„EISA“ paskelbė geriausią mėgėjišką veidrodinį fotoaparatą: štai nuo ko verta pradėti mokytis profesionalios fotografijos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eddie8664 2018-05-01 08:51
Kryželio tipo? Rimtai? O gal kryžminio? Tiems kas pirmiau skaito komentarus - canon 77D
California 2018-05-01 13:37
In your face NIKON.
amas 2018-05-01 21:47
Tai jau taip Nikon nieko nebepristaro. D3100 nėr kuo pakeist, tiksiau priežasties naujam nėra
M134 2018-05-02 01:41
Tai kad išėjo D3200 > D3300 > D3400. Na o šiaip fotikai nėra prekė, kuri atgyvena greitai. Ne telefonai sakykim Nebent reikia visokių selfio modų tai tą reklamuojamą Canoną imt galima
amas 2018-05-02 09:18
Tai jo, bet ar verta dėl skaičiuko pavadinime keist?
amas 2018-05-02 09:22
Ir beja atgyveno dar ir kaip, kartais net gėda prieš dabartinius telefonus. Na sakykim, koks skirtumas buvo tada ir dabar tai liūdna daros.
donatasv 2018-05-02 10:03
Kas čia? Canon traukimas iš duobės? Netik šypseną sukėlęs parašymas... Veidrodinis fotoaparatas... nu tikrai naujausia technologija... sisteminiai praeitis... LOL LOL Pagal mane sony canon aparatus lenkia visa galva. Na gal dual pixel focusing šiek tiek geriau bet tikrai nedaug. Palyginimui kad ir APS-C a6500 paimkime, na už body šiek tiek daugiau bet funkcionalumas nėr ką lyginti... Sisteminis foto aparatas, EVF nėra ką lyginti su canon. Sony 24.2MP APS-C = Canon 24.2MP APS-C Sony 4K > Canon 2k Sony Auto Focus Points 425 > Canon Auto Focus Points 45 Sony 11fps > Canon 6 fps Sony objektyvų suderinamumas nėra ką lygint su Canon. Per adapterius junk ką nori, bent jau fotografuojant su naujos kartos a7 AF veikia užtikrinai, o Canon jei ir veikia per adapterį tai AF nerasta... Sony su sisteminiais foto aparatais prieš keletą metų buvo prastesni už Canon, bet 5d Mark II buvo jų paskutinis pasispardymas, kuris buvo pranašesnis. Sony šuoliais pradėjo lenkti visus savo konkurentus. Imkime kad ir naujausią sony išleista A7 III net įdomu ką atsakys Canon į tokį Sony žingsnį. Visos bėdos kurios buvo su A7 II pašalintos, na išskyrus ekranas kaip ir liečiamas bet tik fokusavimui, visi norėjo ne tik išlendančio ir šiek tiek besivartančio, bet kad ir apsukt būtų galima tik to neįdėjo... Niko/Canon/Panasonic duobėje žvelgiant į tai ką išdarinėja Sony. Ankščiau vartotoją pririšdavo gamintojo objektyvai ir niekur nedingsi tekdavo pirkti tą patį ką turėjai ankščiau, arba investuoti krūvas pinigų į stiklą, bet Sony nužudė ir čia. Žvelgiant į tai kaip veikia adapteriai tai išdirbo vos ne kaip native lenses, fotografavimui atidirbo su filmavimu atsilieka, bet pora metų neliks bėdų ir čia. Buvo bėdų sony sistemoms dėl native abjaktyvų trūkumo, bet ir tas auga spačiai, Samyang/Sigma pradėjo leist naujus objektyvus ir kainą normalią taiko... Taip kad investuot į Canon mano požiūriu tikrai šiuo metu tikrai netinkamas metas. Lyginant Sony sensorius su kitų gamintojų irgi smagu Panasonic su GH5 net neatlaikė spaudimo nesugebėjo prilygt Sony ISO standartams... Išleido GH5S su Sony sensorium... GH5S su APS-C sensorium kaina beveik vienoda Sony A7 III FF sensorium... Žudo visus išeilės... (na išties GH5S) turi keletą pliusų 4:2:2, pilnai liečiamas ekranas, vartosi kaip nori. Bet come on Sony Full Frame už tą pačią kainą... Canon 5D Mark IV su 4k kodekais išvis grybą nupjovė. Velkasi iš paskos ir atsilieka smarkiai. P.S. Aš žvelgiu labiau į filmavimo galimybes, nuotraukų kokybė vis vien panaši, pikselių nesivaikau fotografavime.
