D. Trumpo ketinimai išgelbėti ZTE susidūrė su rimta kliūtimi: JAV Senatas kala vinį į karstą  (1)

Donaldo Trumpo viešas pareiškimas apie ketinimus „padėti ZTE“ susitarti dėl naujų bausmės už sankcijų susitarimo pažeidimą sąlygų susidūrė su rimta kliūtimi: JAV Senatas nubalsavo prieš naująsias bausmės sąlygas ir paliko galioti iš esmės visą įmonė žudančias sąlygas. Tiesa, tai – dar ne pabaiga: kinus gali išgelbėti konferencija Atstovų rūmuose ir D. Trumpo veto, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl to, kad nesilaikė JAV prekybos sankcijų su Šiaurės Korėja bei Iranu sankcijų, įmonė ZTE su JAV Prekybos departamentu sudarė susitarimą: visi už šiuos neteisėtus sandorius asmenys bus nubausti, jiems nebus skiriamos jokios premijos. Tačiau ir šio susitarimo kinai nesilaikė – atleisti tik 4 iš 34 susijusių ZTE vadovų, o likusiems skirtos pilno dydžio premijos. Tad Prekybos departamentas pritaikė naujas priemones prieš kinus: balandį JAV įmonėms nurodyta nutraukti su jais bet kokius prekybinius ryšius. Tai reiškia, kad ZTE nebeteko galimybės į savo gaminius montuoti „Qualcomm“ gaminamus procesorius ir kai kurias kitas aukštos kokybės išmaniesiems įrenginiams būtinas detales.

Netrukus po to D. Trumpas pareiškė, kad sudarys sandorį, leisiantį įmonę atgaivinti, ir tai buvo padaryta – sutarta dėl papildomų itin griežtų (bet griežtumu nė iš tolo visiškam prekybos draudimui neprilygstančių) sąlygų: 1 mlrd. dolerių bauda, viso vadovų kolektyvo atleidimas, į ZTE struktūrą 10 metų laikotarpiui įtraukiama amerikiečių atrinkta sąlygų laikymąsi užtikrinanti darbuotojų grupė.

Visgi ir demokratų, ir respublikonų partijoms atstovaujantys senatoriai nedelsiant pareikalavo atšaukti šį sandorį, nes vertina ZTE kaip nacionalinę grėsmę.

Griežtesnės bausmės kinams šalininkai balsavime laimėjo rezultatu 85:10.

Tiesa, kol kas neaišku, ar ZTE žudančios sąlygos bus išlaikytos, ar susilpnintos – dėl jų dar savo sprendimą turės pareikšti ir Atstovų rūmai, be to, yra tikimybė, kad platesnės apimties įstatymą, kuriame būtų įtrauktas ir šis draudimas, gali vetuoti D. Trumpas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)