„Google" jau teikia nemokamas „DDoS" apsaugos paslaugas: laisvos demokratijos vardan  ()

„Google" išleido nemokamą „DDoS" apsaugos platformą „Project Shield", apsaugančią naujienų svetaines ir laisvą nuomonę, kad gintų demokratinį procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa priima paraiškas iš naujienų organizacijų, rinkimų stebėjimo organizacijų ir atskirų žurnalistų bei kai kurių politinių organizacijų

Ši paslauga apsaugo vartotojus nuo užpuolikų, naudojančių technologiją, vadinamą atvirkštiniu įgaliotuoju serveriu, leidžianti tinklalapiams siųsti ir teisėtą ir užpuolimo srautą per „Google" infrastruktūrą, galiausiai filtruojant kenksmingą srautą, sugerdama jį spartintuoju būdu (cashed).

Poveikis individualiam svetainių srautui gali skirtis, nes svetainės našumas priklauso nuo kelių veiksnių, tačiau „Google" teigė, kad paslaugą galima įjungti arba išjungti taip greitai, kaip bet kurį kitą DNS pakeitimą.

„Kai kurie „Project Shield" vartotojai mato geresnį svetainės našumą dėl „Project Shield" spartinimo funkcijų", - teigė bendrovė dienoraštyje, kuriame apibūdinama nauja paslauga. Kiti vartotojai mato šiek tiek lėtesnį našumą, nes eismas eina per „Project Shield"."

Paslauga taip pat gali turėti įtakos tam, kaip kai kurie vaizdo įrašai rodomi vartotojo svetainėje, tačiau tie, kurie pateikiami per „YouTube", nebus paveikti.

Asmenys, susiję su privatumu, turėtų žinoti, kad programa renka ir saugo vartotojo konfigūravimo nustatymus ir žurnalus apie srautą, kuris eina per „Project Shield", tačiau „Google" sako sakė, kad naudoja tik svetainės skaitytuvo IP adresą ir kitą informaciją, kad įvertintų, ar srautas yra ataka, ir tik išsaugo agreguotą metrika ir informacija apie konkrečius išpuolius.

Jei vartotojas iš „Project Shield" prietaisų skydo ištrina savo svetainę, jų informacija taip pat bus ištrinta iš „Project Shield" svetainės konfigūracijos informacijos, o projektas neberinks srauto duomenų iš svetainės.

Vartotojui reikia „Google" paskyros, kad galėtumėte naudotis paslauga ir apie kai kuriuos išpuoliuss gali būti nepranešta, tačiau jie bus įspėti apie didesnio masto ataką, kad būtų galima sušvelninti neigiamą poveikį.

„Google Project Shield” turėtų užtikrinti gerą apsaugą ", - sakė Corero Network Security prezidentas Andrew Lloydas. "Ką mes linkę rasti, tai yra tai, kad bendri debesų paslaugų teikimo būdai puikiai tinka dideliems, ilgesniam DDoS atakų valymui."

Jis pridūrė, kad, nepriklausomai nuo motyvacijos, DDoS išpuoliai dažnai yra pasirinkimo įrankis kibernetiniams nusikaltėliams, kurie siekia kompromisuoti konkrečią svetainę, ir kad „DDoS for a rental" rinka šią nusikalstamą veiklą padarė palyginti paprasta, nebranga ir anonimine.

Lloyd'as teigė, kad „Project Shield" apsauga gali sėkmingai aptikti ir greitai sušvelninti mažesnius išpuolius, o potencialūs vartotojai turėtų žinoti, kad „Google Shield" yra „geriausios pastangos" nemokama paslauga be susitarimo dėl paslaugų lygio.

„Todėl naujienų organizacijos, turinčios pajamų generuojančios abonentų bazės ir (arba) reklamuotojų, kurie moka pasiekti tikslinę auditoriją, turės išsamesnę realaus laiko DDoS apsaugą, kad galėtų likti internete kibernetinės atakos metu", - sakė Lloyd’as. „Vis dėlto mes sveikiname šią internetinę visuomenę, kuria „Google" skatina iniciatyvą."

Vartotojai taip pat turėtų suprasti, kad paslauga neapsaugos naudotojų nuo įsilaužimų ar kenkėjiškų programų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Donatas Vertelka
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()