Vienas „B-2 Spirit“ prieš nedraugiškų pajėgų pilną oro uostą. Ką jis galėtų padaryti? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UltimaTimatum 2018-04-11 14:56
Video bombos be sprogstamosios medziagos, todėl ir žala atrodo nedidelė. Jei tokiam konteinery sprogtų 90 kilogramų sprogstamos medžiagos, jo tiesiog neliktų...
SaMaras 2018-04-11 15:22
Bet ar USA tikrai garantuoti, kad USSR2 nepamatys jų B2? Nes ant kortos būtų laaabai daug pastatyta.. gal visgi geriau daugiau tomahawkų bet be didesnės rizikos? Manau labiau čia žurnalistų pasvaičiojimai.. nebent tada būtų aukojamas koks vienas B2, kad parodyt kongresui, kad mums reikia naujo super bombonešio..
dainius.tamošaitis 2018-04-11 20:07
Manau dar viena bloga pusia yra jai kas kokiu budiu toki lektuva numustiu yra didelia tikimybe kad jis nukris i sirijos valdzios valdoma teritorija ir russija ji parsigabentu namo kad mokslininkai galetu pilnai istirti visas technologijas ir jas ateitija nukopijuotu,
bahuriux 2018-04-11 20:27
Šiaip ilgesnių bangų radarai mato tuos stealth lėktuvus ir rusai tokių turi. Bet kažkaip ten yra, kad negali lengvai nusitaikyti (lock-on) raketos ilgos bangos reiškia, kad mažėja tikslumas, tai gali ir nepataikyti. Manau rusai tam pasiruošę daugiau ar mažiau, dėl to net nebandė anksčiau kurti radarams nematomų lėktuvų, nes patys turėjo kontrapriemonių, prieš amerikiečių pirmuosius F-117 kokiais 1983 m. Sekanti amerikiečių bombonešių karta turėtu skraidyti hipergarsiniais greičiais ir 30+km aukštyje ir gal net su tom pačiom tik patobulintom JDAM išmaniom bombom. Taikinį galėtu atakuoti prieš 60-80km tik tas nieko nereiškia šiuo atveju, o tokio lėktuvo nukalti nėra preimonių net jei jis visiškai matomas radarams, gal nebent nerealaus galingumo lazeris.
mnv 2018-04-11 22:26
Radarus užslopina, apskrenda arba tiesiog sušeria AGM-88 HARM Oro reidai būna visados kompleksiniai, o su pilnu komplektų, ką nekartą jau parodė Izraelis, nereikia net stealth'o.
Kirtiklis 2018-04-12 00:02
Gal geriau jau rašyk rusiškai, bus geriau kas supranta, o kas nesupranta - nereiks sukt galvos, nei dabar skaityti tokią google translate rašliavą.
lindemann 2018-04-12 11:26
Netikiu, kad JAV naudotų B-2 Sirijoje. Alternatyvų atakai jie turi begalę, kam rizikuoti susigadinti prestižą, jo numušimo atveju? Jugoslavijos bombordavimo metu buvo numuštas F-117A (ale pirmasis pagal stealth technologiją sukurtas veikiantis lėktuvas), tai propaganda dar iki dabar trolina JAV.
Niemand 2018-04-12 12:01
Buvo numuštas vienas, o ne trys. Ir tas pats numuštas tik dėl perdėto naglumo - labai žemai nusileido - ir avionikos problemų. B-2 yra sekanti karta. Vargu, ar jį sugebėtų kokios nors priešlėktuvinės sistemos numušti, jei pilotai nesukvailios, juolab kad jo pagrindiniai taikiniai ir yra priešlėktuvinė gynyba.
Strelok 2018-04-12 12:09
Kaip tik norėjau paminėti šitą įvykį per Jugoslavijos karą. Ir tai Serbai padarė su sena sovietine priešlėktuvine sistema. Jie suprato, kad lėktuvas tampa matomas, kai atidaro bombų liuko duris ir per tą mažą laiko tarpą yra galimybė užlockinti raketą. Dėl B2 Spirit jų pagrindinė paskirtis buvo apeiti Sovietų Sąjungos priešlėktuvinę gynybą ir smogti branduoliniais užtaisais per didžiuosius Sovietų Sąjungos miestus. Nemanau, kad kada nors amerikonai rizikuos juos naudoti mažos vertės objektams Sirijoje naikinti. Vien žinant jų ribotą skaičių ir kainą. Taip pat, kad ir po modernizacijų B2 Spirit XXI amžiuje, kai yra phase radar technologijos nėra jau toks nematomas kaip ankščiau. Taip pat rusai turėjo galimybę išstudijuoti USA naudojama stealth ant numušto F117A. Bet manau, kad JAV turi daug pažangesnių lėktuvų, tik kad apie jų egzistavimą sužinosime tik tada, kai jie taps techniškai pasenę. Taip pat kiekvienas numuštas tokio tipo lėktuvas kirstu per F-35 pardavimus ateityje. Dėl kurio ir taip pilna kontroversiškų kalbų sklaido.
Strelok 2018-04-12 17:53
Horten 229 buvo pastatytas skraidantis prototipas ir gana sėkmingas. Per viena TV laidą, nepamenu kurią, pratęstavo jo stealth galimybes ir nustatė, kad turėjo mažesnį profilį negu normalus lėktuvas, bet visvien radarams buvo matomas. Bendrai paėmus Flying wing (skraidantis sparnas) buvo tiek USA((Northrop YB-35) tiek Vokietijos per WW2 kūriamas. Aišku vokiečių buvo pažangesnis, nes naudojo reaktyvinius variklius. Aš bendrai laikau B2 spirit, Lockheed SR-71 Blackbird ir Su 47 Berkut kaip pačius įdomiausius praeito amžiaus lėktuvus.
Kirtiklis 2018-04-16 16:39
Na ką, visdelto panaudojo JAV B1-Lancer Sirijoje, galėjo ir šitą, bet matomai užteko ir viso kito.