Elonas Muskas nejuokavo, kai sakė, kad naujasis „Tesla Roadster“ superautomobilis turės raketas  (8)

Elono Musko humoras dažnai yra persipynęs su realiais planais. Niekas netikėjo, kai jis pareiškė, kad pradeda liepsnosvaidžių pardavimus, tačiau tai buvo tiesa. Ir kai jis pareiškė, kad naujasis „Tesla Roadster“ superautomobilis turės raketas, jis taip pat kalbėjo rimtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas atskleidė, kad bus kuriamas specialus „SpaceX“ paketas naujajam „Tesla Roadster“, kuris turėtų pasirodyti jau 2020 metais. Šio automobilio tikslas yra galutinai užčiaupti elektromobilių kritikus ir į vietą pastatyti pasenusią vidaus degimo variklių technologiją. „Tesla Roadster“ bus greičiausias automobilis pasaulyje pagal visus išmatuojamus rodiklius. Bent jau taip teigia Muskas, nors kyla klausimų dėl automobilio pasirodymo trasoje - baterijos yra sunkios ir greitai įkaista.

Kad ir kaip ten bebūtų, Muskas taip pat buvo pareiškęs, kad „Tesla Roadster“ turės raketas, padedančias pasiekti didesnį greitį. Visi tai nuleido juokais - nors Musko juokeliuose dažnai slypi tiesos grūdas, reikalavimų vis tiek būtina paisyti. Tačiau „SpaceX“ pakete iš tiesų bus 10 į raketas labai panašių prietaisų. Tai - specialūs suspausto oro išleidimo vožtuvai, kurie padės automobiliui įsibėgėti, greičiau sustoti ir įveikti posūkius.

Suslėgtas oras bus laikomas specialiame cilindre, kuris bus padengtas kompozitine danga.  Vožtuvai bus pasukti skirtingomis kryptimis. Jei suspaustas oras bus paleistas per tuos, kurie yra pakreipti į priekį, automobiliui pavyks greičiau sustoti. Jei tie, kurie pasukti atgal - jis greičiau bėgėsis. Logika iš tiesų yra paprasta, tačiau sunku įsivaizduoti, kokio oro slėgio reikėtų, kad jis tikrai padėtų pakeisti tokio sunkaus automobilio dinamines savybes.

„SpaceX“ paketas, savaime aišku, turės ir didelių trukumų. Visų pirma, „Tesla Roadster“ taps griežtai dviviečiu, nes sistemai reikės vietos. Toks automobilis taip pat bus dar sunkesnis. Galiausiai, šios sistemos nebus galima naudoti miestuose - ji bus tiesiog per daug triukšminga. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(6)
(33)

Komentarai (8)