„Quartz“ tuščias vandens buteliukas už... 100 dolerių: tai ne kvailystė, o paklausa tiesiog milžiniška (Video)  (9)

Vandens buteliai tapo kone neatsiejamu šiuolaikiško, šiek tiek „hipsteriško“ gyvenimo atributu, mat gyvenimo būdo ir sveikatos leidiniai nuolat mums aiškina: gerkite vandenį. Bet vanduo, jeigu jame yra bent kažkiek organinių medžiagų, labai traukia ir įvairiausias bakterijas bei dumblius, kurie buteliuose apsigyvena, išveši ir priverčia mus arba šveisti tarą, arba keisti ją nauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai čia savo ganėtinai paprastą, bet drauge genialų sprendimą pasiūlė bendrovė „Quartz“, sukūrusi savaime išsivalantį butelį. Las Vegase, parodoje CES 2018, pademonstruotas produktas visus mikrobinius nešvarumus išnaikina ultravioletiniais spinduliais, kuriuos skleidžia LED šviestukas, įtaisytas butelio kamštyje.

Tam, kad butelis išsiplautų, pakanka į jį pripilti vandens, užkimšti ir paspausti mygtuką, esantį ant dangčio. Po minutės visos bakterijos, kurios buvo vandenyje, bus išnaikintos (panašūs dezinfekcijos principai – švitinimai kvarco lempomis – yra taikomi ligoninių patalpose).

Kad toks valymo būdas būtų įmanomas, į dangtį reikėjo įtaisyti ir energijos šaltinį. Šiuo atveju tai yra per paprastą „microUSB“ jungtį įkraunamas akumuliatorius, kurio vieno įkrovimo pakanka mėnesiui naudojimo.

Idėjos patrauklumą patvirtina ir itin sėkminga jos autorių paraiška visuomeninio finansavimo platformoje „Indiegogo“: nusistatę 30 tūkst. JAV dolerių tikslą praėjusių metų gruodį, jie surinko beveik 1,5 mln. dolerių investicijų iš paprastų žmonių, kurie norėjo šį stebuklingą butelį gauti už pusę kainos – 50 dolerių. Šiuo metu panaši išankstinio finansavimo kampanija vykdoma ir „Kickstarter“ platformoje – joje taip pat jau surinkta daugiau nei 1,3 mln. dolerių. Anot įmonės atstovės, „Kickstarter“ kampaniją nuspręsta vykdyti jau ne dėl to, kad reikėtų papildomų lėšų tyrimams ir gamybai, o tiesiog rinkos tyrimo ir rinkodaros tikslais – visiems numatytiems darbams pinigų pakako jau iš „Indiegogo“ kampanijos.

Paskaičiuokime: jeigu minėtose visuomeninio finansavimo platformose buteliai yra pardavinėjami po 50 dolerių, o surinkta apie 2,8 mln. dolerių, vadinasi, jau pareikštas noras įsigyti 56 tūkstančius vienetų.

Pačių šio butelio kūrėjų teigimu, tai yra ne tik saugus ir higieniškas sprendimas – jis taip pat ekologiškas ir veikiausiai taupesnis nei kasdienis vienkartinių plastikinių butelių pirkinėjimas.

Pirmieji tokie buteliai savo vartotojus turėtų pasiekti jau šių metų kovo mėnesį, ketinama jų prekybą vykdyti visame pasaulyje.

Gamintojai elegantiško dizaino butelius siūlys penkių skirtingų spalvų: juodus, mėlynus, žalsvus, rožinius ir baltus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(28)
(6)
(22)

Komentarai (9)