HardAxe 2018-05-02 10:52
jei lyginsim profesionalam skirtus fotikus su telefonais tik pradėjusiais fotografuoti, tai nėra ką lyginti. Bet šiai dienai mano 10 metų senumo DSLR fotografuoja geriau už telefonus. Kol nuotrauką žiūri telefono ekrane viskas atrodo liuks, bet kai susikeli į kompą su normaliu monitorium ar atsispausdini - diniaminis diapazonas apverktinas. Čia jau nekalbant apie optikos/formato duodamus privalumus, kurie tiesiogiai įtakojami gabaritų. Bet telefonų progresas gerokai greitesnis už DSLR, čia jiems nėra lygių.
donatasv 2018-05-02 14:53
Ir kiek ilgai progresas augs? Realiai žiūrint ir lyginant objektyvus kamerų ir telefonų tai kaip aną galą su agurku lygint... Tamsiu paros metu išsitrauk telefoną ir fotografuok... Gausi parodiją. Jei nori kažką padoriau išgaut turi būti ir sensoriaus dydis atitinkamas. Exmor R sensoriai leido šoktelti telefonams į priekį, bet pagerėjimų ir šnektų apie kažką naujo net nesigirdi, exmor r sensorių išleido 2008 metais sony. Jau 10 metų pati technologija daug nesikeičia. Raktų skylutės dydžio objektyvais ilgai nelips.
amas 2018-05-02 16:00
Tai va profesionalam. Dabar tas tarpas tosk kažkos keistas tarp profelsonalų ir mėgėjų ir butinių naudotojų. Mėgėjams nekažką, mano nuomone. O man asmeniškai pats geriaisias fotikas tas kuris rankoj reikiamu momentu tai paskutiniu metu note3. Pavargau tą veidrodinį tampyt, dar vienų momentu prisipirkau objektyvų, ne tų kurie man tiktų pagal poreikius, tiesiog tuo metu atrodė netaip, dar priprašė vestuves pafotkit ir viskas dabar guli, tik kas pusmetį ištraukių. O patiko toks hobis. Ir dešimties metų mėgėjiškas veidrodinis su f1.4 optika irgi nekažką patamsį, nebet objektas nejuda. Neskaičiau aš to straipsnio, tik norėtus iso beprotiško be krintančio į akis triukšmo ir viskas, nieko ten naujo nereikia.
donatasv 2018-05-02 16:18
Palyginimui Sony A9. 20 kadrų per sekundę seka objektą pats fokusuodamas. Jokio veidrodžio, jokių judančių mechanizmų kaip DSLR. Kitaip sakant Daryk kiek nori nuotraukų, nebus kam sugest išskyrus elektronikai. Va čia skaitau naujos technologijos kurios stebina ir tikrai palengvina fotografo darbą. Pabandyt sufokusuot su senuku 10 metų DSLR bėgantį žmogų su F5.4, gausi tik košią... O čia beveik visi 20 kadrų per sekundę sufokusuoti tik ten kur reikia. Šiais metais Sony turėtų išleisti naują APS-C A6XXX versiją. Manau Canon 77D norėsis tik užkast giliai po pernykščiais lapais.
HardAxe 2018-05-02 17:07
Na fazinis fokusavimas, fps telefone eina koja kojon, gal net lenkia DSLR. Teoriškai telefonai galėtų daryti tobūlai geras mikro nuotraukas, ar bent jau 10x geresnes nuo to ką turim dabar, bet niekas nesukuria tinkamos optikos/softo. aukštas ISO yra paskutinių kelių metų tobulėjimo kryptis, jeigu tu lygini 10 metų senumo fotiką, tai akivaizdu, kad to tau trūksta. Čia kaip ir pagrindinis selling point. Bet tuo metu, kai jį pirkai turbūt niekas nesvajojo apie tūkstantinius ISO ir tu tikėjaisi gražiai liejamo fono, gražaus bokeho? Tą tu turi. Ir bent jau artimiausius 10-20 metų mes neturėsim gražių automatinių DOF ir bokeh filtrų. Toliau Canon/Nikon/Sony/Pentax... visi jie yra tikrai geri, bandymas išrinkti geriausia dažnai priklauso nuo poreikių ir vertinimo kriterijų.Vieni labiau "limpa" vieniems, kitie kitiems.
