„EISA“ išrinko geriausią 2017 metų muzikos grotuvą: šis mažas prietaisas muziką padaro magiška  (1)

Manote, kad šiais laikais muzikos grotuvai jau tapo pasenusiu ir mažai kam reikalingu įrenginiu? Pilnai užtenka išmaniojo telefono ir jame esančios muzikos? Ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juk tai vos bazinius muzikos klausymo ir kokybės parametrus užtikrinantys įrenginiai. Telefonų gamintojai tikrai nepersistengia užtikrinti aukščiausios kokybės muzikos lygio savo išmaniuosiuose telefonuose.

Tikras muzikos mylėtojas tokia „kokybe“ bus labiau nei nusivylęs. Juk čia tas pats, kaip Formulės-1 lenktynių trasa važiuoti su 50 metų senumo „Volga“, o norėtųsi pajausti tikrą malonumą ir pralėkti su bolidu. Tad reikia rinktis tikrą kokybę užtikrinantį muzikos grotuvą.

Bet yra muzikos grotuvai ir yra trečios kartos „FiiO X5“. Tai visiškai kitas lygis. Šiuos žodžius patvirtina ir „EISA“ asociacijos technikos ekspertai. Jie pripažino, kad trečios kartos „FiiO X5“ muzikos grotuvas yra nepralenkiamas tokio tipo įrenginių kategorijoje.

„EISA“ komentaras: „Dabar visi mobilieji įrenginiai groja muziką, bet „FiiO X5“ iš esmės yra aukštesniame lygyje. „Android“ sistema pagrįstas, dvidubas DAC iš AKM, keturių branduolių procesorius, bei 3,97 colių lietimui jautrus ekranas užtikrina puikų darbą. 32 GB vidinė atmintis gali būti išplėsta naudojant dvi microSD korteles, kurių bendra talpa yra net 512 GB. „FiiO X5“ groja visus populiarius muzikos failų tipus – įskaitant aukštos kokybės DSD ir FLAC. Taip pat veikia ir su muzikos retransliavimo paslaugomis.  Bluetooth ir WiFi yra standartiniai ir leidžia lengvai prisijungti prie savo išmaniojo telefono ar nešiojamo kompiuterio. Galingas, visapusiškas ir dinamiškas – šis mažas prietaisas muziką padaro magiška.“

„FiiO X5“ trečios kartos muzikos grotuvas dirba su „Android 5.1“ operacine sistema, kuri palaiko „Play Store“ programėles. Naujos AK4490EN dviejų DAC kanalų bei dvigubų operacinių stiprintuvų sistemos įdiegimas užtikrina, kad muzikos kokybė yra aukščiausio lygio be iškraipymų bei palaiko 32 bitų failus. Visi failų formatai yra palaikomi be jokių rūpesčių, net tokie kaip DSD ir DXD.

„FiiO X5“ turi 2,5 mm audio jungtį (mini jack), kurią naudoja daugelis ausinių gamintojų, todėl nereikės įsigyti specialaus adapterio.

MicroSD atminties kortelėms skirtos dvi vietos, kiekviena palaiko iki 256 GB. Iš viso „X5“ galima sutalpinti net 130 000 dainų. Taip pat yra WiFi (2,4 GHz IEEE802.11 b/g/n) ir Bluetooth 4.0 bei, žinoma, didelis 3,97 colių LCD IPS 480 x 800 rezoliucijos ekranas. Tad galima drąsiai ir kokybiškai klausytis internetu perduodamos muzikos.

„FiiO X5“ trečios kartos muzikos grotuvas turi microUSB jungtį bei 3400 mAh talpią bateriją, kurios pilnai pakaks 10 valandų nepertraukiamam darbui. O jai pasibaigus bus galima greitai įkrauti dėl naudojamos greitojo įkrovimo technologijos, kuri turi ir specialų temperatūros nustatymą (su ekrano indikatoriumi).

Nors „X5“ pagamintas iš nerūdijančio plieno miltelių, pagrįstų naujausiais metalurgijos metodais, jis sveria vos 186 gramus, o tarpas tarp microSD kortelių lizdo ir viso muzikos grotuvo tėra 0,2 mm. Todėl „X5“ atrodo dar gražesnis.

„X5“ siūlo du muzikos klausimo režimus: „Grynos muzikos“ ir „Android“ režimus. „Grynos muzikos“ režime veikia tik pagrindinis muzikos grotuvas, neleidžiamos jokios kitos programos, tačiau tokiu būdu užtikrinamas nuostabiai sklandus ir švarus muzikos garsas. „Android“ režime vartotojai gali paleisti ir įdiegti bet kokias trečiųjų šalių „Android“ programas pagal asmeninį poreikį.

„FiiO X5“ trečios kartos muzikos grotuvą galima įsigyti internetinėje parduotuvėje Skytech.lt už 482 eurus. Amazon.co.uk galima pasirinkti iš trijų spalvų: juodos, raudonos ir titano. Visi spalvų modeliai kainuoja 426 eurus. Metas išgirsti kaip iš tikrųjų skamba muzika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: