Apie tokį virtuvinį prietaisą mūsų tėvai galėjo tik pasvajoti, o dabar jis siūlomas vos už 40€: itin kompaktiškas ir patogus vakuuminio pakavimo įrenginys apsaugo ne tik maistą, bet ir daiktus  ()

Kaip stengiatės ilgiau išlaikyti nesugedusį maistą? Tikriausiai išpakuotą maistą dedate į indelius, o tada - į šaldiklį. Visgi, pakuotė kai kuriems produktams yra būtina ir jokia dėžutė jos pakeisti negali. Tačiau ir savo virtuvėje maistą galite išsaugoti sandariose vakuuminėse pakuotėse. Kaip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automatic Vacuum Fresh Food Sealer“ Gearbest.com svetainėje pavadintas įrenginys yra labai kompaktiškas ir paprastas naudoti vakuuminio pakavimo aparatas.

Su juo komplektuojamas ir specialių maišelių rulonėlis, tačiau pakavimo medžiagų galite įsigyti ir atskirai. Jis veikia labai paprastai - turi tik tris mygtukus. Tačiau geriausia tai, kad jis beveik neužima vietos (išmatavimai -  37,50 x 15,50 x 6,50 cm), yra labai lengvas ir pigus. Bet kodėl jūs turėtumėte savo maistą pakuoti į vakuumines pakuotes?

Tikriausiai jau pastebėjote, kad taip pakuojama didelė parduotuvėse siūlomo maisto dalis. Tai - puikus konservavimo būdas, nes iš aplinkos pašalinamas deguonis ir nemažai drėgmės. Taigi, bakterijoms daugintis yra kur kas sunkiau ir produktai švieži išlieka ilgiau. Pramonėje naudojama ir kita alternatyva - maisto pakavimas apsauginėse dujose. Tačiau akivaizdu, kad paprastai virtuvei tai nėra prieinama, o ir vakuuminio pakavimo aparatas yra labai patogus ir paprastas.

Tikriausiai jau supratote, kuo šis pakavimo būdas yra pranašesnis už įprastas dėžutes - vakuuminėse pakuotėse nelieka oro. Tačiau kartu jos užima ir mažiau vietos, sutalpindamos tą patį maisto kiekį, nes kiekviena pakuotė yra idealiai pritaikyta tam produktui, kurį bandote išsaugoti.

Pamatuokite, kokio ilgio maišelio reikės (galite nuspręsti iš akies) ir atkirpkite reikiamo ilgio maišelį iš rulonėlio. Įdėkite vieną galą į aparatą ir nuspauskite mygtuką „Seal Only“ - įrenginys užsandarins vieną maišelio galą. Tuomet į maišelį įdėkite produktus ir atvirą galą įdėkite į aparatą.

Nuspaudus „Vacuum & Seal“ mygtuką iš maišelio bus pašalintas oras ir jo galas bus užsandarintas. Viskas - galėsite savo produktus padėti į šaldytuvą ar šaldiklį, nesibaimindami, kad jau ryte jie bus sugedę.

Trečiasis mygtukas yra „Cancel“ - jis atšaukia jau pradėtus veiksmus.

Įdomu tai, kad gamintojas ragina šiuo būdu išsaugoti ne tik maistą, bet ir laiškus, žurnalus ar šventines staltieses. Tai nėra tokia kvaila mintis - deguonis yra galingas oksidatorius, kartu su ultravioletiniais saulės spinduliais jis blukina spalvas, tad pašalinus deguonį tokių daiktų saugojimas gali būti kur kas ilgesnis neprarandant pirminės išvaizdos. 

Aprašytas vakuuminio pakavimo įrenginys „Automatic Vacuum Fresh Food Sealer“ kainuoja  €40, komentarų po juo nėra labai daug, tačiau visuose atsiliepimuose sakoma, kad jis veikia puikiai ir yra labai geros kokybės, bendras pirkėjų balas yra pats aukščiausias - 5. 

Yra pigesnė jo versija Automatic Vacuum Sealer Fresh Food Saver with Bags“, kainuojanti 34€, tačiau šio produkto aprašymas kuklesnis ir nėra jokių atsiliepimų. Teoriškai turėtų veikti identiškai, tačiau kainos skirtumai sako, kad yra kažkokių skirtumų, kurie iš pateiktos informacijos nėra labai aiškūs. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()