Po kainos sumažinimo reikia įvardinti naują telefonų karalių iki 100€: iki 86€ atpigintas „LEAGOO T5c“ tapo sparčiausias, daugiausiai įdomių technologijų turintis ir turbūt stilingiausias išmanusis šioje kainų grupėje (Video)  (1)

Pasaulinė išmaniųjų telefonų pastaraisiais metais yra tiesiog perpildyta daugybės gamintojų ir skirtingų modelių, o ypač tai jaučiasi biudžetinių telefonų rinkoje, tad galva apsisuka labai lengvai. Tačiau atidžiau pasigilinus, paaiškės, kad nors pavadinimų yra tikra gausybė, realiai daugelis modelių yra labai panašūs tiek pagal savo dizainą, tiek pagal techninius parametrus ar realius vartotojo potyrius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip taisyklė, absoliuti dauguma telefonų, kainuojančių mažiau nei 120€, turės 8 branduolių procesorių, 3 GB RAM bei 32 GB duomenų atminties. Tad negi nėra skirtumo, kokį telefoną rinktis? Pirmaujantys Kinijos gamintojai jau suprato problemos esmę ir imasi sprendimų. Tačiau tai nėra lengva – lengva pagaminti išskirtinį telefoną, kurio kaina pasiekia net ir 1000€, kaip kad pavyzdžiui „iPhone X“, bet kaip pagaminti išskirtinį telefoną, kuris kainuotų mažiau nei 100€?

Itin stipriai į užsienio rinkas besiplečianti „Leagoo“ turi savo atsakymą. Priminsime, jog kompanija dar šią savaitę paskelbė, kad Europoje atidaro garantinio remonto centrus, o dabar iki rekordinių žemumų atpigęs „LEAGOO T5c“ verčia paskelbti naują geriausią telefoną tarp pačių pigiausių modelių.

Ką jau ką, bet išskirtinius pigius telefonus „Leagoo“ tikrai moka gaminti. Užtenka prisiminti vien „LEAGOO KICAA MIX“, kuris buvo pats perkamiausias 2017 m. rudens išmanusis telefonas iš Kinijos – apie tai galite paskaityti perkamiausių telefonų dešimtuke. Dar rudenį jis buvo pats geriausias telefonas kainų grupėje iki 100€ - jam niekas neprilygo nei pagal spartą, nei pagal išvaizdą. Tačiau dabar jį jau stumia į antrąją vietą naujas „LEAGOO“ kūrinys – išmanusis telefonas „LEAGOO T5c“.

 

Kaina

Antutu

Sistema

Baterija, mAh

Ekranas

Kamera

Leagoo KIICAA MIX

86€

41000

MT6750T

3GB RAM + 32GB ROM

3000

5,5 colių

1920 x 1080 (FHD)

13.0MPx + 2.0MPx

13.0MPx

LEAGOO T5c

86€

50905

SC9853i

3GB RAM + 32GB ROM

3000

5,5 colių

1920 x 1080 (FHD)

13.0MPx + 2.0MPx

5.0MPx

„LEAGOO T5c“ – tai unikalus biudžetinis išmanusis telefonas, dabar su nuolaidomis kainuojantis viso labo 86€, o AnTuTu reitinge surankantis beveik 51 000 taškų. Tai 10 000 taškų daugiau, nei minėtas „LEAGOO KICAA MIX“, kainuojantis iš esmės tiek pat. Pagal našumą ir spartą šiuo metu turbūt nerasite greitesnio telefono už „LEAGOO T5c“, kainuojančio mažiau nei 100€. Įvertinus kainą ir parametrus, „LEAGOO T5c“ yra aukščiausios klasės specifikacijų telefonas, tiesiog meistriškai išspaudžiantis maksimumą, ką šiai dienai galima pasiekti su telefonais už tokią mažą kainą.

Kaip „LEAGOO“ tai pavyko? Visų pirma, kompanija surizikavo ir atsisakė pačių pigiausių „MediaTek“ procesorių - „LEAGOO T5c“ tapo pirmuoju pasaulyje telefonu su „SC9853i SoC“ lustu.

„Spreadtrum SC9853i“ lustas pasižymi 64 bitų aštuoniais branduoliais, dirbančiais 1,8 GHz dažniu. Šis procesorius yra sukurtas naudojant 14 nm „Intel Airmont“ mikroarchitektūrą, kuri užtikrina aukštos kokybės mobiliojo skaičiavimo galimybes kartu su itin mažu energijos suvartojimu.

