Tai, ką savo modeliuose diegia „Volvo“, gali tapti ateities saugumo standartu visuose automobiliuose  ()

„Volvo Trucks“ pristatė debesų kompiuterijos paslaugą „Connected Safety“, leidžiančią „Volvo“ sunkvežimiams ir „Volvo“ automobiliams automatiškai įspėti vieniems kitus apie pavojingas situacijas kelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lengviesiems automobiliams skirtą „Connected Safety“ sistemos versiją „Volvo Cars“ pristatė 2016 m. Sunkvežimiams skirtą versiją įdiegus ir „Volvo Trucks“, sunkvežimiai ir automobiliai galės išplėsti paslaugą ir perspėti vieni kitus apie galimus pavojus.

Kaip pranešė „Volvo Trucks“, tai tapo įmanoma dviem bendrovėms dalijantis debesų kompiuterijos pagrindu veikiančių sistemų saugos duomenimis.

„Kuo daugiau skirtingų transporto priemonių galės keistis informacija apie situaciją kelyje realiu laiku, tuo labiau sumažės nelaimingų atsitikimų rizika“, – sakė „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugos skyriaus direktorius Carlas Johanas Almqvistas.

„Connected Safety“ sukurta automatiškai perspėti netoliese esančias ir prie paslaugos prijungtas transporto priemones, vos tik automobilio ar sunkvežimio vairuotojas įjungia avarinius žibintus.

„Prasto matomumo sąlygomis šalikelėje stovinčią transporto priemonę gali kliudyti kitas važiuojantis automobilis, o tai gali sukelti itin skaudžių pasekmių. Gerokai iš anksto išsiųstas perspėjimas leidžia netoliese esančių automobilių ir sunkvežimių vairuotojams sumažinti greitį, prisitaikyti prie eismo situacijos ir išvengti susidūrimo“, – paaiškino C. J. Almqvistas.

Ilgainiui paslaugą bus galima išplėsti papildomomis saugą gerinančiomis funkcijomis. Pirmiausia „Connected Safety“ sistemą „Volvo Trucks“ įdiegs naujuose sunkvežimiuose, parduodamuose Švedijoje ir Norvegijoje, kur naujų „Volvo“ transporto priemonių per metus įregistruojama itin daug.

Kaip veikia „Connected Safety“

Įjungus avarinius žibintus, iš prie interneto prijungto vairuotojo mobiliojo telefono sunkvežimis siunčia signalą į „Volvo Trucks“ serverį. Iš čia informacija perduodama atitinkamam „Volvo Cars“ serveriui.

Tuo pat metu perspėjimas perduodamas visiems prie transporto priemonės su įjungtais avariniais žibintais artėjantiems ir prie paslaugos prisijungusiems lengviesiems automobiliams bei sunkvežimiams.

2018 m. sistema bus galima naudotis Švedijoje ir Norvegijoje. Priklausomai nuo sunkvežimio komplektacijos ir naudojamų paslaugų paketų, „Connected Safety“ siūloma „Volvo FH16“, „Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ sunkvežimiuose su integruota „Volvo Trucks“ paslaugų, informacijos bei pramogų sistema.

„Volvo Cars“ „Connected Safety“ sistemą diegia visuose naujuose „Volvo XC60“, „Volvo XC90“, „Volvo XC40“, „Volvo S90“, „Volvo V60“ ir „Volvo V90“ modeliuose.

„Volvo Trucks“ sunkvežimių nelaimingų atsitikimų prevencijos saugos sistemos

– adaptyvioji važiavimo greičio palaikymo sistema, padedanti vairuotojui išlaikyti nustatytą greitį bei saugų atstumą iki priekyje važiuojančios transporto priemonės;

– įspėjimo apie susidūrimą sistema su avarinio stabdymo funkcija, sukurta įspėti vairuotoją apie gresiantį susidūrimą su priekyje esančia transporto priemone bei esant reikalui – įjungti stabdžius;

– pagalbinė vairuotojo budrumo stebėjimo sistema, perspėjanti vairuotoją sustoti poilsio, jeigu nustatomi nedėmesingo vairavimo požymiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()