Save vairuojantis automobilis pasivažinėjo snieguotomis Maskvos gatvėmis  ()

Naujausias sėkmingas Yandex.Taxi autonominio automobilio komandos bandymas dar žingsniu priartino 5 autonomiškumo lygio automobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartais sunku suprasti, kiek dar liko iki autonomiškų automobilių sukūrimo. Kartais atrodo, kad jau tuoj tuoj jų bus pilnos gatvės, o kartais atrodo, kad tai tėra tolima svajonė.

O tada pasižiūrime į video, kur taksi automobilis pats važiuoja smarkiai apsnigtomis Maskvos gatvėmis. Yandex.Taxi savivairis automobilis ramiai važinėja ankštomis gatvėmis ir e problemų reaguoja į pėsčiuosius, kintančias eismo sąlygas ir šviesoforus.

Tai ne tik tikras ir jaudinantis savarankiško vairavimo technologijos pavyzdys, tai dar ir neblogas būdas pamatyti gyvenimą Maskvos gatvėse.

Savivairiai automobilius privalo išmokyti tvarkytis su ekstremaliomis oro sąlygomis. Didelės sniego pusnys pakeičia gatvių kontūrus, o tai, savo ruožtu veikia jutiklius, kuriais remdamasis, automobilis supranta ir vertina aplinkinę erdvę.

Pernai metų gale, savivairių automobilių kompanija Waymo sakė šią žiemą snieguotame Mičigane atliksianti išsamius bandymus šalto oro sąlygomis, kad automobilis galėtų veikti bet kokiu oru.

Yandex yra Rusijoje įsikūrusi technologijų kompanija, kurianti įvairius mašininį mokymąsi naudojančius produktus. Ji vysto Rusijoje ir kaimyninėse šalyse populiarų interneto paieškos variklį, o taip pat valdo didžiausią Rusijoje taksi užsakymų sistemą.



interestingengineering.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()