donatasv 2018-05-02 17:37
Optiką padaryt valdomą ir tikslią kaip ir foto aparate, šiuo metu ir dar toli į ateitį neturėsim. Bet ir su sensorium dar daug reik padirbėt, spaudžia jautrius taškus sensoriuje, bet kas iš to? Kad pateikti rinkai telefoną su gražesniais skaičiais, o naudos iš to beveik nulis. Plotas pikseliui sensoriuje sumažėjo, o jautrumo tiek sukelt neišeina ir gaunasi ne kas palyginus su foto aparatu. Kol neišdirbs naujos jautresnės fotoesensinės medžiagos, su tokiais objektyvais kaip telefone ir turėsim muilinės kokybę Bet išties ta muilinė visad po ranka, ir tai šuolis didelis padarytas, pačioje technologijoje. Mano vienas DSLR pirktas prieš ~15 metų daro neką geresnes nuotraukas nei telefonas
HardAxe 2018-05-02 18:20
kad tie telefonai overall juda link plonėjimo ir byrėjimo korpuso prasme. Už tokią kainą tokio storio korpuse tai beveik tobula optika. Jei ne macro aš jai beveik neturėčiau priekaištų, snapšotam ji pakankamai gera. Dėl pixelių tu teisus, jų kepa smarkiai per daug. Tiek muilinėje, tiek DSLR. Jei vietoj 24mpx pasiūlytų 12mps apsc sensorių jis turėtų daryti stebūklus. Deja... Gal ir atsirastų kažkas panašaus, jei prie kiekvieno gaminio rašytų ir DRange@ISO800 ar kažką panašaus. Kitą vertus sumažinus nuotrauką iki reikalingo dydžio gaunasi tikria neblogi rezultatai, neturėtume baisiai pykti Berods strobist bloge skaičiau, kad natūralios šviesos fotografais save vadina tie, kurie nemoka susisetupinti tinkamo apšvietimo. Jei tai kadras, kuriam galima pasiruošti šiandien yra kaip niekada anksčiau pigios/galingos/patogios apšvietimo technikos. Tai, kas prieš keliolika metų buvo naujausia aukščiausio lygio įranga šiandien skelbimuose kainuoja centus, o veikia ji lygiai taip pat gerai. Taigi šiandien asmeninį fotografavimo progresą labiausiai stabdo noro stoka ir išaugusi konkuencija/expectations (kaip čia išversti?).
donatasv 2018-05-02 18:59
Su šiuo teiginiu galima ginčytis. Jeigu imt tik nuotraukas tai tikra tiesa, bet foto aparatas jau seniai įgavęs naują prasmę ir naudojamas netik nuotraukom bet ir filmavimui. Jeigu lygint filmavimo galimybes Nikonas nelabai lenda į šitą sritį, canon bandė nepasisekė. Vienintelis Panasonikas kuris bando sukelt šiokią tokią konkurenciją Sony, sudėjus sony inžinierius ir panasonic programuotojus gautųsi tobulas įrenginys Nors spalvos be korekcijos ir s/vlog mano akiai gražesnės Sony, panasonic daug blankiau atrodo.
donatasv 2018-05-02 20:55
Bet man įdomu tik vienas kodėl Canon Nikon taip įsikibę laikosi veidrodžių technologijos. Mano požiūriu tai tarsi Iphonas pirmas išėjo ir visi kiti tai būtų ignoravę ir toliau leidę savo telefonus su klaviatūromis. Objektyvus galima pritaikyti kad ir sisteminiui, Sony tai puikiai parodė. Ką jie mato veidrodinėje sistemoje niekaip nesuprantu?
amas 2018-05-02 22:30
Ale veidrodyje tikras vaizdas, bet tai netiesa. Man Nikonas užsikabino nuo pirmos muilinės, dovanų gavau. Darė puikias makro, kurias įdėjus į kam nors vertinti, labiau patyrę klausdavo kokį objaktyvą ir pašvietimą naudoju.