Telefonas, kuris siūlo gerokai daugiau už kur kas mažesnę kainą: „Samsung Galaxy A6+“ palyginimas su „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ ir kada kokį rinktis  (1)

Šių metų gegužės mėn. „Samsung“ kompanija išleido naująjį „Samsung Galaxy A6+“ išmanųjį telefoną. Be šio telefono kompanija taip pat pristatė ir „Samsung Galaxy J6“, „A6“ ir artimiausiu metu pasirodys „J8“. Visi šie telefonai turi „Infinity“ ekranus ir naujausią „Android Oreo“ programinę įrangą. Tačiau šioje apžvalgoje didžiausią dėmesį skirsime „Samsung Galaxy A6+“ išmaniajam telefonui, kadangi tai yra vienas iš brangiausių vidutinės klasės telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad „Samsung Galaxy A6+“ (3/32GB) kainuoja apie 300 eurų ir kainos atžvilgiu yra panašus į „Nokia 7 Plus“, kuris kainuoja apie 370 eurų, „Samsung“ telefoną lyginsime su ženkliai pigesniu „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“.

Kodėl būtent su šiuo telefonu? Todėl, kad jei pažvelgsite į specifikacijas ir dizainą rasite panašių dalykų ir galbūt net vieną kitą dalyką, kuriuo „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ (3/32GB) išmanusis telefonas lenkia „Samsung Galaxy A6+“, tačiau dabar su vidutiniškai 20% nuolaida parduodamas „Xiaomi“ telefonas kainuoja vos 164 eurų - beveik dvigubai pigiau nei „Samsung“ analogas. 

Trumpas kainų palyginimas:

  • „Samsung Galaxy A6+“ (3/32GB) kainuoja apie 300 eurų
  • Lietuvoje „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ (3/32GB) kainuoja 194€
  • Gearbest „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ (3/32GB) siūlo su 22% nuolaida už 164 eurų su nemokamu siuntimu į Lietuvą registruotu paštu. 
  • Visi „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ telefonai ir jų pasiūlymai su nuolaidomis.

„Samsung Galaxy A6+“ ir „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ dizaino palyginimas

„Samsung“ kompanija bando savo „Infinity“ ekraną perkelti į vis žemesnį savo išmaniųjų telefonų segmentą, o ne vien tik jį išlaikyti „Galaxy S“ ar „Galaxy Note“ serijų išmaniuosiuose telefonuose. Kompanija didžiuojasi savo „Infinity“ ekranais, kuriuos turi naujieji „Samsung“ telefonai, o vienas iš jų yra ir „Samsung Galaxy A6+“.

Jis turi 6 colių istrižainės, Super AMOLED, 1080 x 2220 rezoliucijos ir 18,5:9 formato ekraną. Tai reiškia, kad telefonas turi labai plonus rėmelius, o pirštų atspaudų skaitytuvas yra įtaisytas telefono nugarėlėje po dviguba galine kamera.

„Samsung Galaxy A6+“ pagamintas iš metalo, o nugarėlėje pastebėsite savotiškas U formos antenėles. Telefonas taip pat palaiko dvi SIM korteles ir microSD atminties kortelę. Taip pat šalia microUSB prievado yra standartinė 3,5 mm audio jungtis ausinėms.

„Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ išmanusis telefonas taip pat turi labai plonus ekrano rėmelius, 5,99 colių įstrižainės FHD (1080 x 2160) ir 18:9 formato ekraną. Didžioji telefono konstrukcijos dalis yra pagaminta iš metalo ir bendrai telefono išvaizda nėra kažkuo labai išskirtinė.

„Xiaomi“ liko ištikima savo principams ir laikėsi jau gerai išbandyto dizaino principų. Kaip bebūtų, telefono metalinis dizainas užtikrina, jog telefonas atrodo aukščiausios klasės bei yra tvirtas.

Telefono nugarėlėje, o tiksliau kairėje viršutinėje pusėje, yra dviguba galinė kamera, o pačiame telefono nugarėlės centre įtaisytas pirštų atspaudų skaitytuvas. Kairėje telefono pusėje dedasi dvi SIM kortelės arba viena SIM ir viena atminties kortelė. „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ apačioje turi garsiakalbį ir microUSB jungtį.

