Įspūdingas bekelės superautomobilis - ar egzistuoja rinka tokiam 700 AG monstrui? (Video)  (2)

Praėjusią vasarą ispanų kompanija „DSD Desing & Motorsport“ pristatė superautomobilį „Boreas“ ir nuo tada apie ją nebuvo jokių naujienų. Tačiau per tą laiką šių nedidelių dirbtuvių inžinieriai paruošė šį ką įdomaus – išskirtinio dizaino visureigį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Golem“ pavadintą modelį kompanijai padėjo suprojektuoti Valencijos politechnikos universiteto transporto dizaino studentai.  Kol kas tai tik prototipas, tačiau ispanai ruošiasi ribota serija gaminti lygiai taip pat atrodantį automobilį. 

Išsiskiria agresyviu dizainu

Visureigis primena futuristinę klasikinio „Lamborghini LM 002“ versiją. „Golem“ vardas buvo paimtas iš žydų mitologijos, kurioje taip vadinami milžinai buvo sukuriami iš negyvos medžiagos, pavyzdžiui, molio.  Visureigis skirtas pačioms sudėtingiausioms sąlygoms. Jo išorės dizainas itin agresyvus, tačiau labiausiai išsiskiria priekis su daugybe briaunų ir siaurais žibintais.

Toks pat stilius išlaikomas ir formuojant plačius sparnus bei laužytus paviršius. Automobilis taip pat turi itin nuožulnų priekinį stiklą, integruotus pakojus ir masyvų galinį statramstį. 

Tarp kitų įdomių detalių yra galinis oro aptakas, išraiškingi galiniai žibintai ir bekelei skirti ratai su nenusimontuojančiomis grubaus projektoriaus padangomis. 

Ribota serija ir įspūdinga galia

Valencijos universiteto transporto dizaino programos vadovas Antonio Garrido sakė, kad studentai prie šio projekto dirbo visus metus.  DSD kompanija dabar šiek tiek patobulins dizainą ir paruoš visureigį serijinei gamybai, kuri bus ribojama iki 30 automobilių.

„Golem“ bus montuojamas V8 tipo variklis, kurio maksimali išvystoma galia sieks 700AG.  Trauka visiems keturiems ratams bus perduodama per aštuonių laipsnių automatinę transmisiją. 

Gamintojas taip pat užsiminė apie keturių vairuojamų ratų sistemą ir galimybę rinktis vieną iš keleto siūlomų konfigūracijų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai (2)