„Samsung Galaxy A8“ jau pristatė Lietuvoje: medaus statinė ir riebus šaukštas deguto (Video)  ()

Pietų Korėjos bendrovė „Samsung“ savo asortimentą papildė dar vienu vidutinio lygio įrenginiu – „Galaxy A8“. Aštuonetukas byloja, kad šis bei tas buvo paveldėta iš flagmano „Galaxy S8“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pradedant demonstruoti techninius įrenginio ypatumus, „Samsung Lietuva“ vadovas Simonas Skupas tarsi teisindamasis informavo: 2017 metai išmaniųjų įrenginių rinkoje išsiskyrė globaliai augančiomis išmaniųjų įrenginių kainomis. Na, bet už tai nyko ekranų rėmeliai ir kameros, įtaisytos įrenginyje, dauginosi – dviguba kamera tapo bemaž privalomu dalyku flagmanui, nes antraip nepavyksta išgauti gražaus fono išblukinimo efekto.

„Galaxy A8“ šias tendencijas puikiai atitiko: kamera dviguba, rėmeliai virš ekrano ir po juo „sulyso“. O kaina... 500 eurų. Primename, už vidutinio lygio įrenginį.

Palyginimui, už tuos pačius 500 eurų galima žvalgytis į techninėmis charakteristikomis nepalyginamai stipresnius kinų gaminius, priskiriamus flagmanų kategorijai. O vidutinei kokybės klasei pasirenkamų įrenginių – net ir mobiliojo ryšio operatorių salonuose – galima rasti vos ne perpus pigesnių. Na, bet tai yra šaukštas deguto.

O kur medus?

Medaus yra visa statinė. Ir pirmiausiai į akį jis krenta pažvelgus į ekraną. Kaip jau minėta, iš flagmano „Galaxy S8“ pasiskolinta „Infinity Display“ ekrano koncepcija – suploninti rėmai, šiek tiek užlenkti patys ekrano kampučiai. Deja, šios koncepcijos skolinimasis įvyko ne visiškai pilnai – iš šonų ekraną riboja pakankamai masyvios rėmo juostelės. Be to, rėmų viršaus ir apačios suploninimas privertė ant nugarėlės perkelti pirštų atspaudų skaitytuvą.

Ekrano gamybai, kaip ir flagmanuose, panaudota „Super AMOLED“ matrica, pateikianti itin vaiskias, gyvas spalvas – šia technologija „Samsung“ gali pelnytai didžiuotis. Ne be reikalo ją į savo flagmanus mėgsta dėti ir kiti išmaniųjų telefonų gamintojai. Raiška – ganėtinai nestandartinė, 1080 x 2220 taškų. 5,7 colių įstrižainės ekrane tai leidžia pasiekti tikrai neprastą 441 taškų colyje tankį.

Kamerų derinys „ant popieriaus“ taip pat atrodo labai neblogai bei nestandartiškai. O po pirmojo pačiupinėjimo – ir įspūdis labai neblogas. Gale – vienguba 16 MP kamera su f/1,7 diafragma ir optiniu stabilizavimu, priekyje – dviguba (16 ir 8 MP raiška, f/1,9 diafragma) asmenukėms skirta kamera. Štai čia ir nestandartinis sprendimas: jeigu pernykščiuose flagmanuose vos ne standartu tapo dviguba pagrindinė kamera, tai šiemet „Samsung“ iššovė su gražiu portretiniu fono išblukinimu asmenukių mėgėjams. Beje, taktiškai labai neprastas sprendimas – vidutinio lygio telefonai yra pozicionuojami kaip skirti labiausiai jaunimui, o jaunimas ir asmenukės – neatsiejami dalykai.

Teoriškai medaus turėtų pridėti ir „Bixby“ skaitmeninis asistentas, kuris, „Samsung“ sumanymu, taps ateities daiktų interneto valdymo balsu įrankiu. Tačiau visų pirma, „Bixby“ lietuviškos šnekos nesupranta ir vargu ar kada nors supras, antra, daiktų internetui mažumę (bet labai nestipriai) dar ankstoka. Nagi, pasakykite, kuris iš jūsų namie turite prie interneto prijungtą šaldytuvą, skalbyklę ar durų skambutį? Ir apskritai, kažkaip sunkiai tikisi, kad funkciniu požiūriu menkai besiskiriantys „Google Now“ informacijos skydelis bei „Google Assistant“ skaitmeninis asistentas kažkuo nusileis „Bixby“. Taip, pastarasis sparčiai tobulėja ir vis išmoksta naujų triukų, bet ar šioje rinkoje, kur tobulėjimas labai priklauso nuo besinaudojančių vartotojų kiekio, tikrai reikalingas dar vienas panašus asistentas?

32 GB nuolatinės atminties – labai jau kuklus rodiklis. Ypač įvertinus tai, kad pati „Android“ operacinė sistema jau suryja 12 GB. Nelabai maloniai nuteikiantį skaičių šiek tiek kompensuoja tai, kad į telefoną galima įdėti papildomą iki 256 GB talpos atminties kortelę, be to, vartotojams nemokamai suteikiama 15 GB dydžio „Samsung“ debesinė duomenų saugykla. 4 GB darbinės atminties – visai solidus skaičius. „Samsung Exynos 7885 Octa“ – pačių „Samsung“ gaminama telefonų platforma, kuri nėra montuojama į jokius konkurentų gaminius. Jos našumą įvertinsime gavę telefoną bandymams.

Taigi, preliminariai, iki bandymų galime pasakyti tiek: telefonas išvaizdus, ir turintis įdomių išskirtinumų. Na bet 500 eurų...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(6)
(15)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: