AX860i
    • Korpusas: Phanteks Enthoo Primo
    • Monitorius: AOC U2868PQU
    • Operacinė sistema: Windows 10 Home

Rezultatai: Battlefield 1, Dirt 4

Rezultatai: DOOM, Hitman, GTA V

Rezultatai: Mafia III, Mass Effect: Andromeda, Middle-earth: Shadow of War, Prey

Rezultatai: Rise of the Tomb Rider, The Witcher 3: Wild Hunt, Total War: Warhammer

 

Energijos sąnaudos

 

Žvelgiant į bendros sistemos maksimalias elektros sąnaudas įsitikiname dviem taisyklėmis. Pirmoji, žaidžiant „Mass Effect: Andromeda“ pareikalaujama šiek tiek daugiau energijos, antroji, naujausias, kaip ir sesnesni paskutinio meto, AMD grafinis sprendimas ekonomiškumu negali prilygti „nVidia“ produktui. Gamykliniais nustatymais „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ vaizdo plokštei prireikia 143 W ir 167 W mažiau už „Asus ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“ žaidžiant, atitinkamai, „The Witcher 3: Wild Hunt“ ir „Mass Effect: Andromeda“. Ir taip didelis skirtumas dar labiau išauga padidinus „Vegos“ galios limitą iki 150 %. Tuomet GTX 1070 Ti išsiverčia su daugiau nei 200 W mažesnėmis sąnaudomis. Nestokojant tikslumo, pasivaikščiojimas su raganiumi „Radeon“ savininkui atsieina papildomus 204 vatus, o išėjimas į kosmosą pasidaro 232 W brangesnis. Sąnaudos matuojamos taikant tą pačią 1440p raišką.

Išvados

Kodėl „Asus“ sumontavo tokią masyvią aušinimo sistemą ant GTX 1070 Ti? Iš gerokai karštesnės ROG STRIX GTX 1080 Ti OC perimtas pusantro PCI lizdo uždengiantis aušintuvas yra efektyvesnis už tą, kuris montuojamas ant spartesnės ROG STRIX GTX 1080 OC (pastaroji dalinasi dviaukšte aušinimo sistema suROG STRIX GTX 1070 OC). Priežastis slypi siekyje išgauti kuo daugiau spartos. Skamba keistai, ypač kai „nVidia“ savo partneriams uždraudė gamykliškai keisti Boost dažnį. Visų GTX 1070 Ti modelių jis siekia 1683 MHz, tačiau realus Boost dažnis priklauso ne tik nuo jį apsprendžiančio skaičiaus, bet ir nuo GPU temperatūros. Kuo grafikos branduolys vėsesnis, tuo jis dirba didesniu dažniu. Remiantis užsienio kolegomis, 20°C artimas temperatūrų skirtumas tarp „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE“ ir GTX 1070 FE virsta ~40 MHz sirtumu tarp realių Boost dažnių, nors jis lieka teoriškai vienodai apribotu. Priklausomai nuo žaidimo ~40 MHz didesnis dažnis 1440p raiškoje prideda 1-4 fps.

Toks „Asus“ sprendimas virsta logišku ir įtiks tiems, kurie naudojasi erdvesniais korpusais. Jei jau ROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE įtilpo, iš jos galima pasiimti ir daugiau. Vienu pelės paspaudimu „GPU Tweak II“ įrankyje aktyvuojamas „OC“ profilis ir taip oficialiai apeinamas „nVidia“ draudimas. Rezultatas naudojant „Unigine Heaven“ sintetiką - pastovus Boost dažnis didėja nuo 1873 MHz iki 1949 MHz, o temperatūra išlieka ta pati. Nenuostabu, kad ant ekonomija pasižyminčio GP104 branduolio uždėdama tokią masyvią aušinimo sistemą „Asus“ leido taikyti ypač laisvą sūkių profilį. Apkrovos metu vos ~1100 RPM išvystantys ventiliatoriai laikoROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE vaizdo plokštę virtualaus negirdimumo ribose. Darbinė temperatūra taip pat stulbinančiai žema - 60 °C. Ventiliatoriai pradeda suktis temperatūrai peržengus 55 °C. Yra tikimybė, kad šiek tiek sumažinus įtampą ir galios limitąROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE specifiniuose korpusuose, kaip „SilverStone Fortress FT02“ galbūt galėtų veikti visiškai pasyviu režimu.

