„Mėlynasis mirties ekranas“ vėl smogė „Microsoft“: suplanuotas didžiulis „Windows 10“ atnaujinimas patyrė fiasko - teko skubiai jį stabdyti  ()

Korporacija „Microsoft“ buvo suplanavusi naują didelės apimties „Windows 10“ atnaujinimą, kurio kodinis pavadinimas yra „Redstone 4“, išplatinti jau praėjusią savaitę – vidiniuose darbo planų kalendoriuose buvo numatyta, kad atnaujinimas į vartotojų kompiuterius pradės plūsti balandžio 10 dieną. Tačiau paskutinę minutę aptikta „blokuojanti klaida“ privertė stabdyti naujinio platinimą, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ dėl šios klaidos ėmėsi jiems patiems ganėtinai neįprastos taktikos: skirta užduotis sukurti naują naujinio versiją, o ne taisyti klaidą po jau esamo naujinio išplatinimo.

„Tam tikrais atvejais šios patikimumo problemos galėtų sukelti, pavyzdžiui, dažnesnį „Mėlynųjų mirties ekranų“ pasirodymą asmeniniuose kompiuteriuose. Vietoj to, kad kurtume naujinių paketą šių problemų sprendimui, nusprendėme sukurti kitą naujinio versiją, kurioje būtų įtraukti ir problemų pataisymai“, – sakė korporacijos atstovė Dona Sakar.

„Microsoft“ neaiškino nei kokia yra tikroji naujinio platinimą blokavusios klaidos prigimtis, nei kodėl ši klaida buvo aptikta tik paskutinę akimirką.

Naujinys jau dabar yra prieinamas „Windows Insider“ programos dalyviams, priklausantiems „Fast Ring“ vartotojų kategorijai, netrukus ją galės diegtis ir „Slow Ring“ bei „Release Preview“ kategorijų vartotojai. Anoniminiai šaltiniai, susipažinę su „Microsoft“ planais, informavo, kad naujausia versija (17134) jau yra pažymėta kaip galutinė naujausio didelės apimties naujinio versija.

„Microsoft“ iki šiol taip ir neatskleidė oficialaus šio naujinio pavadinimo, nors kelis kartus pavartotas „Spring Creators Update“ pavadinimas. Bet dabar panašu, kad galutiniu ir oficialiu „Redstone 4“ pavadinimu taps nuobodokas „Windows 10 April 2018 Update“ vardas. Tiesa, yra tikimybė, kad naujinio išleidimas gali būti nukeltas iki gegužės, tad ir pavadinimas gali būti šiek tiek koreguojamas.

Atnaujintuose „Windows 10“ atsiras tokių naujovių, kaip „Timeline“ funkcija, HDR vaizdo kokybės palaikymas, teksto rašymas balsu, papildomi grafinės vartotojo sąsajos patobulinimai. Jau dabar vyksta ir rudeninio naujinio „Redstone 5“ bandymai – didele ir svarbia rudenine naujove taps skirtukų palaikymas ne tik naršyklėse, bet ir daugelyje kitų programų, o daugiau žinių apie naujas rudenį atsirasiančias operacinės sistemos funkcijas sužinosime gegužės mėnesį, kuomet vyks konferencija programuotojams „Microsoft Build“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: