Ekonomistas ragina sunerimti - 1 bitkoino iškasimui reikia tiek energijos kiek vienai šeimai 12 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wilkas 2018-05-25 21:19
Gali ir begalę skirtingų valiutų prispausdinti ar nupiešti. Ir ne tik ant spalvoto popieriaus, bet ir ant kartono. Tik jos neturės jokios vertės. Lygiai tas pats ir su crypto. Bitcoin ir kitos valiutos yra atviro kodo, tad gali nors ir kas vakarą kurti po naują forką, o ant Ethereum gali bet kada susikurti naują bet kokių parametrų token'ą. Bet kas iš to? Jos bus bevertės, nebent turėtų savo paskirtį ir būtų žmonių, kurie ja tikėtų. O štai kriptovaliutų, kurios jau turi didelį pasitikėjimą, o dėl to ir vertę, kiekis yra ribotas ir gali spausdinti tik įdedamas po 4800 EUR už vienetą.
wilkas 2018-05-25 21:29
Beja, apie forkus. Tiems, kas planuoja įsigyti kriptovaliutos prieš kokį eilinį forką, kad pardavęs forko valiutą gautų iš jos pajamų, siūlau pasisaugoti. Per naujo forko piniginę galite netyčia padovanoti piktavaliams raktus nuo originalios valiutos piniginės ir nukentėti, jei iš jos nepašalinote lėšų po forko.
immortallt 2018-05-25 22:04
Oi kaip degsit Blockchain, kaip technologija turi perspektyvų, bet jau 3 metai kaip visi sėdi ant hype, o nieko nėra. Kaip valiutą, pamirškit. Kalbat apie Fiat valiutą, bet net nesuprantat, kas yra pinigai ekonomikos lygiu. Defliacinė priemonė niekada daugiau nebus valiuta, todėl, kad tai sukelia tokias krizes, kad mūsų 2008 krizė tik krokodilo ašaros palyginus. Vat būtent, visas kriptovaliutų vajus yra tik mados reikalas. To pačio bitcoin'o vertė išaugo dėl to pačio vajaus, kur kepa vieną po kito ICO, kiša šimtais tūkstančių į reklamą ir varo ant mados. Ta pati aukso karštligė kartojasi, tik keičiasi forma. Kol kas dalis uždirbs, bet bet kuri diena kriptovaliutų prekybai gali būti paskutinė.
AAA000 2018-05-25 23:36
manau neteisingai lygini. auksas yra nepakeiciamas. ir jo verte yra nepakeiciamume + retume. aukso verte numust gali nebent isradimas kazkokio pigaus metodo branduolines sintezes. kad "sintetint" auksa ir didint bendra kieki. ir tada viskas aukso vertingume atsirems tik i energijos kaina. arba bus atrasti kokie nors dideli aukso saltiniai kosmose - ir atpigs aukso gavimas is ten ir smarkiai didins kieki. ir taip numus verte. o cia kriptovaliuta neturi nepakeiciamumo-retumo vertes. taigi is esmes ji beverte. as galvojau surisimas su energijos verte yra del priklausomybes, kad kai kiekis apyvartoje dideja - energijos poreikis sistemos palaikymui auga ir galima butu remtis bent i energijos verte, bet kai paaiskinai, kad nera taip - man vel bet kokia kriptovaliuta pasidare nebeidomi naudojimo atrisimas nuo valstybiu monetarines politikos as nelaikau vertingu dalyku. cia dar blogiau - nes isvis net nebeaisku kas kontroliuoja kriptovaliutos monetarine politika. galbut tai isvis tera vienas asmuo - koks nors sizikas
immortallt 2018-05-25 23:59
90% iškasamo aukso panaudojama... Tam kad padėt į saugyklą. Jei niekas aukso į saugyklą nebedėtų staiga, jo kaina laikytųs kiek daugiau nei vario, bet kristų stipriai žemyn, taip kad čia neįsijausk. Aukso vertė pagrinde galvose, ne jo retume.
