Galvojo, kad amerikiečiai yra kvailiai ir nieko nedarys? Po sutarties pasirašymo JAV sankcijos pasiuntė vieną didžiausių Kinijos telefonų gamintojų į nokautą  (2)

Kinijos įmonė ZTE trečiadienį oficialiai pareiškia, kad „nutraukia pagrindinę veiklą“. Tokio pareiškimo priežastis – JAV draudimas eksportuoti amerikietiškas technologijas šiai įmonei, rašo „The Verge“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-05-11 Galvojo, kad amerikiečiai yra kvailiai ir nieko nedarys? Po sutarties pasirašymo JAV sankcijos pasiuntė vieną didžiausių Kinijos telefonų gamintojų į nokautą  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ZTE skelbia, kad jos turimų grynųjų pinigų atsargos yra pakankamos išsilaikyti kurį laiką. Nors ši žinia dar nereiškia, kad ZTE yra visiškai sunaikinta kaip įmonė, jos padėtis yra labai sudėtinga.

Įmonės atstovai teigia vykdantys derybas su JAV, siekiant atšaukti arba pakeisti amerikietiško Komercijos departamento balandžio mėnesio sprendimą uždrausti eksportą. Dėl šio draudimo dabartinių sąlygų ZTE nebeturi galimybių ateinančius septynerius metus į savo telefonus montuoti JAV įmonių „Dolby“ bei „Qualcomm“ komponentų, o tai smarkiai apriboja ZTE galimybes išmaniųjų telefonų rinkoje konkuruoti su gaminiais, kuriuose šių komponentų esama.

Siekiant pakeisti „Qualcomm“ platformas, montuojamas į aukščiausios kokybės išmaniuosius telefonus, ZTE pradėjo derybas su Taivano įmone „MediaTek“. Pirmadienį „MediaTek“ agentūrai „Reuters“ patvirtino, kad turi leidimą parduoti savo produkciją ZTE.

JAV Komercijos departamento atstovai tvirtina, kad ZTE nesugebėjo laikytis susitarimo, kuris buvo sudarytas po to, kai praėjusiais metais buvo pripažinta kaltę neteisėtai pardavinėjant telefonus su amerikietiškais komponentais Iranui ir Šiaurės Korėjai. Pagal šį susitarimą ZTE turėjo nubausti darbuotojus, atsakingus už neteisėtus sandėrius ir neskirti jiems jokių premijų. Būtent ši susitarimo dalis ir buvo pažeista. Buvo atleisti tik keturi aukštesnio lygio įmonės darbuotojai, o likusiems 35 dėl sankcijų pažeidimo atsakingiems žmonėms išmokėtos pilno dydžio premijos. Dar pasirašant šį susitarimą ZTE sutiko, kad nesilaikant sąlygų jie septyneriems metams praras teisę importuoti amerikietiškus telefonų komponentus – būtent tai šiuo metu ir vyksta.

Nutekėję vidinio susirašinėjimo duomenys rodo, kad dėl eksporto draudimo ZTE balandžio pabaigoje sudarė krizės valdymo grupę. „Norėčiau paraginti visus darbuotojus išlaikyt ramybę“, – kolektyvui skirtame laiške rašė įmonės tarybos vadovas Yinas Yiminas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(43)
(6)
(37)

Komentarai (2)