Prekyboje pasirodys robotas-lagaminas su dirbtiniu intelektu: visiškai savarankiškai seks paskui šeimininką, tačiau kaina gali nustebinti (Video)  (0)

Autonominių automobilių gali tekti dar kurį laiką palaukti. Tačiau autonominis lagaminas jau atkeliavo. Las Vegase vykusioje kasmetinėje vartotojams skirtoje elektronikos parodoje CES buvo pristatytas naujas lagaminas, kurioje gamyboje buvo pritaikytos kai kurios autonominiuose automobiliuose naudojamos technologijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį „lagaminą-robotą“ pristatė Kalifornijoje veikiantis startuolis „Travelmate“. Lagaminą galima valdyti išmaniąja programėle jis gali važiuoti šalia savo „šeimininko“ iki 11 km per valandą greičiu, apvažiuodamas kliūtis.

„Tai iš tiesų yra robotas, kuris visur seka paskui jus“, – sakė „Travelmate“ įkūrėjas ir vadovas Maximillianas Kovtunas.

Kuriant naująjį lagaminą buvo panaudoti dirbtinio intelekto elementai. Pavyzdžiui, lagaminas prisitaiko prie savo šeimininko ėjimo greičio. Arba ji galima valdyti išmaniąja programėle kaip bepilotę skraidyklę.

Autonominio lagamino kaina sieks apie 1100 JAV dolerių. Nuo vasario tokį lagaminą bus galima įsigyti Jungtinėse Valstijose, o vėliau – Europoje ir Japonijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai (0)