8 geriausios alternatyvos „Skype“: jei netenkina ryšio kokybę, išbandykite štai tokias pokalbių programėles  (6)

Programos, kurios leidžia skambinti ir organizuoti vaizdo konferencijas ne blogiau, nei jų pagrindinis konkurentas. Visi, kas skambina giminaičiams ar kolegoms internetu, tikrai naudojasi „Skype“ programa. „Skype“ yra pirmaujanti ir neginčijama lyderė tarp „VoIP“ programų. Bet jei jūs esate nepatenkintas ryšio kokybe, „Skype“ saugumu ar tiesiog norite išbandyti kažką naujo, galime jums pasiūlyti daug kitų programų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Hangouts“

Palaiko: pokalbius, grupių pokalbius, garso skambučius, vaizdo skambučius, vaizdo konferencijas, keitimąsi failais.

Platformos: žiniatinklis, „Android“, „iOS“.

Tai „Google“ interneto paslauga, kuri leidžia tvarkyti vaizdo skambučius tiesiai naršyklės lange. Tiesiog atidarykite „Hangouts“ puslapį, įveskite tų, su kuriais norite kalbėtis el. pašto adresus ir bus išsiunčiami kvietimai. Paleidžiant programą, „Hangouts“ automatiškai importuos jūsų kontaktus iš „Google+“, el. pašto adresų ir telefonų knygos.

2. „WhatsApp“

Palaiko: pokalbius, grupės pokalbius, garso skambučius, vaizdo skambučius, keitimąsi failais.

Platformos: „Windows“, „macOS“, žiniatinklis, „Android“, „iOS“.

Populiarus žinučių susirašynėjimo būdas, kurio nereikia ilgai pristatynėti. Vargu ar įmanoma rasti žmogų, kurio telefone nebūtų įdiegta „WhatsApp“. Jo pagalba galite ne tik rašyti pranešimus, bet ir atlikti vaizdo skambučius. Tačiau vaizdo konferencijos dar nėra prieinamos.

3. „WeChat“

Palaiko: pokalbius, grupės pokalbius, garso skambučius, vaizdo skambučius, vaizdo konferencijas, keitimąsi failais.

Platformos: „Windows“, „macOS“, žiniatinklis, „Android“, „iOS“.

Žinučių susirašynėjimo tinklas, sukurtas Kinijos kūrėjų. Kinijoje jis yra neįtikėtinai paplitęs: juo naudojasi daugiau nei milijardas žmonių. Be pokalbių ir vaizdo ryšių, programa „WeChat“ galima užsisakyti maisto ir taksi, nusipirkti bilietus į filmą, mokėti už pirkinius ir komunalines paslaugas, skaityti naujienas … tiesa, tik Kinijoje. Tačiau žinučių funkcijas taip pat gali naudoti ir ne Kinijos vartotojai.

4. „Linphone“

Palaiko: pokalbius, grupinius pokalbius (beta), garso skambučius, vaizdo skambučius, garso konferencijas, skambučius į fiksuotus numerius, keitimąsi failais.

Platformos: „Windows“, „macOS“, „Linux“, „Android“, „iOS“, „Windows Mobile“.

Atviro kodo programa, naudojanti SIP protokolą. Ši programa turi „Spartan“ sąsają ir taupo sistemos išteklius. Norėdami naudotis „Linphone“, galite užsiregistruoti ir gauti nemokamą paskyrą „Linphone“ svetainėje arba prisijungti prie savo paskyros iš bet kurio SIP tiekėjo.

5. „Tox“

Palaiko: pokalbius, grupės pokalbius, garso skambučius, vaizdo skambučius, vaizdo konferencijas, keitimąsi failais.

Platformos: „Windows“, „macOS“, „Linux“, „Android“, „iOS“.

Tiksliau sakant, Tox nėra žinučių platforma, bet komunikacijos protokolas. Jam buvo sukurta keletas momentinių pranešimų su atviraisiais šaltiniais: „Venom“, „Toxic“ ir „uTox“.

Idealus sprendimas tiems, kurių darbas susijęs su konfidencialios informacijos perdavimu. Juo galima dirbti per „proxy“ arba per TOR. „Tox“ neturi serverių, o bendravimas organizuojamas maždaug kaip torentuose.

„Tox“ vartotojai neturi vardų, kaip įprastose žinutėse, vietoj jų yra priskirti atsitiktinai sugeneruoti skaitmeniniai identifikatoriai. Galite juos keisti naudodami QR kodus. Tačiau galite užsiregistruoti ir pasirinkti jums skirtą slapyvardį.

6. „Discord“

Palaiko: pokalbius, grupės pokalbius, garso skambučius, vaizdo skambučius, vaizdo konferencijas, keitimąsi  failais.

Platformos: „Windows“, „MacOS“, „Linux“, „Web“, „Android“, „iOS“.

„Discord“ save pristato kaip žinučių svetainę, skirtą žaidėjams. Visų pirma „Discord“ funkcionalumas yra nukreiptas į patogų bendravimą komandos žaidimuose. Žinučių programa neužims daug vietos ir nebus sunaudota daug sistemos išteklių, todėl galėsite ją lengvai paleisti kartu su žaidimais.

7. „Appear.in“

Palaiko: garso skambučius, vaizdo skambučius, vaizdo konferencijas.

Platformos: žiniatinklis, „Android“, „iOS“.

Ši paslauga suteikia galimybę greitai ir lengvai susisiekti su tais, kurie jums reikalingi. Jums nereikia registruotis ar atsisiųsti programų. Tiesiog atidarykite svetainę, sukurkite nuorodą į savo konferenciją ir nusiųskite ją visiems, su kuriais norite kalbėtis (iki aštuonių žmonių). Tai veikia tiek kompiuteriuose, tiek mobiliuosiuose įrenginiuose.

Jei rūpinatės privatumu, galite blokuoti savo konferenciją, po to kai visi dalyviai prisijungs prie jos. Nuorodos į konferencijas sukuriamos atsitiktinai, o tie, kurių nekvietėte, negalės jums paskambinti.

8. „Talky“

Palaiko: grupės pokalbius, garso skambučius, vaizdo skambučius, vaizdo konferencijas.

Platformos: žiniatinklis, „Android“, „iOS“.

Dar vienas servisas, skirtas grupiniams pokalbiams tiesiog naršyklės lange. Kaip ir „Appear.in“, pakanka sukurti konferenciją ir siųsti nuorodą visiems, su kuriais norite susisiekti (iki 15 žmonių). Ir vėl, surinkę visus norimus adresatus, galite užblokuoti konferenciją, kad ji taptų privati.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: EkranuTaisymas.lt
EkranuTaisymas.lt
(12)
(8)
(4)

Komentarai (6)