Ar verta investuoti į komforto įrangą automobilyje? Kokia iš jų nauda, koks jų patikimumas ir kaip su atsiperkamumu?  (3)

Labai dažnai vairuotojai, besirenkantys naujus automobilius, skambina ir klausia patarimo ne tik dėl kainos. Dažnai atsiduriame tokioje situacijoje: jau išsirinkau, o kaip susikomplektuoti? Ar automobilyje turi būti visos įmanomos saugumo ir junglumo sistemos? Navigacijos, kameros, automobilio automatinis parkavimas, prisitaikanti traukos kontrolė, juostos palaikymo pagalbininkas? Ar tai turės įtakos vėliau? Ar tai pinigų švaistymas, ar būtina investicija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi pirma apžvelkime du didžiausius argumentus. Pirmasis – kuo daugiau visokių dalykų, dalykėlių, tuo didesnė tikimybė, kad kas nors suges!

Deja, mieli pesimistai, teks jus truputėlį nuvilti. Automobilių gamintojams jų gaminamo produkto elektronika ne tokia jau sudėtinga paslaptis, kaip buvo devyniasdešimtaisiais. Taip, tuo metu įvairiausi komforto ir saugumo „žaisliukai“ dar tik žengė pirmuosius žingsnius. Taip, jūs teisūs, buvo laikai, kai išmaniosios tų laikų technologijos buvo pagrindinė apsilankymų autoservise priežastis.

Tačiau šiandien technologijos taip smarkiai pažengusios ir jų gamyba bei diegimas pasiekusios tokį aukštą paprastumo lygį, kad tai beveik niekada nesukelia problemų naujojo automobilio savininkui. Dažniausiai gamykla, radusi problemą, apie ją informuoja automobilio savininką anksčiau, nei savininkas apie tai sužino iš automobilio. Tokiu atveju jis sulaukia laiško iš gamyklos „re-call“ (liet. atšaukimo), kuris informuoja apie atsiradusį netikslumą ar reikalingą atnaujinimą ir prašo užsiregistruoti jums patogiu metu į artimiausią oficialų autoservisą. Čia neatitikimas bus išspręstas kaip įmanoma greičiau ir būtent gamyklos sąskaita.

Dviguba „žaisliukų“ funkcija

Antrasis klausimas – ar „žaisliukai“ yra pinigų švaistymas? Juk man reikia tik keturių ratų ir vairo?!

Iš vienos pusės taip, pagrindinė automobilio funkcija yra nuvežti jus iš taško A į B. Bet naujausios technologijos ir „žaisliukai“, diegiami į automobilius, nėra tik prabangus komfortas, bet ir saugumas.

Visų pirma, pakalbėkime, kodėl komfortas yra svarbus. Jausdamiesi patogiai ir maksimaliai sumažindami nuovargį vairuodami, jūs investuojate į saugumą. Būsite mažiau pavargę, o tai reiškia, kad jūsų reakcija ir koncentracija bus daug geresnė nei nuo vairavimo pavargusio žmogaus.

Didžioji dalis įspūdingų technologijų, tokių kaip lane assist (liet. juostų pagalbininkas), blind spot indication (aklosios zonos perspėjimas), 360 laipsnių kameros ir t.t, nėra išsidirbinėjimas – tai įrankiai, prisidedantys prie jūsų saugumo. O ar jūsų ir jūsų šeimos saugumas yra pinigų švaistymas? Paliekame tai nuspręsti jums. Nes kiekvienas vairuotojas – individualus, kiekvieno vairavimo įgūdžiai skiriasi.

Finansinė pusė – kodėl naudinga pirkti automobilį su kuo daugiau „žaisliukų“?

Vienas iš niuansų, kurį visada reikia apgalvoti, kad greičiausiai šis naujas automobilis ne paskutinis automobilis jūsų gyvenime. O tai reiškia, kad automobilį, kurį šiandien renkatės, taip pat kada nors teks parduoti. Tam, kad jį parduotumėte sėkmingai, reikia numatyti ganėtinai svarbų aspektą: kas šiandien yra prabanga ir kas po penkerių metų bus standartas. Atsakius į šį klausimą, bus lengviau sugudrauti ir finansiškai naudingai nupirkti automobilį.

Kodėl tai svarbu? Ar norėtumėte šiandien pirkti automobilį, kurio langus reikia atsidaryti sukant rankenėlę? O tokį, kuris atsirakina tik įkišus raktą į durų spynelę?

Turbūt tikrai ne. Todėl patarčiau pirkti tokį automobilį, kuris po kelerių metų vis dar būtų patrauklus naujam vartotojui. Dalykai, kuriuos šiandien renkatės kaip komfortą, prabangą, po kelerių metų greičiausiai bus standartas ir jį parduoti bus daug lengviau. Taip pat nepamirškite, kad tai bus ne tik geras planavimas, bet ir papildomas malonumas jums pačiam. Juk daugiau komforto detalių padarys ir jūsų vairavimą kur kas malonesnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Laurynas Boguševičius
(6)
(11)
(-5)

Komentarai (3)