Vos nusprendęs atleisti 9 % „Tesla“ darbuotojų, Elonas Muskas įsigijo bendrovės akcijų už 25 milijonus - ką reiškia šis žingsnis?  (3)

Elonas Muskas stengsis paversti „Tesla“ kompaniją pelninga. Dėl to teks atleisti 9 % darbuotojų. Tai niekada neskamba kaip gera žinia, ypač kitų pranešimų apie kompanijos būklę kontekste. Tačiau tuo pat metu Muskas perka „Tesla“ akcijas. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šio pirkimo Elonui Muskui priklausė 19,8 % „Tesla“ akcijų. Iš tiesų, nusprendęs įsigyti akcijų už 25 milijonus dolerių jis savo procentinę dalį padidina nedaug. Jam dabar priklauso 34 milijonai „Tesla Motors“ akcijų, įskaitant 72,5 tūkstančius akcijų, kurias įsigijo už 25 milijonus dolerių.

Dar antradienį pasklido žinia, kad Muskas atleis 9 % „Tesla“ darbuotojų. Šis žingsnis yra siekis tapti pelninga kompanija. Bus optimizuojami procesai ir mažinamos išlaidos. Gali būti, kad finansine prasme tai yra labai geras ėjimas verslui, tačiau atleidimas siekiant pelno visada atrodo kiek įtartinai. Kai kurie investuotojai tai laiko blogu ženklu, jog padėtis prastėja. Įdomu tai, kad Elonas Muskas anksčiau buvo sakęs, kad „Tesla“ per daug pasikliauja automatizuotais gamybos procesais. Tačiau dabar atleidžiami darbuotojai - kaip bus siekiama didesnio žmonių įsikišimo į gamybą? Šis sprendimas nebuvo impulsyvus, todėl tikriausiai viskas jau seniai apgalvota.

Akcijas Muskas pirko antradienį ir trečiadienį. Taigi, tuo pat metu, kai paskelbė apie atleidimus. Galima būtų ilgai spėlioti, kodėl Muskas perka akcijas. Atsakymas gali būti ir labai banalus - jei „Tesla“ tikrai ruošiasi pasiekti savo pelno tikslus, turėti daugiau kompanijos akcijų yra tiesiog naudinga. Kita priežastis galėtų būti ir noras išlaikyti kontrolę - juk vienas investuotojas jau anksčiau buvo sudrebinęs Musko kėdę. Tačiau toks palyginti nedidelis pirkimas tikriausiai šio tikslo nepasiektų.

Greičiausiai Muskas stengiasi parodyti, kad vis dar tiki „Tesla“ ateitimi. Jis nuolat pabrėžia, kad numatyti „Model 3“ gamybos tempai bus pasiekti ir dabar teigia, kad tam 9 % darbuotojų atleidimas įtakos neturės. Taip Muskas elgiasi ne pirmą kartą.

Dar praeitą mėnesį Muskas įsigijo „Tesla“ akcijų už 10 milijonų dolerių vos tik pasigirdo nuogąstavimai, kad kompanija gali susidurti su finansiniais sunkumais, jei „Model 3“ gamyba nepaspartės. Muskas tiki „Tesla“ ateitimi ir kol kas jo žingsniai yra vertinami teigiamai. „Tesla“ akcijų vertė šiuo metu auga, net po minėto pareiškimo apie atleidimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai (3)