Atnaujinta „Firefox“ naršyklė jau gavo apsaugą nuo labiausiai erzinančių pranešimų interneto svetainėse: štai kaip ją įjungti  (3)

Naršyklę „Firefox“ kuriantis „Mozilla“ fondas šią savaitę išplatino naują naršyklės versiją, pažymėtą skaičiumi 59. Joje ir toliau tęsiamas naršyklės našumo didinimo darbas, tačiau kur kas įdomesnė naujovė gali smarkiai padidinti interneto naudojimo malonumą: „Firefox“ vartotojams suteikia galimybę blokuoti iššokančius meniu langelius, siūlančius siųsti pranešimus į įrenginį ar prašančius leidimo pasinaudoti jūsų kompiuterio kamera, rašo arstechnica.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos versijos užrašuose teigiama:

Pridėti about:preferences nustatymai, leidžiantys uždrausti svetainėms prašyti leidimo siųsti pranešimus į įrenginį ar gauti prieigą prie įrenginio kameros, mikrofono, vietos nustatymo įrankių, tuo pačiu paliekant galimybę šių leidimų prašyti patikimoms svetainėms.

Pastaruoju metu vis daugiau svetainių – ypač naujienų ir kitokios informacijos platintojų – jas aplankiusiems vartotojams siūlo gauti žinutes į įrenginio pranešimų centrą. Tokiu būdu informacijos platintojas įgyja dar vieną žinių platinimo kanalą ir pritraukia daugiau vartotojų į savo tinklalapį. Tai yra mažų mažiausiai erzinanti praktika, kuri neigiamai veikia interneto vartojimo patirtį. Kai kurias svetaines galima įtraukti į „patikimų“ sąrašą ir įvairius jų prašymus matyti, tačiau kitų svetainių prašymai „Fiferox“ naršyklėje, nustačius atitinkamas parinktis, bus nematomi.

Pranešimų blokavimo nustatymus rasite tokiu keliu: Preferences>Privacy & Security>Notifications>Block new requests asking to allow notifications.

„Firefox“ naršyklė iki 59 versijos atnaujinta visose platformose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(48)
(3)
(45)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: