Išskirtinis ralis per Lietuvą - nuo Ferrari iki Porsche bei kitų prabangiausių ir galingiausių super automobilių, ir visa tai susiję su kriptovaliutomis (Video)  (1)

Lietuva vis atkakliau ir sparčiau žengia ketvirtosios pramonės revoliucijos keliu, todėl tokie „burtažodžiai“ kaip dirbtinis intelektas, daiktų internetas ar blockchain’as jau tampa įprasta naujienų srauto dalimi. Pasaulyje Lietuva tampa žinoma kaip šalis, kuri lyderiauja fintech srityje, turi didžiulę startuolių bendruomenę, o lietuviškos kilmės ICO projektai pritraukė įspūdingas bei vienas iš didžiausių investicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų šalyje naujųjų technologijų plėtrą valstybinės institucijos palaiko ir netgi skatina. Lietuvos Bankas techologijų įmonėms pasiūlė išbandyti blockchain galimybes bandomojoje aplinkoje, naudojant banko kuriamą LBChain platformą, taip pat ketina išleisti ir pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą. Lietuvos ūkio ministras Virginijus Sinkevičius blockchain taip pat vertina kaip vieną iš pagrindinių ateities technologijų, skatinsiančių Lietuvos ekonomikos augimą. Tad nenuostabu, kad Lietuva tampa viena iš pirmaujančių šalių, sparčiai diegiančių naujausias komunikacijos, interneto, duomenų valdymo, tokenizavimo ekonomikos ir panašias technologijas.

Crypto Rally idėja – skatinti technologijų plėtrą

Privati iniciatyva skatinti technologijų plėtrą taip pat yra itin reikšminga. Vienas iš tokios iniciatyvos pavyzdžių yra šių metų liepos 17 d. Lietuvoje startuosiantis pirmasis toks pasaulyje technologijų ir automobilių ralis – Crypto Rally 2018. Šio renginio tikslas – pristatyti visuomenei naujausius pasiekimus įvairių technologijų srityje, supažindinti su kriptovaliutų, blockchain, dirbtinio intelekto galimybėmis, su kuriomis tiek verslas, tiek ir dauguma žmonių dar nėra iš arti susipažinę.

Renginys prasidės Vilniuje, istoriniuose XVII a. statytuose rūmuose įsikūriusiame viešbutyje „Pacai“, kur svečių ir dalyvių lauks vaišės autentiškoje aplinkoje. Pats ralis startuos Nidoje, kurios oro uoste bus pirmasis sustojimas, o kelionė tęsis keturias dienas iki pat finišo Vilniuje. Iš viso važiuos 21 automobilis: nuo Ferrari iki Porsche bei kitų prabangiausių ir galingiausių super automobilių. Per keturias renginio dienas bus aplankyta Neringa, vyks 1000km lenktynės Palangoje, Panemunės pilis, Pažaislio vienuolynas, Trakai. Kiekvienoje iš kelionės stotelių kurių bus 6, vyks įvairūs inovatyvių produktų pristatymai, žmonės galės iš arti pamatyti ir susipažinti su kriptovaliutų naudojimu, jų saugojimui skirtų piniginių susikūrimu. Iš arti pamatys super automobilius, juose įdiegtas technologijas. Galės susipažinti su kitų renginyje dalyvaujančių kompanijų kuriamomis technologijomis bei ateities vizijomis.

Pasirinkta konsepcija – super automobiliai nėra atsitiktinė. Technologijų revoliucija į automobilių pramonę taip pat įneša daug naujovių ir galimybių. Porsche, pavyzdžiui, ieško būdų kaip integruoti efektyviai energiją naudojančią blockchain technologiją į savo automobilius. Tuo tarpu Daimler Benz AG irgi išbandė blockchain technologiją. Vairuotojams, kurių vairavimo stilius buvo pakankamai draugiškas aplinkai, pervedė MobiCoins kriptovaliutą, kurią šie vėliau galės iškeisti į tam tikrus apdovanojimus. Kiti automobilių gamintojai taip pat domisi naujausiomis technologijomis. Volkswagen šiuo metu bendradarbiauja su IOTA – platforma, siekiančia panaudoti sparčiai besivystančią daiktų interneto ekosistemą.

