Artimiausiais metais žadamas tikras proveržis naujai automobilių technologijai ir tai visai ne elektromobiliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2018-01-25 20:39
Viskas detalėse, o ir pramonio lygio įranga šiek tiek skiriasi. Pirma, SGD yra šaldomi, o ne slėgį laiko sienomis. Antra, nuostoliai dujų yra. Trečia, ir kainuoja gan brangiai SGD, bet ir vamzdynai ne centus kainuoja. Taip kad jei ne logistika, dujos būtų pigesnės.
Vytax 2018-01-25 22:51
Gali būti tiek šaldoma, tiek ir spaudžiama. Automobiliuose naudojamos SGD dujos yra spaudžiamos. Lietuvoje rodos 6 stotelės tokių suspaustų gamtinių dujų papildymui yra. http://sgdujos.lt/suslegtos-gamtines-du ... mobiliams/ Lygiai tas pats ir su vandeniliu. Čia irgi galima spausti ir šaldyti. Suspaustas vandenilis naudojamas automobiliuose. Atšaldytu vandeniliu iki skystos būsenos užpildomos kai kurios raketos. Suspaustoms dujoms saugoti reikalingi masyvūs plieniniai bakai. Ne, jie nesensta. Jie tiesiog labai sunkūs ir dėl to atsiranda energijos nuostoliai automobiliuose. Papildomas svoris juk. Aišku bakus galima gaminti iš lengvesnių medžiagų, pavyzdžiui titano ar anglies pluošto. Bet tada kaina tokių bakų išauga neadekvačiai. Atšaldytoms dujoms saugoti reikalinga šilumos izoliacija. Diuaro indas pavyzdžiui. Taip pat reikia susitaikyti, kad dujos palaipsniui vis tiek garuos ir bus tiesiog prarandamos. Su vandeniliu problemos technologinės. Pirma vandenilį yra sunku pagaminti, t.y. išskirti iš kitų cheminių junginių, kadangi tai vienas aktyviausių cheminių elementų. Tai reiškia, ne ką kitą, kaip didelius energijos nuostolius. Vandenilį labai sunku suslėgti. Nes vandenilis yra pačios lengviausios dujos. Tai reiškia, ne ką kitą, kaip didelius energijos nuostolius. Vandenilį labai sunku atšaldyti iki skystos būsenos. Nes vandenilio lydymosi temperatūra artima absoliučiam nuliui. Tai reiškia, ne ką kitą, kaip didelius energijos nuostolius. O viskas vyksta tik dėl vieno. Dėl subsidijų. Japonija ir kelios JAV valstijos tokias pradėjo dalinti. Tai automobilių pramonė ir stengiasi jas pasiimti.
AAA000 2018-01-25 23:54
jei iki tiek supratai, tai pagalvok iki galo cia labai geras klausimas - o kodel aplamai subsidijuoja? kokiu tikslu?
immortallt 2018-01-27 11:03
SGD šaldoma, turėjau omeny mūsų SGD terminale. Taip, gali būti sleginėse talpyklose laikoma. Bet slėginis talpyklos dėvisi ir tik nereikia lia lia. Matyt neteko matyti, kaip atrodo sprogęs slėginis indas ir garažas ar mašina po to.