HardAxe 2018-05-26 01:44
na auksas turi juvelyrinį panaudojimą, jis labai atsparus aplinkos poveikiui bei turi mažą varžą. Taip pat aukso yra gerokai mažiau nei vario. Jei jis prarastų savo "valiutinę" reikšmę visvien išlaikytų pakankamai aukštą kainą, nes krentant jo kainai juvelyrika ir elektronika smarkiai didintų jo sąnaudas. pvz ką manai apie auksinius audio kabelius? --- o dėl kriptovaliutos aš esu skeptiškas. Viskas su ja labai ok, bet aš nematau ilgalaikės perspektyvos defliacinėje valiutoje. Tada tai tampa ne valiuta, o retų monetų kolekcija. Jokia defliacinė valiuta nebus plačiai naudojama atsiskaitymams.
immortallt 2018-05-26 11:08
O kas trukdo dabar didinti juvelyrikos apimtis? Netrukdo. Tiesa, indai su kinais čia vienu metu buvo padidinę pasaulio paklausą juvelyrikoje kelis kartus. Na ir auksiniai laidai? Kiek daug žmonių tai būtų išties svarbu ir pirktų ne 100% varinius su paauksuotais galais? Tiksliau, kiek žmonių pajustų skirtumą?
Xdmin 2018-05-26 12:59
Nuo reklamos priklauso Juk jei ir reklama sakytu, jog auksiniai laidai skirti auksciausio lygio garso atkurimo technikai ir tos ausines kainuotu 20$ brangiau, negi pataupytum? O siaip, jei auksas butu gerokai pigesnis, tai elektromobiliuose turbut naudotu dazniau ji, kad tik kuo daugiau svorio sutaupyti, pvz ikrovimo laidas tokio pacio dydzio gal leistu greiciau ikrauti baterijas.
immortallt 2018-05-26 13:13
Taip, bet jo kaina vis tiek būtų keliskart mažesnė, nei yra dabar. Ne greičiau įkrauti, o plonesnis laidas ir mažesni nuostoliai Ir be aukso padaro 300 kW jungtį krovimui.
conjurer 2018-05-27 01:34
Niekas nekontroliuoja. Nėra kažkokio vieno "siziko". Jų yra daugybė. Bet aukso kaina irgi nėra kontroliuojama valstybių ar ne?
wilkas 2018-05-29 10:40
Tai kad visiškai aišku. Kontroliuoja visi ir kiekvienas dalyvis. Nėra įprastos hierarchijos, kai kontrolė nuleidžiama iš viršaus. Čia kontrolė atsiranda iš bendro visų sutarimo. O jei sutarimo nėra, atsiranda skilimai (forkai), viena grupė pasilieka prie vieno varianto, o kita - prie kito. Laisva rinka nusprendžia, kuris variantas ko vertas.
wilkas 2018-05-29 10:52
O kur privedė infliacinė valiuta? Gera perspektyva, kai bus maža dalis darbuotojų ir didelė masė tiesiog išlaikytinių?
AAA000 2018-05-29 10:58
matai - tu kai nieko nerauki technologijose - negali pasakyt tiksliai - kiek kristu. tu, kad nesusimaut, visada operuoji ribose nuo nulio iki begalybes. tie kas ismano technologijas, tame tarpe ir metalu savybes su paplitimu - tiesiog tiksliau ivertina realia padeti ir tiek tau dave labai paprasta PVZ su laidu, kuris skiriamas mazdaug penktokams-sestokams analizuot. ir to nesupratai
AAA000 2018-05-29 11:12
man idomiau surisimo procentas. jei sistema sudetingeja, pvz ten del kriptografijos sudetingejimo ir sistemos necentralizuotumo automatinio palaikymo (kad nesikistu tas, kas politiskai stipresnis) , ir bitkoino verte laikosi sakykim sitos energetines + technologines islaidos ir dar kazkur kokie 5-50% virsaus - tada ji butu stabili ir verta pasitikejimo valiuta. bet kai viskas laikosi tik ant softo - tai tokios valiutos verte 99% tik aiskiai spekuliacine ir is to likusio 1% ispustas balioninis dramblys... aukso kaina yra kaip rasiau kas kita. ten yra technologinis poreikis, kuris ir sukuria realia verte. o vertes prognoze gana tiksli butent del riboto kiekio. valiutai toks poreikis irgi yra. plius kitos savybes - atsiskaitymo anonimiskumo, nekontruoliuojamumo ir distanciskumo poreikis. auksas nesunkiai uztikrina pirmus du su garantija, ir yra ribotu sprendimu treciam. bitkoinas isvis neuztikrina nei vieno, tik siulo ribotus sprendimus ir dar verte neuztikrinta 99% ...