„Samsung Galaxy A6+“ ir „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ specifikacijų palyginimas

„Samsung“ kompanija su savo flagmanais „Galaxy S9“ ir „Galaxy S9+“ nustebino aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų rinką. Neabejotinai, tai yra vieni geriausių aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų, kurie turi naujausią techninę įrangą, puikų dizainą ir iš esmės pateisina savo kainą. Tačiau kai kalbame apie likusią išmaniųjų telefonų rinkos dalį, čia „Samsung“ kompanijai nesisekė suderinti šių dviejų dalykų – naujausių technologijų ir konkurencingos kainos.

Už kiek didesnę kainą nei įprastai kainuoja vidutinio išmaniųjų telefonų segmento atstovai gauname „Galaxy A6+“ išmanųjį telefoną, kuris turi mažai šaunių dalykų ir panašu, kad yra įveikiamas beveik dvigubai pigesniam „Redmi Note 5 Pro“.

Pirmiausiai, „Galaxy A6+“ turi 1,8 GHz 8-nių branduolių „Qualcomm Snapdragon 450“ procesorių ir „Adreno 506“ vaizdo plokštę. Jame yra 4 GB RAM ir 64 GB ROM atminties. Pastaroji su microSD kortele gali būti padidinti iki 256 GB.

Palyginimui, „Redmi Note 5 Pro“ turi žymiai galingesnį „Qualcomm Snapdragon 636“ lustų rinkinį, kurį gauname su bazine 4 GB RAM atmintimi. Taip pat gauname 64 GB ROM, kuri su microSD kortele išplečiama dar papildomai 128 GB. Visa tai leidžia suprasti, kad „Redmi Note 5 Pro“ yra galingas išmanusis telefonas ir dar kol neišbandėme „Galaxy A6+“ yra gana lengva nuspėti, kas laimėjo šį raundą.

Tačiau „Galaxy A6+“ turi kuo pasigirti, tai savo įspūdingomis kameromis, kurios yra labai panašios į tas, kurias turi „Galaxy S8“. Dviguba galinė kamera: 16 MP su f/1,7 diafragma ir 5 MP su f/1,9 diafragma. Taip pat yra LED blykstė ir „Samsung“ „Live Focus“ funkcija, kuri leidžia padarius nuotrauką koreguoti „Bokeh“ lygį. Priekyje telefonas turi net 24 MP kamerą su LED blykste.

„Redmi Note 5 Pro“ negali pasigirti tokio lygio kameromis kaip, kad „Galaxy A6+“, tačiau jo kameros yra taip pat kokybiškos. Tai dvigubą galinę kamerą turintis išmanusis telefonas – 13 MP + 5 MP, o priekyje jis turi 20 MP kamerą su LED blykste.

Kalbant apie telefonų baterijas, tai „Galaxy A6+“ turi 3500 mAh, o „Redmi Note 5 Pro“ – 4000 mAh talpos bateriją, kurios vidutiniškai užtenka dviems dienoms ir tai yra geras rezultatas. „Samsung“ telefonas pirmauja programinės įrangos kategorijoje, nes jis darbuojasis su naujausia „Android 8.0 Oreo“, o „Redmi Note 5 Pro“ veikia su „MIUI“, kurios pagrindas yra „Android 7.1 Nougat“.

„Galaxy A6+“ turi keletą patrauklių dalykų, tokių kaip kameros, aukštas ir patrauklus „Infinity“ ekranas, kuris tikriausiai yra vertas dėmesio, bet visa kita yra įprasta.

Tad kokį telefoną rinktis? Esminis momentas - kamera. Jei norite geriausios kameros iki 350€ kainos diapazone, vienintelis pasirinkimas „Samsung Galaxy A6+“. Dienos metu didelio skirtumo nepajusite, bet prietemoje „Samsung“ telefonos fotografuos geriau. Tačiau visais kitais parametrais laimi „Redmi Note 5 Pro“ - yra spartesnis ir pigesnis daugiau nei 100€. Kas svarbiau - spręsti asmeniškai, bet pasvėrus visais aspektais „Redmi Note 5 Pro“ siūlo daugiau už mažesnę kainą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(12)
(23)

Komentarai (1)