Metas atsakyti į esminį klausimą, ar GTX 1070 Ti, kuris tėra trečias pagal našumą „nVidia“ grafinis spartintuvas, kelia pavojų AMD flagmanui „RX Vega 64“? Patikrinę 12 žaidimų 1440p raiška galime drąsiai pasakyti - taip. 3 pergalės, įskaitant GTA V, „Prey“ ir „Mafia III“, atiteko„Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE“, 4 pergales, žaidimuose „Battlefield 1“, DOOM, ir mūsų naujai pridėtuose „Middle-earth: Shadow of War“ bei „Total War: Warhammer“, pasiėmė„Asus ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“, kai likusiuose 5-iuose tarp dviejų vaizdo plokščių galima dėti daugiau mažiau lygybės ženklą. 3 % - 4,5 % pranašumą ROG STRIX GTX 1070 Ti AE turėjo „Mass Effect: Andromeda“ ir „The Rise of the Tomb Rider“ žaidimuose, tačiau tai sunku vadinti reikšmingu atotrūkiu. Didžiausią pranašumą, siekiantį 28 %, GTX 1070 Ti susikrovė „GeForce“ vaizdo plokštėms istoriškai palankiame GTA V. „Mafia III“ žaidime vidutinė sparta buvo 11% didesnė, tačiau ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC su pakeltu galios limitu jį sumažino iki 4 %.

To paties nepavyko padaryti „Prey“ šaudyklėje - GTX 1070 Ti pranašumas liko ~8,5 %.ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC didžiausią persvarą (~15,5%) laikė „Battlefield 1“ ir „Total War: Warhammer“ žaidimuose, abiem naudojant DX12, kai DOOM koridoriuose persvara siekė netikėtai gana mažus 6,5%, o naudojant integruotą testavimo įrankį „Middle-earth: Shadow of War“ matė 8,5% paspartėjimą. Pastarojo žaidimo, kaip ir „Warhammer“, testavimo įrankiai nematuoja blogiausių 0,1/1 % vidutinių fps reikšmių, tačiau sprendžiant iš DOOM ir „Battlefield 1“, AMD flagmanas pagal šiuos matavimus nusileidžia GTX 1070 Ti netgi tada, kai turi vidutinį spartos pranašumą.

„Battlefield 1“ skirtumas tarp blogiausių 0,1 % fps reikšmių vidurkio „RX Vega 64“ nenaudai siekia beveik 5 fps, o DOOM'e visus 14 fps. Akivaizdus atsilikimas fiksuotas ir „The Rise of the Tomb Rider“ bei „The Witcher 3: Wild Hunt“. Vertinant 1 % blogiausių fps reikšmių vidurkiusROG STRIX GTX 1070 Ti AE atotrūkis gerokai sumenksta, tačiau iš esmės niekur (apart DOOM) nematėme, kad pagal šį rodiklį ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC rodytų geresnius rezultatus už konkurentą. Nei ten, kur pirmauta, nei ten, kur atsilikinėta. GTX 1070 Ti šioje srityje laiko savo. Tas pats ir efektyvumo arenoje. Siūlydama identšką spartąROG STRIX GTX 1070 Ti AE reikalauja ~150 W mažiau, o atsukus „Vegos“ galios limito kranelį skirtumas lengvai peržengia ir 200 W.

Mining'o laikais tą pačią GTX 1070 Ti įsigyti nėra paprasta, nors kainos ir nėra itin iškraipytos. Nepastovi „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE“ kaina dažniausiai būna kiek didesnė už konkurentų, tačiau pati plokštė palieka mažai abejonių, kad kažkas kitas veiks tyliau ir vėsiau, o tuo pačiu pasiūlys didesnius out of the box taktinius dažnius.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()