AAA000 2018-05-29 11:18
sita perspektyva ir yra teisingos, harmoningos ir klestincios geroves visuomenes idealas. o tu isikibes i kazkokia vergovine visuomenes samprata - kur visi turi dirbt ar atidirbt ten uz kazkokius geroves trupinelius...
conjurer 2018-05-29 17:11
Tu realiai svaidaisi frazėmis, bet negali man paaiškinti kaip aš galėčiau naudodamas lightning atlikti 100 BTC pervedimų į skirtingus adresus, paprasčiau, pigiau ar greičiau. Atsakymas "skaitykis dokumentaciją" man netinka, nes tas lightning node turėtojas numetė nuorodą į beta stadijos softą kuris nieko rimto neturi savo dokumentacijoje tik kaip jį naudoti. Kanalo atidarymas, kaip suprantu, leidžia atlikti daug operacijų tarp 2 šalių, bet dažniausiai tarp dviejų šalių užtenka vieno pervedimo. Kam man už prekę mokėti 5 kartu penktadalį jos kainos? Realiai tos naujos technologijos, ir tos gražiai skambančios frazės vis tiek nepakeičia straipsnio esmės - BTC palaikymas yra iki tiek išaugęs, kad jis naudoja labai daug elektros. Ir naujos technologijos sunkiai sumažins tą naudojamą elektrą, nes nupirktos vaizdo plokštės, ir visi D3, L3, S9 ir kiti "mininimo" įrenginiai vis prisijungia prie šio proceso, ir su laiku jų tik daugėja. Jei kokia valiuta pereis prie PoS algoritmo, tie įrenginiai pereis kitoms PoW valiutoms. Kol "kasimo" metu užsidirbama daugiau nei kainuoja elektra - elektros sąnaudos tik didės.
wilkas 2018-05-30 10:33
Lightning technologija dar labai jauna, kad apskritai jai būtų ruošiama kažkokia dokumentacija. Kam reikia, viską supranta iš kodo. Be to jau patys jos kūrėjai teikia pasiūlymus dėl ją pakeisti galinčios kitos technologijos "eltoo". Visos kriptovaliutos dar tėra tekuriamas backend'as, turintis neišspręstų problemų. Kai jos bus pakankamai išvystytos, ateis eilė nupoliruotoms piniginėms, kuriose tiesiog pasirinksi gavėją, privatų ar neprivatų pavedimą, pavedimo skubumą arba pigumą, o jau pati piniginė tau nematant pasirūpins reikiamu tavo valiutų pakeitimu, operacijų sudarymų pagal tavo parametrus ir t.t. Lygiai kaip dabar paprasti interneto naršyklių naudotojai nežino visų pamatinių protokolų, įgalinančių matyti ir naudoti svetaines, taip vėliau ir kriptovaliutų backendo niekam nereikės išmanyti.
conjurer 2018-05-30 11:56
Valiutų keitimui būtina trečia šalis, kuris iš tavęs pirktų valiutą. Ir tokios nupoliruotos jau egzistuoja, jos vadinasi keityklos. Ir jos kartais būna nulaužiamos. Ir žmonės praranda visus ten laikytus kriptopinigus. Tačiau visa kita ką minėjai jose egzistuoja, privatūs pervedimai, pervedimo mokestis. Bet asmeniškai nenorėčiau kad piniginė pati rūpintųsi per kur keis vieną kriptovaliutą į kitą, aš pats norėčiau pasirinkti geriausią keitimo kainą siūlančią biržą. O kai apie kriptovaliutas niekam nereikės išmanyti, dings ir decentralizacija, nes ji niekam nerūpės, ir jos taps nauju FIAT.
wilkas 2018-05-30 15:09
Kalbi apie visiškai skirtingus dalykus nei aš. Paklausyk keletą Andreas M. Antonopoulos prezentacijų, kad suprastum apie ką aš kalbėjau.
conjurer 2018-05-31 12:40
Dabar žinom kas tau smegenis praplovė.