Praėjusių metų flagmanas „Xiaomi Mi 6“ laimėjo prestižinį „IF“ apdovanojimą (Video)  ()

Išmaniųjų telefonų rinka turbūt yra ta sritis, kurioje yra tiesiog būtina kažkuo išsiskirti. Jei gamintojas nesugebės pasiūlyti kažkuo iš visos išmaniųjų telefonų gausybės išsiskiriančio įrenginio, jis bus pasmerktas. Dėka tokios žiaurios konkurencijos, išmaniųjų telefonų gamintojai verčiasi per galvas ir kuria vis naujesnius ir kažkuo vienas nuo kito besiskiriančius išmaniuosius telefonus, kad tik atkreiptų mūsų dėmesį. Visgi, tik labai nedidelė dalis net ir praėjus metams po telefono pasirodymo rinkoje, vis dar susilaukia didelio pirkėjų dėmesio bei tarptautinių specialistų įvertinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mi 6“ išmanusis telefonas tikrai nėra šio mėnesio naujovė. Tiesą sakant, jis rinkoje pasirodė praėjusių metų balandžio mėn. O dabar jau pasirodė ir naujasi „Xiaomi Mi 8“. Apie jį, kokios jame naujovės ir kodėl „Xiaomi“ praleido „septinkuką“ ir nuo „Mi 6“ peršoko prie „Mi 8“ jau rašėmė kiek ankščiau.

Tad gali atrodyti, kad „Xiaomi Mi 6“ ne toks jau ir naujas išmanus telefonas. Tik ar naujas visada būna geresnis už buvusįjį? Tikrai nebūtinai. Ir ar naujasis „Xiaomi Mi 8“ bus geresnis už savo pirmtaką parodys laikas.

Šiai minčiai pritaria ir Hanoveryje įsikūręs Tarptautinio Dizaino Forumas, kuris išmanųjį telefoną „Xiaomi Mi 6“ apdovojo prestižiniu „IF“ apdovanojimu.

Specialistų komentaras: „Mi 6 yra naujausias flagmanas iš Mi šeimos (iki kol pasirodys Mi 8 aut. past.), kuris išryškina sėkmingą dizaino ir fukcionalumo pusiausvyrą. Jame įrengta dviguba 12 MP kamera, kuri glotniai paslėpta telefono korpuse, ir pirštų atspaudų skaitytuvas užtikrina vientisą telefono korpusą bei malonų pajūtį jį laikant rankoje. Bendras telefono dizainas yra švarus ir paprastas. Mi 6 atspindi aukščiausią estetinį „gero gyvenimo su ryškiu žavesiu“ principą Kinijos kultūroje ir tenkina šalies vartotojų estetines nuostatas.“

Specialistai didelį dėmesį atkreipė į „Mi 6“ dizainą, jo estetines savybes, bet nereikia pamiršti, kad tai naujausiomis technologijomis aprūpintas išmanusis telefonas.

Techninės „Xiaomi Mi 6“ savybės:

1) 5,15 colių FHD akis saugantis ekranas su 1920 x 1080 rezoliucija. Galima pasirinkti „saulėtą“, „nakties“, „skaitymo“ ir „standartinį“ ekrano režimą;

2) „Snapdragon 835“ 8-nių branduolių (pirmasis pasaulyje 10 nm komercinis mikroschemų procesorius) 2,45 GHz procesorius. Juo gali pasigirti tik naujausi ir aukščiausiais parametrais pasižymintis išmanieji telefonai, kaip „Samsung Galaxy S8/S8 Plus/Note8“, „OnePlus 5“, „HTC U11“, „Sony Xperia XZ Premium“ ir dar keletas aukščiausios kokybės išmaniųjų telefonų;

3) „Adreno 540“ vaizdo plokštė;

4) 6 GB RAM ir 64 GB ROM, 4 GB RAM ir 64 GB ROM arba 6 GB RAM ir 128 GB ROM;

5) dviguba 12 MP f/1.8 diafragmos + 12 MP f/2.6 diafragmos galinė ir 8 MP f/2.0 diafragmos priekinė kameros. Palaikomos HDR, PDAF ir kitos technologijos. Vaizdas įrašomas 4K, 1080p ir 720p raiška. „Xiaomi“ kompanija netgi kameros apvadus padengė 18 karatų aukso sluoksniu. Tai atrodo išties prabangiai;

6) 3350 mAh baterija ir „Quick Charge 3.0“ technologija;

7) pirštų atspaudų nuskaitymo jutiklis, „NFC“, „Bluetooth 5.0“, GPS, GLONASS, USB C-tipo jungtis ir kt;

8) dirba su „MIUI“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 7.1“;

9) palaiko „WiFi“, 802.11a/b/g/n/ac bei unikalią „MU-MIMO“ technologiją. Dėl šios „Xiaomi“ taikomos technologijos, išmanusis telefonas sustiprina „WiFi“ signalą ir šitaip namuose leidžia išvengti „mirtinų zonų“ – tų vietų, kuriose pradingsta arba labai stipriai susilpnėja „WiFi“ ryšys.

„Xiaomi Mi 6“ išmanusis telefonas yra lengvas (sveria 168 gramus) ir itin gražus dėl savo į keturias puses išlenkto keramikinio/stiklinio korpuso. Telefoną yra labai malonu laikyti rankoje. O dėl santykinai nedidelio ekrano juo yra patogu naudotis viena ranka. Tai ne tik puikiai atrodantis, bet ir galingas išmanus „Xiaomi“ telefonas, kuris dar ilgai išliks vienu geidžiamiausiu.

Šiame video reportaže testuojamas „Xiaomi Mi 6“ tvirtumas ir atsparumas subraižymui:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()