Su 23% nuolaida siūlomas „Zhiyun Smooth Q“ stabilizuojantis telefono laikiklis: tai ne šiaip asmenukių lazda - šis įrenginys padės daryti kokybiškesnius vaizdo įrašus (Video)  ()

Šiais laikais visi filmuoja telefonu. Kam keliaujant apsunkinti save papildomomis kameromis, kai ir taip turite telefoną su neprastomis fotografavimo ir filmavimo galimybėmis? Problema tik ta, kad rankose laikomas lengvas telefonas visaip juda ir vaizdo įrašo kokybė automatiškai prastėja. Tam ir skirtas šis „Zhiyun Smooth Q“ stabilizuojantis laikiklis - tai ne šiaip asmenukių lazda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asmenukių lazda yra tiesiog jūsų rankos tęsinys - labai primityvus prietaisas, leidžiantis telefoną laikyti toliau nuo savęs. Kai kurios asmenukių lazdos dar tampa trikojais (pavyzdžiui, kaip „Xiaomi“ asmenukių lazda, apie kurią plačiau galite paskaityti čia), tačiau maždaug čia jų funkcionalumas ir baigiasi. „Zhiyun Smooth Q“ yra kur kas daugiau jau vien dėl to, kad jis stabilizuoja vaizdą.

Šis telefono laikiklis „Zhiyun Smooth Q“ turi vadinamąjį gimbalą - trijų ašių stabilizatorių, kuris amortizuoja jūsų rankos judesius. Kitaip sakant, vaizdo įrašuose mažiau staigių šoktelėjimų ir vibracijų, nesimato, kaip dreba jūsų telefoną laikančios rankos. 

„Zhiyun Smooth Q“ yra elektrinis prietaisas (turi dvi 18650 tipo ličio jonų baterijas, kurių pakanka 12 valandų), todėl stabilizavimo mechanizmas yra aktyvus. Kartu tai šiam įrenginiui suteikia papildomų funkcijų.

Ant „Zhiyun Smooth Q“ laikiklio rankenos rasite keletą mygtukų ir valdymo pagalvėlę, kuri leis telefoną pasukti nesukant paties laikiklio. Kalbant apie telefoną - tvirtas laikiklis gali išlaikyti net ir 6 colių įstrižainės įrenginį. Ir ne tik išlaikyti, bet ir įkrauti - „Smooth Q“ reikalui esant gali pasitarnauti ir kaip išorinė baterija. Valdymo skydelyje taip pat rasite ir mygtuką režimams pasirinkti, ir slankiojantį valdiklį priartinimui.

Jokių laidų tarp „Zhiyun Smooth Q“ ir jūsų telefono įprastai nebūna (nebent nusprendžiate telefoną įkrauti). Laikiklis su telefonu bendrauja „Bluetooth“ ryšiu. Jei parsisiųsite specialią programėlę, įrenginys pats seks ir judančius objektus bei įgys gausybę kitų funkcijų. Galiausiai, gerai tai, kad „Zhiyun Smooth Q“ sveria vos 450 gramų (neskaitant baterijų) ir yra mažiau nei 12 centimetrų ilgio. Tai reiškia, kad jį visada galėsite pasiimti į keliones.

Be jokios abejonės, „Zhiyun Smooth Q“ yra kur kas brangesnis už asmenukių lazdas, tačiau tai yra du visiškai skirtingas funkcijas atliekantys daiktai. „Zhiyun Smooth Q“ yra labiau skirtas filmavimui, stabilizuoja vaizdą, gali įkrauti telefoną, turi labiau išvystytą valdymo mechanizmą ir yra gana trumpas.

Tuo tarpu asmenukių lazdos yra ilgos ir tiesiog palaiko telefoną ten, kur jums reikia. Asmenukių lazdos geriau tinka nuotraukoms, o ne vaizdo įrašams daryti, yra labai paprastos, todėl - pigesnės.

„Zhiyun Smooth Q“ dabar siūloma su 23% nuolaida ir kainuoja  €98,70. Tai - nedidelė kaina šiame rinkos segmente, ypač turint omenyje, kad vidutinis pirkėjų įvertinimas yra labai geras - 220 pirkėjų bendras vertinimų balas yra 4,87 žvaigždutės iš 5. 

„Zhiyun Smooth Q“ apžvalga video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()