Per eilinę Putino inauguraciją pristatytas ir ilgai slėptas Rusijoje pagamintas prezidentinis automobilis (Video)  (11)

Dešimt metų sklandę gandai pagaliau tapo tikrove – ilgai kurtas ypač prabangus rusiškas limuzinas pirmadienį išriedėjo į gatves su itin svarbiu keleiviu viduje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aurus“ limuzinu, geriau žinomu projekto „Kortežas“ vardu, į Kremlių atvyko ketvirtąją kadenciją pradedantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Limuzinas įveikė labai trumpą atkarpą Kremliaus teritorijoje. Iš pirmojo Kremliaus korpuso išėjęs V.Putinas sėdo ant galinės limuzino sėdynės ir lydimas pareigūnų su motociklais nuvyko į Kremliaus rūmus.

Prieš oficialią V.Putino inauguracijos ceremoniją „Aurus“ niekur nebuvo parodytas, internete sklandė tik bandomųjų versijų piešiniai bei nuotraukos. 

Tik aukščiausiems Rusijos valdininkams skirtų projekto „Kortežas“ automobilių kūrimui buvo išleista daugiau nei 12 mlrd. rublių (apie 159 mln. eurų), rašo gazeta.ru.

Prabangus sedanas yra su nuolatine keturių ratų pavara, o jo kėbulo ilgis šiek tiek viršija 5,5 metro. Jame sumontuotas 650 AG galią išvystantis V8 tipo variklis su turbokompresoriais ir automatinė devynių laipsnių pavarų dėžė.

Apie vietos gamintojų pajėgomis paruošus aukščiausiems Rusijos valdininkams skirtus automobilius kalbama jau nuo 2008 metų, tačiau važiuojantis egzempliorius gatvėse pasirodė tik praėjus geram dešimtmečiui.

Mašinos – tik valdininkams

Kitos ant universalios modulinės platformos, kuria taip didžiuojasi rusų konstruktoriai, pagamintos mašinos bus pristatytos rugpjūčio mėnesį vyksiančioje tarptautinėje Maskvos automobilių parodoje, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“. 

Parodoje bus demonstruojamas EMP-4123 sedanas ir EMP-4125 mikroautobusas. „Visų pirma, planuojame pirkėjams pasiūlyti sedaną. Tuomet pagal paklausą spręsime, kokios turėtų būti gamybos apimtys“, – neįvardintą šaltinį projekto viduje citavo naujienų agentūra.

Universalios modulinės platformos projektas, plačiau žinomas „Kortežo“ pavadinimu, startavo 2012 metų pabaigoje. Jis buvo finansuojamas iš federalinio biudžeto, o daugiausiai jo plėtojimu užsiėmė Mokslinių automobilių ir jų variklių tyrimų institutas (NAMI).

Numatyta, kad bus gaminamas prabangus sedanas, visureigis, mikroautobusas ir du limuzinai – su standartiniu kėbulu arba šarvuotu.  Prabangių rusiškų automobilių gamą vėliau turėtų papildyti visureigis. Rusų žiniasklaida skelbia, kad NAMI jau pradėjo ribotos serijos automobilių gamybą. 

Prabangūs modeliai bus žymimi „Aurus“ prekės ženklu. Naujasis pavadinimas yra dviejų žodžių – „aurum“ (liet. auksas) ir „Rusija“ – junginys.  Per šiuos metus planuojama surinkti dar 70 mašinų – visos jos bus skirtos rusų valdininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(23)
(-14)

Komentarai (11)