Kaip iš laiko švaistymo susikurti verslą? Būtent taip ir atsirado populiarusis „9GAG“ projektas  (3)

Verslininkas Ray Chanas sukūrė sėkmingą verslą paprasčiausiai švaistydamas žmonių laiką. Verslininkas iš Honkongo įkūrė internetinę platformą „9GAG“, populiarią dėl joje talpinamų linksmų paveikslėlių, vaizdo įrašų bei panašaus turinio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš tiesų mes norėjo išspręsti savo pačių problemą: kur galime rasti juokingus paveiksliukus, kaip galime jais pasidalinti su savo draugais“, – „CNNMoney“ sakė R. Chanas.

Taip 2008 m. jis kartu su savo keturiais partneriais surinko 1270 dolerių ir įkūrė „9GAG“, kaip papildomą veiklą po savo pagrindinių darbų. Tuomet jie net negalėjo įtarti, kad po mažiau nei dešimties metų jie valdys vieną stambiausių pramogų gigantų. Šiandien „9GAG“ yra viena populiariausių platformų internete, kas mėnesį pritraukianti po 150 mln. vartotojų. Platformos „Facebook“ paskyrą seka 39 mln. žmonių, o „Instagram“ platformoje yra net 44,5 mln. sekėjų.

Ką iš tiesų mėgsta žmonės?

Kuomet buvo įkurta „9GAG“ platforma, R. Chanas dirbo projektų vadovu vienoje internetinėje knygų mėgėjų bendruomenėje. Tačiau laisvalaikiu jis eksperimentavo su įvairiomis idėjomis.

„Aš maniau, kad internetas yra gera platforma naujiems dalykams išmėginti“, – sakė jis.

Iš pradžių „9GAG“ turiniu buvo dalinamasi tik tarp įkūrėjų draugų, tačiau netrukus srautai pradėjo didėti. Tuo pačiu metu staigiai pradėjo populiarėti tokie socialiniai tinklai kaip „Facebook“ bei „Twitter“. Tad vartotojai pradėjo juose dalintis turiniu, kurį rasdavo „9GAG“.

„Mes užtrukome, kol išsiaiškinome, kas iš tikrųjų patinka vartotojams ir ką mes turėjome tobulinti savo produkte“, – sakė R. Chanas.

„9GAG“ platformoje žmonės gali įkelti savo pačių sukurtus paveiksliukus ar vaizdo įrašus, taip pat sekti kitų įkeltą populiariausią turinį. Įrašus socialiniuose tinkluose šiuo metu prižiūri septyni redaktoriai.

Įkūrėjo teigimu, negalima įvardinti kažkurio konkretaus laiko, kada platforma staigiai išpopuliarėjo. Tačiau 2012 m. tai jau tikrai nebebuvo papildoma veikla. Visi įkūrėjai metė savo darbus ir pradėjo dirbti tik ties „9GAG“. Taip pat reikėjo sugalvoti, kaip iš šios veiklos užsidirbti.

Tais pačiais metais „9GAG“ paleido savo programėles „iOS“ bei „Android“ išmaniesiems įrenginiams. Tada svetainėje buvo pradėtos rodyti reklamos, kurios ir tapo pagrindiniu pajamų šaltiniu. Įkūrėjų komanda taip pat nuskrido į Silicio slėnį, kur gavo 2,8 mln. dolerių iš 22 investuotojų.

2013 m. buvo pasamdyti pirmieji darbuotojai. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 30 darbuotojų Honkonge bei Niujorke. Platformoje daugiausiai lankosi 18-24 metų žmonės, didžiausi skaitytojų srautai ateina iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV). R. Chanas įsitikinęs, jų konkurentais gali būti bet kas, kas padeda žmonės „žudyti laiką“.

Kalbėdamas apie naujausią bei populiariausią turinį, R. Chanas sakė, kad paskutiniu metu labiausiai jam įsiminusiame paveiksliuke katė lipo laiptais.

„Dalis skaitytojų mano, kad katė leidžiasi laiptais, kita dalis – kad ji kyla laiptais. Įrašas turi beveik 2 tūkst. komentarų. Mes praleidome nemažai laiko diskutuodami su draugais, kur iš tikrųjų lipa katė ir priėjome išvados, kad turime per daug laisvo laiko“, – pridūrė jis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (3)