Crypto Rally konsepcija įkūnija esminę renginio idėją, kuri leis dalyviams ir žiūrovams iš arti pamatyti kokia ateitis jų laukia, išbandyti ir išmokti naudotis naujomis technologijomis bei pasidalinti savo patirtimi. Bus galima, pavyzdžiui, įsidiegti ir išmokti naudotis kriptovaliutų operacijoms skirta programėle, kuri veiktų kaip kriptovaliutų bei įprastų valiutų piniginė arba konvertavimo įrankis. Su tokia programėle galima persiųsti norimą valiutos kiekį draugams arba susimokėti už pirkinius, ką ir bus galima išbandyti Crypto Rally renginyje. Įvairiuose ralio sustojimuose ir kitose renginio lokacijose esančiose pardavimų vietose veiks CoinGate įdiegta atsiskaitymui kriptovaliutomis skirta sistema.

Crypto Rally komanda

Crypto Rally organizatorės ir įkūrėjos – trys jaunos verslininkės finansų, blockchain ir rinkodaros profesionalės – Agnė Kazakauskaitė, Emilė Spucytė ir Gailė Rusteikaitė. Prie renginio organizavimo prisidėjo ir daug kitų savo sričių specialistų bei profesionalų.

Crypto Rally lenktynės pademonstruos naujausias inovacijas blockchain srityje, kaip technologija vystėsi per labai trumpą laiką ir kur link ji veda. Ši technologija įneša revoliuciją į mūsų gyvenimus, panašiai kaip dirbtinis intelektas ar mašininis mokymasis, todėl turės didelį poveikį mūsų ateičiai, kuri prasideda jau šiandien. 

Crypto Rally apjungia Formulė 1 ir Davos idėjas: tai jaudulys kelyje, bendravimas ir ryšių mezgimas su vizionieriais ir nuomonės lyderiais. Blockchain technologijos entuziastai sieks suderinti inovacijas su malonumais, todėl Crypto Rally renginyje bus nuotykių, veiksmo, driftų, drag lenktynių, vakarėlių ir kitų linksmybių.” – pasakoja apie renginį Agnė Kazakauskaitė, Crypto Rally renginio iniciatorė.

Agnės interviu apie CryptoRally Niujorke, didžiausioje blockchain technologijų parodoje Consensus 2018:

Crypto Rally dalyviai

Ralio idėją ir iniciatyvą palaiko daugybė partnerių, draugų ir dalyvių. Neseniai prie komandos prisijungė Fomulė 1 pasaulyje žinoma ir gerbiama, pirmoji F1 komandos Sauber vadovė moteris – Monisha Kaltenborn.

Mano ankstesnė patirtis daugiausiai buvo susijusi su vadovavimu Formulėje 1, o pagal išsilavinimą būdama teisininkė, daugiausiai dėmesį kreipiau į analitinius aspektus, vėliau užsiėmiau aukščiausios vadovės pareigas Formulė 1 komandoje.

Crypto Rally – visiškai kitoks projektas, turint omenyje jo orientavimą į vizionieriškas ir technologiškai pažiangias besitransformuojanios industrijos sritis. Sensorių technologijos, integruotos blockchain platformos ir dirbtintis intelektas jau keičia automobilių pramonę ir parodo tokias galimybes, apie kurias prieš penkis ar šešis metus niekas nebūtų pagalvojęs. Į projektą planuoju įnešti savo gilią patirtį iš F1 lenktynių, žinias apie industriją bei jos perspektyvą ir savo didelį susidomėjimą inovacijomis šioje srityje, kurią pažįstų iš labai arti.“ – apie savo prisijungimą komentavo Monish Kaltenborn.

Prie Crypto Rally šiuo metu aktyviai jungiasi dalyviai, sponsoriai, rėmėjai. Savo superautomobilius tikėtina, kad vairuos atstovai iš Pillarproject.ioEffect.ai ir kitų kompanijų apie kurias dar bus pranešta vėliau.

Ralio svečiai mėgausis nuostabia Lietuvos gamta, miestais ir miesteliais, pilimis, vienuolynais bei įspūdingais automobilių renginiais. Ralio pabaigą liepos 21 dieną įprasmins uždarytas Konstitucijos pr. ir lenktynės gatvėse, o vakare dalyvių laukia Crypto apdovanojimų ceremonija Vilniaus senamiesčio širdyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(11)
(-8)

Komentarai (1)