Kaip palengvinti sau gyvenimą ir nustebinti visus kaimynus bei svečius? 36% nuolaida „Xiaomi“ išmaniajai durų spynai su pirštų antspaudų skaitytuvu, PIN kodu ir „Wi-FI“ prieiga (Video)  (1)

Namų saugumas mums yra labai svarbus. Jei kas nors įsilaužtų į jūsų namus, patirtumėte didelį psichologinį smūgį ne tik dėl pavogtų daiktų ar suniokoto turto, bet ir todėl, kad prarastumėte saugumo jausmą. Jūsų namai - jūsų tvirtovė, o ją galima ne tik papildomai apsaugoti išmaniaisiais sprendimais, bet ir pasilengvinti sau gyvenimą. Ši „Aqara“ spyna gali būti atrakinama raktu, bet galite naudoti ir PIN kodą ar net savo piršto antspaudą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų, tai netgi patogiau. Jei savo namų duris galėsite atrakinti piršto antspaudu, jums nereikės nešiotis raktų ar jų ieškoti kur nors rankinėje ar kišenėse. „Aqara“ spynos viršuje yra pirštų antspaudų skaitytuvas, kuris per akimirką atpažįsta savo šeimininko prisilietimą. Virš jo tuomet rasite ir nedidelę klaviatūrą PIN kodui suvesti.

Žinoma, kai kurie žmonės kodais tiesiog nepasitiki, tačiau „Aqara“ suteikia įdomią galimybę savo kodą maskuoti. Jei šalia yra koks nors žmogus, „Aqara“ pataria prieš ar po PIN kodo įvesti ir papildomų atsitiktinių skaičių. Taip smalsūs žmonės negalės įsiminti slaptažodžio į jūsų namus. Namiškiai taip pat džiaugsis „Aqara“ spynos suteikiamais patogumais, o jūs galėsite prie jos prisijungti per „Wi-FI“ ir pažiūrėti, kada durys buvo atrakintos. Programėle taip pat galėsite nustatyti laiką, kai durys negali būti atrakinamos.

Tikriausiai jau spėjote pagalvoti apie blogiausią - ką daryti, jei neliks elektros energijos? Na, „Aqara“ spyna nėra jungiama į įprastą elektros tinklą. Ji naudoja 8 AA standarto baterijas (jas jau rasite pakuotėje), todėl elektros tiekimo sutrikimai spynai nėra baisūs. Jei baterijos visgi išsektų ar įvyktų koks nors gedimas, šią spyną galite atrakinti fiziniu atsarginiu raktu. Žinoma, ir ši spyna, kuri įprastai yra paslėpta po dangteliu, yra aukštos kokybės ir sunkiai įveikiama vagims.

Spyna įsimena 100 skirtingų piršto atspaudų, 25 skirtingus slaptažodžius ir 100 kortelių. 

„Aqara“ vardas jums tikriausiai nėra girdėtas. Tačiau tai - tik dar vienas „Xiaomi“ prekės ženklas. „Xiaomi“ turi daug patirties gaminant prekes namų saugumui. Šiuo metu ši „Aqara“ spyna Gearbest.com portale turi 18 pirkėjų įvertinimų ir 4,89 žvaigždutes iš 5.

Daugelis pirkėjų pastebi, kad spyna yra labai sunki - pagaminta iš metalo ir tikrai kokybiškai. Prie trūkumų pastebima, kad pirštų atspaudų skaitytuvas sunkiau suveikia vaikams, tačiau visa kita veikia be priekaištų.

Tiesa, instrukcijos kinų kalba, tad nemažai dalykų pajungimo metu tenka nuspėti intuityviai. Nors spynos surinkimas yra sudėtingesnis nei paprastos spynos, bet komentaruose tvirtinama, kad įveikiamas per 4-5 valandas. 

Vienintelis ryškesnis trūkumas - gan nemaža kaina. Nors šiuo metu šiai išmaniajai „Aqara“ spynai taikoma 36 % nuolaida, ji vistiek kainuoja kiek daugiau nei 180 eurų. Tačiau panašu, kad kokybė ir Kinijoje kainuoja brangiai. 

„Aqara“ spyna patenka į sąrašą „Xiaomi“ išmaniųjų sprendimų namams - jų yra labai daug, visi jie jungiasi į bendrą išmaniųjų namų sistemą ir plačiau apie juos rašėme „Xiaomi MI Smart Home“ apžvalgose

Pati išmanioji spyna gali veikti savarankiškai ir be kitų išmaniųjų įrenginių iš „Xiaomi“, tačiau jei norėsite viską sujungti į tinką, būtinai reikės „Gateway“ valdymo stotelės

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai (1)