Tokio dalyko pasaulis dar neregėjo: Turkmėnijoje visi juodos spalvos automobiliai areštuojami net ir stovėjimo aikštelėse, vienintelė išeitis – perdažyti automobilį  (4)

Naujuosius metus norisi pradėti šviesiomis spalvomis (sic). Šiuo klausimu gerbiamasis Turkmenistano prezidentas Gurbanguly Malikgulijevičius Berdimuhamedovas gerokai pavažiavo. Ta prasme, į priekį pasistūmėjo gerokai jau nuo 2015 metų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-02 Tokio dalyko pasaulis dar neregėjo: Turkmėnijoje visi juodos spalvos automobiliai areštuojami net ir stovėjimo aikštelėse, vienintelė išeitis – perdažyti automobilį  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Turkmenistano kronikų“ korespondentai praneša, kad automobiliai buvo areštuoti ir nuvilkti policijos reikalavimu.

Prieš kelias dienas automobiliai pradėti grąžinti savininkams, kurie privalo pasirašyti dokumentą, įpareigojantį perdažyti transporto priemonę balta ar kokia kita šviesia spalva.

Radijas “Azatlyk” taip pat praneša, kad juodi automobiliai nutempiami tiesiai iš stovėjimo aikštelių ir nugabenami į kelių policijos saugojimo aikšteles.

TOP 10 produktų, kuriuos lietuviai dažniausiai pirko Kinijoje: visame pasaulyje patys populiariausi „Xiaomi“ produktai ir daug pirkinių gero garso mėgėjams (2017 m. lapkritis)
4587 3

Lapkritis - tai tamsus, niūrus ir lėtas rudens mėnuo. Visgi, efektyvų laiko panaudojimą mėgstantys žmonės jau žvalgosi į gražiausias metų šventes, o kiti niekada negali praleisti progos pasinaudoti išskirtinėmis nuolaidomis - lapkritį tokių būna daugiausiai lyginant su visais kitais mėnesiais. Taigi, kokias preke iš Kinijos lapkričio mėnesį lietuviai pirko labiausiai?

Išsamiau

Nuo 2018 metų sausio mėnesio juodų automobilių naudojimas draudžiamas.

Dėl šio naujo reguliavimo, automobilių dažymo kaina padvigubėjo. Anksčiau automobilio dažymas kainavo $500, tuo tarpu dabar už tokią paslaugą teks pakloti $1000.

Nuo 2015 metų sausio į Turkmenistaną buvo uždrausta importuoti juodus automobilius. Tuomet muitinės pareigūnai tokio draudimo priežasčių nepaaiškino. Į pasipiktinusių pirkėjų klausimus, jie atsakydavo, kad „balta spalva neša sėkmę“.

 

Reikėtų paminėti, kad balta spalva labiausiai patinka prietaringajam šalies prezidentui Gurbanguly Berdymukhammedovui.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(9)
(18)

Komentarai (4)