JAV kariuomenėje skandalingai pagarsėjęs M4A1 nėra toks vienintelis - yra ir kitų ginklų, kurie iššauna patys (Video)  (3)

Standartinis JAV karinių pajėgų karabinas M4A1 pasirodė esąs ne tik netobulas, bet dar ir pavojingas. Kaip pademonstravo ginklą bandantys kariai, kartais M4A1 turi savo pageidavimų ir atlieka veiksmus neprašytas. Karinių pajėgų vadovybė jau perspėjo karius išbandyti savo ginklus ir įsitikinti, ar jie neturi šio trūkumo


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-06-19 JAV kariuomenėje skandalingai pagarsėjęs M4A1 nėra toks vienintelis - yra ir kitų ginklų, kurie iššauna patys (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M4 karabinus JAV naudoja jau gana seniai. Tačiau Sausumos pajėgos neseniai pradėjo M4 modernizacijos programą. Įprastas M4 turi tris režimus - saugų, pusiau automatinį ir trijų šūvių. Pastarasis režimas modernizuojant M4 karabinus į M4A1 versiją yra keičiamas pilnai automatiniu - jis tiesiog yra efektyvesnis. Kartu M4 gauna naują nuleistuko mechanizmą, tvirtesnį vamzdį ir kitus patobulinimus, kurie leis ginklą efektyviai valdyti tiek dešiniarankiams, tiek kairiarankiams. Viskas būtų gražu, tačiau neseniai kariai pastebėjo trūkumą.

M4A1 kartais išauna perjungiant iš pusiau automatinio į pilnai automatinį režimą. Turbūt net nereikia sakyti, kad toks ginklas nėra saugus naudoti, nes neplanuoti ir nesąmoningai paleisti šūviai yra didelė problema. Visi kariai, naudojantys šiuos ginklus, dabar yra prašomi patikrinti, ar jie taip pat turi šią problemą. Sausumo pajėgų vadovybė pabrėžė, kad bandymai turi būti atliekami tik neužtaisytais karabinais.

Sausumos pajėgos spėja, kad problema paveikė bent 10 % šių turimų ginklų. Taigi, bent 881 M4A1 karabinas gali neprašytas paleisti kulką. Blogiausia tai, kad apžiūrint ginklus sunku pasakyti, kas sukelia šią akivaizdžiai mechaninę problemą. Todėl perspėti ir tie kariai, kurie naudoja senesnių versijų ginklus -  M16A2, M16A3 ir M16A4.

JAV Sausumos pajėgos taip pat prašo karių atkreipti dėmesį į problemos pobūdį. Jokie M4A1 karabinai šiaip neišauna, jei yra naudojami tinkamai. Taip jie elgiasi tik tuomet, jai svirtelė yra paliekama tarp pusiau automatinio ir automatinio režimo, o tada perjungiama į pilnai automatinį. Nėra jokios priežasties ją palikti tarp pusiau ir pilnai automatinės ugnies. Tačiau kartais taip pasitaiko, todėl dabar teks ieškoti problemos šaknų.

Beje, tai nėra pirma tokia problema. Praeitais metais pastebėta, kad JAV Sausumos pajėgų pasirinktas pistoletas „Sig Sauer P320“ gali iššauti, jei nukrenta ir tam tikru kampu trenkiasi į žemę. Brazilijos policija pastebėjo, kad šalyje gaminamas „Taurus 24/7“ pistoletas gali iššauti jei yra stipriai sukratomas - didžiulis pavojus, turint omenyje itin nelygias šalies miestų gatves. 2014 metais „Remington“ pažadėjo pakeisti visų paveiktų „Model 700“ šautuvų nuleistukų mechanizmus po kelerius metus trukusių nusiskundimų, kad ginklas kartais iššauna neprašomas.

Brazilijos policija demonstruoja „Taurus 24/7“ pistoleto defektą

Nemanykite, kad tai - šiuolaikinės gamybos kultūros problema. Japonijos Antrojo pasaulinio karo metu naudotas „Type 94 Nambu“ pistoletas šone turėjo nedidelę svirtį, kuri buvo neuždengta. Ją nuspaudus pistoletas iššaudavo net neliečiant gaiduko. Problema ta, kad ta svirtis galėjo būti nuspaudžiama ir įsidedant ginklą į laikiklį ar net neatsargiai padedant ant stalo.

Pavojingasis „Type 94 Nambu“ pistoletas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai (3)