Gamintojas taip pat atkreipia dėmesį, jog pagal „Antutu“ testų rezultatus „Spreadtrum“  lustas yra net 39% galingesnis nei pagrindiniu jo konkurentu laikomas „Mediatek MT6750“ procesorius. Verta paminėti ir tai, jog šis „Spreadtrum“ procesorius lenkia „Mediatek“ kūrinį pagal vieno ir kelių procesorių darbo rezultatus, atitinkamai 25% ir 36%.

2017 metais, remiantis statistika, „Spreadtrum“ užimė trečiąją vietą tarp visų mobiliųjų lustų gamintojų ir nusileidžia tik „Qualcomm“ bei „Mediatek“ kompanijoms. Tačiau kompanija neketina tuo apsiriboti ir ketina artimiausiu metu pralenkti „Mediatek“ su savo vidutinės klasės procesoriais bei pabandyti mesti iššūkį „Qualcomm“ – patirtis su „LEAGOO T5c“ rodo, kad tai labai reali galimybė.

Ir tai ne visos stiprybės, kokių praktiškai nerasite telefonuose, pigesniuose nei 100€. „LEAGOO T5c“ turi kai kurias funkcijas, kurios sutinkamos tik aukščiausios klasės telefonuose. Visų pirma, tai itin geras pirštų antspaudų jutiklis. Pranešama, jog šis jutiklis pasižymi „Smart Tuoch“ technologija, galimybe naudotis jutikliu pirštą sukant 360 laipsnių kampu. 4 skirtingus pirštų antspaudus sugebantis išsaugoti jutiklis yra ir labai greitas bei gamintojo teigimu geba atrakinti telefoną vos per 0.01 sekundės.

Gamintojas taip pat ypatingą dėmesį atkreipia į nugarėlėje įmontuotas dvigubas kameras (13,0 MPx raiškos pagrindinį bei 2,0 MPx raiškos antrinį vaizdo jutiklį), kurios naudoja naują „Spreadtrum“ sukurtą „Depth Map“ technologiją – ji specializuota išimtinai portretams. Dėl šios technologijos naujasis „Leagoo T5c“ gali užfiksuoti itin tikroviškas ir natūralias akimirkas su vadinamuoju „bokeh“ efektu, o spalvos gaunasi nepalyginamai sodresnės nei fotografuojant su kitais analogiškos kainos telefonais.

Verta atkreipti dėmesį, jog sistema geba atpažinti kurią nuotraukos vietą „sulieti“, o kurią palikti kaip pagrindinį objektą – ir nesvarbu ar tai yra pirmame nuotraukos plane ar antrame. Žinoma, tai ne flagmanų kokybė, bet ir kaina visai ne ta. 

5,5 colių įstrižainės ekranu pasižymintis „Leagoo T5c“ naudoja Full HD IPS ekraną. Gamintojo teigimu šie ekranai gaminami „Sharp“ kompanijos, o taip pat atkreipia dėmesį į tai, jog šiame modelyje naudojame ekranai pasižymi ne tik itin geru matymo kampu.

„Leagoo“ atstovai įsitikinę, jog  „T5c“ modelio ekranuose matomas vaizdas yra švaresnis  ir šviesesnis nei daugumoje kitų išmaniųjų telefonų. Verta paminėti ir tai, jog šio įrenginio ekrano kraštais yra kiek lenkti ir pasižymi 2.5D lenktu stiklu.

Gamintojas nepamiršo ir priekinės kameros – nors ji nėra rekordinė pagal raišką ir turi 5Mpx, tačiau šis jutiklis pasižymi tuo, jog geba puikiai perteikti šviesas bei iškart pritaikyti veido „pagražinimo“ funkciją.

Nors „LEAGOO T5c“ yra tikrai pigus telefonas, tačiau gamintojas pasistengė, kad jis nustebintų ne tik pagal specifikacijas ir greitį, bet ir pagal stilių. Kai kalba pasisuka apie stilių, daug gamintojų pirmiausia žvalgosi į „Apple“ – ši kompanija kaip niekas kitas moka suteikti reikiamą dėmesį smulkmenoms, bet už tai pasiima ir savo kainą. „LEAGOO T5c“ bent iš dalies pabandė perteikti tokį pat stiliaus pojūtį, o ar tai jam pavyko, galite spręsti iš gamintojo išplatinto video siužeto apie telefono išpakavimą:


Pagrindinės „LEAGOO T5c“ specifikacijos:

  • 14nm Intel x86 Airmont SoC (SC9853I)
  • 5.5 inch SHARP FHD IPS display
  • SAMSUNG 13.0MP + OV 2.0MP / rear dual camera
  • LG 3000mAh battery with 5V2A quick charge
  • 3GB RAM + 32GB ROM

Priminsime, jog šiuo metu „LEAGOO T5c“ kainuoja viso labo 86€, į Lietuvą siunčiamas nemokamai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: