Pigiau surasti geriau veikiantį telefoną turbūt neįmanoma: neįtikėtinas našumas, švari „Android“ operacinė sistema, baterija ir tiesiog gera kaina („OnePlus 6“ apžvalga)  (1)

Kiekvienais metais išmaniųjų telefonų gamintojai pristato savo naujausius flagmanus. Itin aukštos klasės specifikacijos, stebinantys sprendimai, kainų lenktynės - visa tai iš esmės yra neatsiejama kiekvieno aukštos klasės įrenginio savybė. Vis dėlto Kinijoje yra kompanija, kuri kiekvienais metais stengiasi nukonkuruoti tokius gamintojus kaip „Samsung“ ir „Apple“. Taip, tai „OnePlus“, garsėjanti savo „flagmanų žudikų“ serija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai pristatytas naujasis „OnePlus 6“ išmanusis tapo didžiausiu, brangiausiu ir, labai tikėtina, geriausiu kompanijos išleistu telefonu. Nusprendėme ir patys išbandyti šį, daugybę dėmesio pritraukiantį, produktą, o savo įspūdžiais pasidaliname ir su Jumis. Jūsų dėmesiui - naujojo „OnePlus 6“ apžvalga.

„OnePlus 6“ apžvalga – telefono dizainas

Kinijos kompanija „OnePlus“ šiemet iš esmės atnaujino savo išmaniojo telefono dizainą, kuris daugumai neprimena nė vieno iš anksčiau matytų gamintojo įrenginių. Dar nuo „OnePlus 3“ laikų telefono korpusas buvo gaminamas iš metalo, tačiau šiemet tai buvo pakeista iš esmės.

Naujasis „OnePlus 6“ pasižymi stikliniu korpusu, kuris iš abiejų įrenginio pusių apsaugotas „Gorilla Glass 5“ stiklu. Niekam ne paslaptis, jog stiklu padengti išmanieji yra tikra kančia tiems, kurie negali pakęsti nešvaros, o jos su šiuo „flagmanų žudiku“ išvengti nepavyks. Telefono nugarėlė yra itin tepli ir vos po kelių akimirkų naudojimo ji pasidengia pirštų antspaudais, tačiau tai problema, su kuria turi susitaikyti kone kiekvieno naujausio flagmano savininkas.

Pamirškime nugarėlę ir pakalbėkime apie telefono patogumą. „OnePlus 6“ tikrai nepretenduoja į kompaktiškų telefonų gretas, tačiau nepaisant to, jog turi beveik 6,3 colių įstrižainės ekraną, ganėtinai patogiai nugula rankoje. Bent jau aš esu pripratęs prie didesnių įrenginių ir man jo dydis išties patinka, tačiau naujasis „flagmanų žudikas“ atrodo kiek sunkesnis nei iš tikrųjų yra. Kaip bebūtų, kažkokio diskomforto naudojantis juo tai nesukelia. Kita vertus, kai kurie kiti dizaino elementai išties liūdina.

Esu pirštų antspaudų skenerio fanas ir neįsivaizduoju patogesnio būdo atrakinti išmaniojo telefono, tačiau „OnePlus 6“ mane privertė naudoti veido atpažinimo funkciją. Kodėl? Nugarėlėje įmontuotas jutiklis yra toks mažas, kad per daugiau nei savaitę taip ir nepavyko atrakinti telefono iš pirmo karto dėl nedidelio plotelio, kuris skirtas pirštui nuskaityti.

Itin daug apie šio išmaniojo telefono dizainą papasakoti nepavyks, nes jis iš esmės yra pakankamai paprastas ir kažkokių unikalių ar įdomių sprendimų nėra. Daugumai gali patikti tai, kad „OnePlus 6“ turi ausinių lizdą, kurį rasime apatinėje briaunoje. Kokybiškai atrodo ir šonuose įmontuoti įjungimo, garso reguliavimo ar aplinkos keitimo mygtukai - tinkamas dydis, patogios pozicijos ir pagyrimas už jų kokybę.

Kaip didelį trūkumą būtų galima paminėti vos vieną garsiakalbį telefono apačioje, kurio pozicija tikrai nėra pati geriausia, nes jį dažniausiai nenoromis teks uždengti (apie jo kokybę pašnekėsime kiek vėliau). Tiesa, dar vienas dizaino sprendimas - nedidukė ekrano išpjova. Vieniems tai gali patikti, kitiems ne, tačiau plačiau apie ją - kiek žemiau.

„OnePlus 6“ apžvalga – telefono ekranas

2018 metai išmaniųjų telefonų kalendoriuje pažymėti kaip ekrano išpjovos metai, o „OnePlus“ yra tėra viena iš daugelio kompanijų, kurios nusprendė panaudoti analogišką sprendimą savo naujajame flagmane. „OnePlus 6“ pasižymi 6,28 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška bei, žinoma, nedidele ekrano išpjova. Tad, pradėkime nuo jos.

Sprendimas, kurį vieni pirmųjų panaudojo „Essential Phone“ ir „iPhone X“, yra ganėtinai įdomus, tačiau man jis niekada nekėlė ypatingo džiaugsmo. „Flagmanų žudikas“ turi išties itin nedidelę išpjovą, kurioje rasime kamerą, LED pranešimų švieselę ir garsiakalbį. Iš pirmo žvilgsnio tokį sprendimą galima laikyti teigiamu pasirinkimu, nes išjova mažesnė nei kai kurių kitų konkurentų, o jos dėka laimima nemažai vietos pranešimų juostelei telefono viršuje. Deja, „OnePlus“ manęs nepajėgė įtikinti, jog minėti privalumai yra pajėgūs pateisinti ekrano „antakio“ buvimą, juolab, kad dauguma programėlių nėra tinkamai suderinamos su šiuo ekrano elementu, na, bent jau šiuo metu.

Pakalbėkime apie patį ekraną. Dauguma gamintojų savo flagmanams suteikia QHD raiškos ekranus, todėl šiuo požiūriu „OnePlus 6“ yra šioks toks žingsnis atgal. Nepaisant to, vaizdas OLED technologijos matricoje yra pakankamai ryškus, spalvingas, o matymo kampai taip pat yra puikūs. Visgi jeigu lygintume šio išmaniojo telefono ekraną su kitais flagmanais - ypatingo įspūdžio jis tikrai nepaliktų. Tiesa, įrenginio nustatymuose galima rasti keletą skirtingų vaizdo atvaizdavimo nustatymų, kurie gali atkurti šiek tiek tikroviškesnes spalvas, lyginant su standartiniu variantu.

Apibendrindamas galiu pasakyti tai, jog manęs „OnePlus 6“ ekranas nenustebino, o dar labiau iškilusi išmaniojo telefono kaina iškėlė kartelę gerokai aukščiau nei tai, ką pasiūlė gamintojas šiame modelyje. Nesupraskite manęs klaidingai, ekranu greičiausiai Jūs nenusivilsite, tačiau „flagmanų žudikas“ turėtų labiau atitikti savo skambų pavadinimą, ar ne?

„OnePlus 6“ apžvalga – telefono veikimas

Kinijos kompanija „OnePlus“ visuomet garsėjo tuo, jog jų išmanieji telefonai pasižymėdavo ypatinga sparta. Šie metai yra ne išimtis - kaip ir kasmet, „OnePlus 6“ yra be abejonės sparčiausias „Android“ telefonas rinkoje.

Tiems, kas nežino - „flagmanų žudikas“ korpuse slepia „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorių bei bent 6 GB operatyviosios (RAM) ir 64 GB vidinės atminties (būtent tokį modelį man ir teko garbė išbandyti). Telefone testavimo metu veikė „Oxygen OS“, paremta „Android 8.1“ operacinės sistemos versija. Tikriausiai žinote ir tai, jog vartotojo sąsaja yra labai nedaug modifikuota ir neapkrauta nereikalingais dalykais. Tai tikrai pastebima ir net neabejoju, jog prisideda prie tiesiog nuostabaus šio įrenginio veikimo.

Galiu dar kartą pasakyti, jog tai be abejonės yra greičiausias „Android“ išmanusis - viskas vyksta tiesiog neįtikėtinai greitai, iš esmės, galima būtų sakyti, akimirksniu. Greičio karaliaus palaužti nėra pajėgus niekas, pradedant paprasčiausių programėlių atidarymu ir baigiant sudėtingiausiais ar daugiausiai resursų reikalaujančiais žaidimais. Naujajam „OnePlus 6“ jokių problemų nesukelia ir mūsų tradicinis testas, kurio metu įrenginys puikiai susitvarkė su su daugybės socialinių tinklų („Instagram“, „Facebook“, „Messenger“ ir „WhatsApp“), naujienų portalų („DELFI“, „15min.lt“), „AnTuTu“, kameros ir YouTube programėlių veikimu.

„OnePlus 6“ be sutrikimų veikia ir su tokiais žaidimais kaip „PUBG Mobile“ ar „Asphalt 8“, o mano mėgstamiausias „Candy Crush Saga“ yra tarsi paprasčiausi juokai. Beje, visi jie veikė aukščiausiais grafikos nustatymais. Tiesa, žaisdamas pastebėjau vieną dalyką - per gana trumpą laiką įrenginys ganėtinai greitai įkaisdavo. Taip, žaidžiant žaidimus yra normalu, jeigu telefonas šiek tiek įkaista, tačiau tai buvo tikrai ne kažkoks standartinis kaitimas. Tikėtina, jog tai programinės įrangos problema, kuri anksčiau pasireiškė ir senesniuose šio gamintojo modeliuose, ir ji artimiausiu metu bus ištaisyta arba jau yra ištaisyta.

Taigi, manau, jau supratote, jog šio išmaniojo telefono veikimas yra iš esmės puikus - greitis neprilygstamas, jokių strigimų, o ir su žaidimais susitvarko be didesnių problemų. Žinoma, tas kaitimas nėra pats geriausias bruožas, tačiau nemanau, kad tai yra kažkas kritinio. Didesnė „OnePlus 6“ problema yra pirštų antspaudų jutiklis nugarėlėje. Jau įžangoje minėjau apie jo nepatogumą, tačiau dabar galima kiek išsiplėsti. Visų pirma, jis savo darbą atlieka iš esmės puikiai - be didesnių problemų gali nuskaityti Jūsų piršto antspaudą ir itin sparčiai atrakinti telefoną, tačiau problema yra įtaikyti pirštą į tam skirtą plotelį. Taip, plotelį, nes jis, bent jau mano akimis žiūrint ir mano pirštais bandant atrakinti „flagmanų žudiką“, yra gerokai per mažas. Gerokai. Kita vertus, šioje situacijoje gelbsti kitas dalykas - veido atpažinimas. Niekas turbūt nepuls ginčytis, jeigu pasakysiu, kad šis sprendimas neprilygsta savo funkcionalumu tam, ką rasime „iPhone X“ telefone, tačiau vienu aspektu „OnePlus 6“ jį pranoksta. Tai - atrakinimo sparta, kuri yra tiesiog fantastinė.

Apibendrindamas galėčiau pasakyti, jog naujasis „OnePlus 6“ veikimo prasme yra kone tobulas išmanusis telefonas. Galbūt galima būtų prisikabinti prie smulkių klaidelių programinėje įrangoje ar to kaitimo, kuris tikriausiai yra to pasekmė, tačiau visa kita yra tiesiog fantastika. Jeigu Jums perkant telefoną svarbiausia yra jo greitis - būtų nuodėmė nepirkti „OnePlus 6“.

„OnePlus 6“ apžvalga – telefono audio

Tie, kuriems „OnePlus“ išmanieji telefonai nėra naujovė, tikriausiai, žino, jog garsas niekada nebuvo šio gamintojo stiprioji pusė. Ir panašu, kad labai nedaug kas pasikeitė ir su naujojo „OnePlus 6“ išleidimu.

„OnePlus 6“ turi apatinėje briaunoje įmontuotą garsiakalbį, kurio pozicija, kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, tikrai nėra pati geriausia. Žaidžiant žaidimus itin dažnai ją tiesiog uždengdavau. Jeigu klausote muzikos naudojant būtent šį garsiakalbį - daug džiaugsmo nepatirsite. Tiesą pasakius, man garsas priminė muzikos klausymąsi per kibirą - garsus, tačiau labai duslus ir su nemažai triukšmo. Situaciją kiek geresnė jeigu savo mėgiamų dainų klausotės per ausines.

Kaip jau žinote, išmanusis telefonas turi ausinių jungtį, todėl Jums nebūtina naudoti kažkokio adapterio ar pirkti specialiai belaides ausines. Be to, garsas klausantis per ausines nepalyginamai geresnis.  Taip, jis tikrai nėra labai geras, tačiau pakankamai geras, jog nekliūtų taip kaip klausant per garsiakalbį. Pokalbių ausinė taip pat veikia gerai - kalbėdamas telefonu nesklandumų nepatyriau, ir tikiu, kad ir Jums nekils jokių problemų.

„OnePlus 6“ apžvalga – telefono kamera

Kaip jau įprasta, naujasis „OnePlus 6“ nugarėlėje turi dvigubą kamerą - pirmasis jutiklis yra 16 MPx raiškos, o antrasis 20 MPx su f/1.7 dydžio diafragma. Didžiausia naujovė, kuri pagaliau pasiekė naująjį flagmanų žudiką - optinis vaizdo stabilizavimas. Pradėkime nuo pat pradžių.

Pirmas įspūdis, kuris kyla vos tik išbandžius „OnePlus 6“ kamerą, yra toks, kad iš esmės jo nėra. Kamera savo darbą atlieka, tačiau nieko išskirtino ar stebinančio, deja, tikrai nepavyks pastebėti. Pradėkime nuo teigiamų savybių, kuriomis pasižymi šio telefono kameros. Visų pirma, tai tikrai geras spalvų perteikimas - nuotraukose spalvos atrodo pakankamai tikroviškos, taip pat jose gausu detalių. Fotografuojant gero apšvietimo sąlygomis jokių nesklandumų nekils, o rezultatai tikrai galės lygiuotis net ir su brangiausiais flagmanais. Rezultatai keičiasi, kuomet apšvietimas tampa ne toks geras.

„OnePlus“ telefonuose montuojamos kameros ir anksčiau turėjo problemų prasto apšvietimo situacijose, o ir dabar ne itin daug kas pasikeitė. Kaip galima matyti nuotraukų pavyzdžiuose, esant mažai šviesos kadruose akivaizdžiai trūksta detalių, atsiranda triukšmas, o vietomis pastebimos ir juodos dėmės. Daug pagyrimų neskirčiau ir portretų režimui. Nors jis veikia pakankamai neblogai, tačiau pakankamai dažnai išplauna susivėlusius plaukus, o sulietas fonas ne retai atrodo pernelyg stipriai.

Bene daugiausiai komplimentų yra verta „OnePlus 6“ kameros aplikacija. Ji, kaip ir visada, pakankamai paprasta ir patogi - itin paprasta pakeisti režimus, o pagrindinis ekranas neapkrautas didžiule gausa nustatymų. Verta atkreipti dėmesį ir į tai, jog aplikacijoje rasime ir Pro režimas, kuris galėtų būti naudingas labiau įgudusiems fotografams.

Mano manymu, naujojo „OnePlus 6“ kameros galimybės vis dar stipriai nusileidžia kitų kompanijų flagmanams. Taip, išmanusis puikiai fotografuoja geromis sąlygomis ir tuomet jo nuotraukos spindi geru detalumu, puikiu spalvų perteikimu, tačiau viskas apsiverčia aukštyn kojomis esant prastesniam arba prastam apšvietimui. Tiesa, „flagmanų žudikas“ nepasižymi ir jokiomis dirbtinio intelekto (AI) funkcijomis, kurias šiandien rasime kone kiekviename naujausiame telefone.

Įvertinti naujojo „OnePlus“ flagmano kamerą gana sudėtinga, nes įrenginio kaina yra kiek žemesnė nei daugumos kitų aukščiausios klasės įrenginių. Kad ir kaip bebūtų, „OnePlus 6“ kaina šiemet perkopė 500 eurų ribą, o už tokią kainą galima rasti tikrai ne vieną geriau fotografuojantį išmanųjį telefoną.

„OnePlus 6“ apžvalga – telefono baterija

Praėjusių metų pabaigoje, kuomet išbandžiau, „iPhone 8 Plus“ išmanųjį telefoną buvau įsitikinęs, jog šis įrenginys yra nepralenkiamas baterijos srityje. Tačiau praėjus vos pusmečiui manau, kad pagaliau pavyko rasti tikrą konkurentą. Tai yra „OnePlus 6“, turintis integruotą 3300 mAh talpos bateriją su greito įkrovimo „Dash Charge“ funkcija.

Atliekant baterijos testą „OnePlus 6“, kurio metu buvo peržiūrimas vaizdo reportažas su maksimaliu ekrano ryškumu, išjungtu garsu, įjungtu mobiliuoju bei Wi-Fi ryšiais, per pusantros valandos įrenginys išsikrovė 14%. Testo rezultatas yra pakankamai geras, tačiau realaus naudojimo rezultatai gali nustebinti kur kas labiau nei aukščiau įvardytas teorinis bandymas.

Jeigu tai nėra pirma mano apžvalga, kurią skaitote, tikriausiai jau žinote, jog nemėgstu atlikti kažkokių sudėtingų užduočių telefonu. Dažniausiai juo tikrinu socialinius tinklus, žaidžiu „Candy Crush Saga“ ar „PUBG Mobile“ žaidimus. Nors mano diena prasideda pakankamai anksti, o baigiasi ganėtinai vėlai - visiško baterijos įkrovimo man pakakdavo parai ir dar likdavo apie 30 procentų. Ar tai tikrai geras rezultatas - spręskite Jūs, tačiau esu įsitikinęs, kad geresnio varianto šiuo metu rinkoje nelabai rasime.

Tiesa, jeigu telefonu naudojatės itin aktyviai ir vis dėlto tenka jį krauti dažniau nei man - tai irgi neturėtų skambėti kaip itin didelė problema. „OnePlus 6“ turi greito įkrovimo funkciją „Dash Charge“, kas  Jums leis itin greitai įkrauti savo įrenginio bateriją. Įdomu ir tai, jog nors įrenginio nugarėlė stiklinė, „flagmanų žudikas“ nepalaiko belaidžio įkrovimo. Kaip bebūtų, nemanau, kad tai yra reikalinga, kai yra „Dash Charge“.

„OnePlus 6“ apžvalga – ar verta pirkti?

Tikriausiai dauguma su manimi sutiks, jog kažko labai išskirtinio rasti „OnePlus“ kompanijos telefonuose nepavyks, tačiau tai nereiškia, jog jie yra blogi. Už kiek daugiau nei 500 eurų Jūs gaunate bene greičiausią telefoną rinkoje su moderniu dizainu, pakankamai gera kamera ir itin greitai įkraunama baterija.

Tiesą pasakius, dar tik pradėjus testuoti „OnePlus 6“ mano galvoje sukosi klausimas, ko aš jame turėčiau ieškoti ir ko aš tikiuosi už tuos 520 eurų. Bene didžiausi šio telefono privalumai, lyginant su kitais flagmanais yra neįtikėtinas našumas, švari „Android“ operacinė sistema, baterija ir, žinoma, kaina. Vis dėlto tendencijos rodo vis labiau mažėjantį kainų skirtumą tarp šio „flagmanų žudiko“ ir populiariųjų flagmanų, kas nuteikia ne itin optimistiškai šio prietaiso atžvilgiu.

Apibendrinimui galima būtų pasakyti, jog šiuo metu už 520 eurų vargu ar pavyks rasti geriau veikiantį išmanųjį telefoną. Nors „OnePlus 6“ turi ir trūkumų, tačiau kainos ir kokybės santykis šiame telefone, nepaisant ir nuolat kylančios kainos, yra tikrai puikus. Na, o ar jį pirkti šįsyk teks nuspręsti Jums patiems.

Kalbant apie kainas, maksimalių parametrų  „OnePlus 6“ su 8GB RAM ir 256 GB ROM kainuoja 785€, tad tai brangus malonumas. Tačiau yra kur kas padoresnių pasiūlymų. Štai Gearbest „OnePlus 6“ su 6GB RAM ir 64GB ROM pardavinėja su 21% nuolaida ir 470€ kaina, bet tai pasiūlymas iš Kinijos sandėlio - pristatymas bus ilgesnis per paštą, tačiau šiuo atveju rizikos dėl papildomų mokesčių praktiškai nėra. Norintiems greitesnio pristatymo konkurentas GeekMaxi siūlo analogišką „OnePlus 6“ su 6GB RAM ir 64 GB ROM iš Vokietijos sandėlio už 539,99 €, tačiau įvedę nuolaidos kupono kodą H99CM197 gausite papildomą 20 eurų nuolaidą ir sako, kad tai vienas perkamiausių šio mėnesio telefonų Europoje
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Telefonai.eu
Telefonai.eu
(7)
(10)
(-3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: