Du patys populiariausi biudžetiniai sportiniai laikrodžiai: kas geriau - ar dabar vos 26€ kainuojantis NO.1 F6, ar dvigubai brangesnis NO.1 F5?  ()

Išmaniųjų laikrodžių rinka yra perpildyta. Tiesą sakant, jų ten tiek daug, kad kartais atrodo, kad kai kurie net to paties gamintojo modeliai yra vienodi. Pavyzdžiui, kuo skiriasi NO.1 F5 nuo NO.1 F6? Kodėl vienas yra beveik dvigubai pigesnis už kitą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NO.1 F5 ir NO.1 F6 yra vieno labai garsaus gamintojo gaminiai. Ir jie išties yra panašūs. Abu jie - sportiniai išmanieji laikrodžiai, turintys skirtingus režimus skirtingoms sporto šakoms. Žinoma, jie suskaičiuos žingsnius, kalorijas, nubėgtą atstumą, išmatuos jūsų širdies ritmą ir taip toliau.

Tačiau jie taip pat leidžia analizuoti skirtingas sportines veiklas - jie turi krepšinio, važiavimo dviračiu ir kitokius režimus. Jie abu taip pat praneš apie į telefoną gautus pranešimus ir leis per atstumą valdyti telefono kamerą, o ir 350 mAh baterija yra vienoda. Kita vertus, NO.1 F5 ir NO.1 F6 vis tiek yra labai skirtingi.

NO.1 F5 kaip ir NO.1 F6 pristatomi supakuoti gražioje dėžutėje, tad abu laikrodžiai puikiai tinka dovanoms. 

Dėžutėje surasite ne tik pačius laikrodžius, bet ir pakrovimo laidą bei naudojimosi instrukcija. Ties, ji nėra labai būtina - valdymo meniu perprantamas intuityviai. 

NO.1 F5 atitinka IP67 standartą ir yra kiek aptakesnis, tačiau jis turi labai didelį privalumą, kurio F6 neturi - GPS. Navigacijos sistema tiksliai pažymės jūsų maršrutą ir padės nepasiklysti.

NO.1 F5 turi ir kitų ilgesniems žygiams tinkamų funkcijų. Pavyzdžiui, jis gali nustatyti jūsų buvimo vietos aukštį virš jūros lygio. Tai - dar vienas rodiklis, jei mėgstate analizuoti savo sportavimo įpročius.

F5 gali nustatyti atmosferos slėgį ir parodyti temperatūrą. Galiausiai, jūsų bėgimas būtų yra sekamas nuosekliau ir kruopščiau - analizuojamas ritmas padės suprasti, kaip bėgate treniruotės pradžioje, o kaip - pabaigoje, kai esate pavargęs.

Kitaip tariant, F5 siūlo šiek tiek daugiau funkcionalumo - visos pagrindinės išmaniųjų laikrodžių funkcijos yra dar šiek tiek patobulintos.

Mechaniškai abu laikrodžiai rankoje jaučiami labei gerai. Korpusai plastmasiniai, bet kokybiški, ir tuo pačiu gana lengvi. Apyrankės gerai užsisega, F5 apyrankės konstrukcija ta pati kaip ir Amazfit Pace. Ekranai irgi labai gerai įskaitomi. 

NO.1 F5 kraunamas prijungus specialų pakrovėją prie galinio laikrodžio dangtelio. Tai kiek nepatogu, jei tuo metu norite pasižiūrėti laiką, nes laikrodis būna apverstas ant ekrano:

Iš pirmo žvilgsnio, NO.1 F6 yra tinkamesnis dideliems žygiams. Jis turi tvirtą, storą korpusą, kuris saugo elektroninius komponentus nuo sutrenkimų, ir atitinka IP68 atsparumo dulkėms ir vandeniui standartą. 

Tačiau nurašyti F6 nereikėtų, nes jis turi techninių pranašumu. Visų pirma, F6 laikrodis yra lengvesnis - sveria vos 38 gramus, kai F5 sveria 105 gramus. Šį skirtumą tikrai pajustumėte. F6 yra atsparesnis smūgiams, subraižymui, vandeniui, temperatūrų pokyčiams.

Jis taip pat turi 4 fizinius mygtukus ant įrenginio korpuso - du leidžia naršyti po skirtingas funkcijas, o kiti du - tas funkcijas pasirinkti. Fiziniai mygtukai yra labai patogūs, pavyzdžiui, dėvint pirštines, todėl ir F5 juos turi, tačiau tik du pagrindinius.

Taigi, jei ketinate leistis į tolimas keliones, jums svarbu žinoti tikslius treniruočių duomenis ir turėti GPS funkcionalumą, reikėtų rinktis NO.1 F5. Tiesa, jis yra brangesnis - NO.1 F5 su 2% nuolaida kainuoja €48,46, tačiau jį galima įsigyti dar šiek tiek pigiau - reikia įvesti nuolaidos kupono kodą NO1LT180413.

O jei jums labiau norisi lengvesnio, patogaus ir aplinkai atsparaus, bet ne tiek daug funkcijų turinčio laikrodžio, jūsų pasirinkimas turėtų būti NO.1 F6, kuris dabar su  22% nuolaida kainuoja €26,06.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(5)
(-5)

Komentarai ()