5 dalykai, kurių niekada negalima daryti automobiliuose su automatinėmis pavarų dėžėmis - brangių gedimų galima išvengti (Video)  (2)

Automatinė pavarų dėžė – vis dažnesnis pasirinkimas perkant tiek naują, tiek naudotą automobilį. Ne vienas vairuotojas ar vairuotoja dažnai automatinę transmisiją iškelia vienu iš svarbiausių kriterijų, renkantis transporto priemonę dėl jos suteikiamo komforto mieste ar kitų savybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, vargu, ar kiekvienas vairuojantis automobilį su automatine pavarų dėže užtikrintai žino, ko šiukštu negalima daryti tokiame ratuotyje. Apie šiuos netinkamus įpročius kalbama žemiau esančioje vaizdo medžiagoje.

Pirmas dalykas. Jūs niekada neturėtumėte pasirinkti „Neutralaus“ režimo, kai riedate nuo kalno. Tai nėra labai saugu, o šiuolaikiniai automobiliai ir taip kuro riedėdami nuo kalno visai nenaudoja.

Antras dalykas. Kiekvieną kartą, kai norite pakeisti automatinės pavarų dėžės režimą iš važiavimo pirmyn į važiavimą atgal, įsitikinkite, kad visiškai sustojote. Bandymai keisti važiavimo kryptį tebejudant gadina pavarų dėžės dalis, kurias remontuoti vėliau gali labai brangiai kainuoti.

Trečias dalykas. Dalis vairuotojų turi blogą įprotį iš pradžių sukelti apsukas ir tik tada perjungti pavarų dėžės svirtį į „Drive“ režimą. Tai taip pat gadina transmisijos dalis, o išties pakanka tiesiog stovint perjungti svirtį į važiavimo režimą ir pradėti važiuoti.

Ketvirtas dalykas. Kiekvieną kartą sustojus (pavyzdžiui, sankryžoje) visiškai nėra priežasties perjungti pavarų dėžę į „Neutralų“ režimą – tai nėra veiksminga nei ekonomiškumo, nei technikos tausojimo požiūriu. Jūs galite stovėti bet kiek įjungę „Drive“ važiavimo režimą ir tiesiog laikydami numynę stabdžių pedalą, todėl labai trumpų sustojimų metu išjungti pavaros tikrai nereikia.

Penktas dalykas. Jūs niekada neturėtumėte perjungti pavarų dėžės į „Parkavimo“ režimą, kol automobilis visiškai nesustojo. Kai kurie nauji automobiliai jums net neleis to padaryti judant. Tačiau, bet kokiu atveju tai nėra sveika jūsų automobilio įrangai.

Kaip veikia automatinė pavarų dėžė?

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(16)
(4)

Komentarai (2)