Nufilmavo kaip veikia „Vernee X” veido atpažinimo technologija ir 4 telefono kameros: pagal technologijas kinai itin sparčiai vejasi flagmanus (Video)  (1)

Itin greita 18:9 formato išmaniųjų telefonų evoliucija skatina ir kitų technologijų vystymąsi, pirmiausia, tai liečia „Face ID“ atpažinimo technologiją ir aukštesnės kokybės vaizdo kameras. Į šias technologijas labai sparčiai investuoja perspektyviausi gamintojai, kaip kad pavyzdžiui kompanija „Vernee“. Prieš kelias dienas ji išplatino vaizdo siužetus, kaip veikia naujojo „Vernee X“ 4 kameros ir veido atpažinimo technologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia, sausio 1 d. „Vernee“ kompanija išplatino video siužetą, kaip veikia naujojo „Vernee X“ „Face ID“ technologija – matyti, jog vartotojo veidą telefonas atpažįsta per 0.2 sekundę nepriklausomai nuo to, ar esate lauke, patalpoje ar prieblandoje:

Kaip ir „iPhone X“, naujasis „Vernee X“ naudoja panašios technologijos „Face ID“ atpažinimo būdą. Norint jį aktyvuoti, tereikia nueiti į nustatymus ir aktyvuoti „Face ID“ funkciją. Po veido nuotraukos išsaugojimo jau galite naudotis šia technologija, norėdami atrakinti savo telefoną.

„Vernee X“ priekiniai fotoaparatai užfiksuoja 128 taškų jūsų veido taškų, kuriuos vėliau lygina su išsaugota nuotrauka ir sutapimo atveju atrakina telefoną greitai ir saugiai. Kaip jau užfiksuota video, atrakinimo greitis yra tik 0,2 sek.

Be to, „Face ID“ atpažinimo technologija gali prisitaikyti prie daugelio aplinkybių – įdomu tai, kad ji suveikia net prieblandoje. Deja, kol kas neaišku, kaip atpažinimo sistema reaguoja į nuotraukas.

Žinoma, ši technologija yra labai nauja, tad reikia susitaikyti su galimais klaidingais suveikimais, kuomet telefonas neatrakinamas arba atrakinamas ilgiau nei per 0.2 s. Tačiau kompanija „Vernee“ žada, „Face ID“ yra viena iš prioritetinių vystymo sričių, tad „Vernee X“ telefonas sulauks ne vieno programinio atnaujinimo, kuris dar labiau optimizuos ir patobulins veido atpažinimą. Galutinis tikslas – sukurti itin draugišką veido atpažinimo sistemą.

Veido atpažinimas neįmanomas be kokybiško vaizdo kamerų. Verta priminti, jog „Vernee X“ iš viso turi net keturias kameras.

Visų pirma, telefonas turi dvigubą galinę kamerą (16MP + 5MP) su naujausiu „SONY IMX 258“ jutikliu, o diafragmos dydis siekia f/2.0. Be to, galinė kamera palaiko „PDAF“ fokusavimo technologiją, kuri leidžia norimą vaizdą kameroje sufokusuoti per 0,03 sekundes. Bandymai rodo, kad ši kamera veikia puikiai darant dideles portretines nuotraukas su sodriomis spalvomis. Be to, su šia kamera galima kurti 1080p HD raiškos vaizdo įrašus.

„Vernee X“ naudoja visiškai atnaujintą 13MP + 5MP dvigubą priekinę kamerą. Pasak gamintojo, šią kamerą turėtų įvertinti tie, kurie mėgsta gražias ir meniškesnes asmenukes.

Kaip atrodo nuotraukos, darytos su „Vernee X“, užfiksuota šiame video siužete:

Pagrindinės „Vernee X“ charakteristikos:

  • 6.0" įstrižainė, FHD+ raiška, 18:9 kraštinių santykis, pilno ekrano formatas
  • „Helio P23“ 8 branduolių procesorius
  • 6 GB RAM + 128 GB ROM
  • Didelė 6200mAh baterija, USB C 9V / 2A greito įkrovimo technologija
  • Jau ruošiamas atnaujinimas į „Android 8.0“
  • „Vernee X“ kainuoja 242€, galima įsigyti „Gearbest“ parduotuvėje, yra diveijų spalvų modeliai - juodas ir mėlynas.

Daugiau informacijos apie telefoną – „Vernee“ oficialioje svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: